嬰兒醫護

跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

有無bb現在飲羊奶(卡洛塔妮)比d意見

大宅

Re: 有無bb現在飲羊奶(卡洛塔妮)比d意見

我都想知.

複式洋房

你地有無攞sample 嚟試呀 ?!
我攞左, 但未試, 因為佢地比左D四歲先飲得果隻我, 所以打算遲D先試.

而佢D羊奶片就試緊, 我個人就比較喜歡 chocolate味, 亞女就隻隻味都食, 我又試過另外一個牌子的羊奶片, 不過唔記得個名, 但佢係白色罐, 有D羊係罐外, 係吉x島做緊推廣, 我試了 chocolate 同 士多啤梨味, 原味無試, 我個人覺得唔知食緊咩 ? 因為佢話呢隻羊奶片係無糖架, 小朋友唔怕會蛀牙, 但耐何連chocolate味都唔覺, 而且口感不太好, 較粗糙, 相比(卡洛塔妮)的羊奶片, 就(卡洛塔妮)較好味.

另外我還試了牛初乳片, 不是以上兩個牌子的產品, 如果用味道來決定, 三選一, 我選牛初乳片, 兩個字, 好味, 但效果是羊奶片好還是牛初乳好, 就不得而知了.

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我係之前答人食羊奶粉的媽咪, 我女係4個月開始就溝羊奶的啦, 好處好多, 佢仲好like食的

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

囝囝2000 寫道:
Parrotmun,
是否易吸收及長肉, 因我的囝囝3years, 只得25lbs, new born is 5lbs, 早產了一個月, 不知是否這樣,特別很難長肉.

是吾將羊奶粉加milk power.

對我囡囡唻講真係長muscle長好多喎, 佢飲過加營素都唔長的, 羊奶的分子細小朋友的腸"big"細易給收過牛奶的, 最重要係佢令小朋友增強抵抗力, 增強抗敏感能力, 令佢肌肉結實, 皮膚白滑D

禁止訪問

大宅

我囡囡飲o左卡洛塔妮半年, 我個人覺得佢長肉o左, 但有朋友提我卡洛塔妮係Made in Taiwan, 要小心o的, 但見囡囡飲得幾好, 所以細B都係飲返佢。

P.S. : 其實Made in Taiwan既milk powder係唔係真係易出問題?
:idea:

禁止訪問

大宅

囝囝2000,

See u again !
I also want to let my son try 羊奶 ...

水晶宮

Parrotmun,

你會點樣溝落現時的奶粉, 會唔會有其他問題出現, 我指有無邊隻奶粉唔可以溝羊奶, 因我bb飲緊"嬰兒"加營素大約3個wks, 成日同bb轉奶粉會唔會怕bb腸胃唔適應

我都有取sample, 但一直都唔敢試, 羊奶係咪會"so"d, 我見有時比bb食羊奶片, d味道都好勁

大宅

fw5775,

Could u tell me, where can I get the sample for 羊奶, any telephone no. I can contact ? Please advise, many thx !

禁止訪問

大宅

囝囝2000,

Thanks a lot ! Let me 留意下 which 藥房門口做緊promote 先 (In Yuen Long)

But, sometimes 好矛盾, my son drink A+ now is quite good, the poo poo is OK and he also likes to drink. 都唔知系唔系應該同佢change milk powder ! ?-(

大宅

My girl is drinking goat milk also. She was drinking A+ too but I mixed with goat milk when she is 1.5 years and now she drinks 100% goat milk. Even she has eating problem but she still looks Ok. I think the goat milk helps a lot in this issue.

禁止訪問

大宅

卡洛塔妮的熱線電話:25787080
地址: 北角英皇道255號國都商場大廈17樓1711室
我仔仔敏感, E+食能恩低敏, 如果到一歲時, 要轉奶粉,
我一直想轉食羊奶, 又怕食得不好, 所以三心兩意咁,
我想問: 剛剛試食時, 係不係要將羊奶加入奶粉中,
如果係, 怎樣加法?

大宅

Dear all,

You can visit the following web-site to get more details.

http://www.karihome.com.tw/
:idea:

大宅

You may buy a small tin of goat milk first. Use one scoop of goat milk instend of one scoop of the milk powder that you used to take. Let the baby try for few days to 1 week. Then add to 2 scoops, same few days to 1 week. Then add to 3 scoops etc. If the baby refuse to drink, then change back to 2 scoops or back to 1 scoop. Let her get used of the taste. By and by, after 3 scoops, you may try to give her 100% goat milk. I did it to my girl as well and it took 4 months to change to 100% goat milk. I am buying this goat milk with a BK mother. Each time 1 case and she order for me from Taiwan. Takes 3 days to send it to my office. Anyone interested, I may introduce that lady to you. Just sharing, not hard sell.

首頁
12345...12

尾頁

跳至