使用意見

跳至

首頁
45678...10

尾頁

男爵府

ma1860 發表於 16-7-21 00:44
大力在bk8年,眼見也有很多支持他的朋友。又何憑甚麼來評他白過呢?

要檢討嘅應該係來無理取鬧,撩事鬧非 ...

X2

水晶宮

引用:Quote:甄太太+發表於+16-7-20+23:45+現金?

原帖由 OKOK123 於 16-07-20 發表
佢錢多嘛,之前佢話用三十萬黎抽ibond,
最好笑係有個jm話唔覺得用三十萬黎抽就係有錢,
只覺得 ...
吹噓三十萬抽Ibond vs 話人傻仔,一個講自己冇冒犯別人,另一個冇禮貌,邊個有問題?

少奶奶的身份,丫頭的命...

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

麟媽媽 發表於 16-7-21 01:07
就憑我在BK十幾年,打從8年前已經係同一句「阻人揾食所以多仇家」,講足8年,大力你認真自己思考過嗎?大 ...

麟媽算把啦 , 慳返啖氣, 佢點極晤醒架

唔洗唔上黎咁大件事

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 OKOK123 於 16-07-20 發表佢

原帖由 54heima 於 16-07-21 發表
吹噓三十萬抽Ibond vs 話人傻仔,一個講自己冇冒犯別人,另一個冇禮貌,邊個有問題?

...
人地問用左幾多數抽 ibond ,話用左30萬都叫吹噓,真係無言了~

其實30萬算多嗎?

我識人用400萬,借入1600萬孖展抽新股,竟然全數比晒佢 (掛牌前一晚佢同經紀都訓唔著),尼D先叫多吧~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

回覆:大力現身個舖,又俾人封鎖,點解嘅?

唔係大力fans,唔知今次又衰乜,出得post咁係有人啱聽有人唔啱聽,唔啱聽咪路過就算,唔使出言挑釁。大力中意講錢吹噓自己係人都知,現實生活亞叔亞伯上左年紀有小小成就大部分如此,佢講自己冇直接冒犯網友唔算大問題,的確有堆人逢襯大力post就單單打打,更加無禮,感受每個人都有,負面感受覺得人地講嘢得啖笑或不屑,衣啲感覺留係心入邊路過比較好,咁樣討論區先會和諧少衝突

siumachu    發表於 16-7-21 09:03
babymj33    發表於 16-7-21 02:42

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

mickeyeva 發表於 16-7-20 23:03

下午見佢有現身留言

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實上網既野,邊個岩口形咪吹兩句,唔岩口形咪唔好理唔好回,唔駛為咁而激動吧,大家都輕鬆d啦~

水晶宮

引用:Quote:原帖由+54heima+於+16-07-21+發表吹

原帖由 大力大力 於 16-07-21 發表
人地問用左幾多數抽 ibond ,話用左30萬都叫吹噓,真係無言了~

其實30萬算多嗎?
做人要有同理心,30萬對好多人黎講係好多錢

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 大力大力 於 16-07-21 發表人

暈~

無心快語,都可以比人上綱上線~

我成日係叫人慳家儲蓄,才能快些達到財務自由,吹勿鬼有錢,在BK大把會員多我十倍八倍,我算得係咩~

我仲末到阿伯級,這裡有朋友識我,因佢地認得阿仔10歲張人頭像相,現在是BB相~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

引用:Quote:原帖由+54heima+於+16-07-21+發表做

暈~

我自己四字頭,都會講笑話係auntie級…以前都有位bk jm初初冇乜嘢,就係中意講自己啲嘢,名就唔講啦,後尾俾人針得多自己都起曬槓,人地留言冇乜嘢佢都覺得有味,最後絕跡bk,bk廝混咁耐,見慣腥風血雨廝殺場面,應該學識點自我保護,既然某些話題慣常俾人針咪一句起兩句止唔講咁多囉

子爵府

認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 15週年勳章

引用:其實各方面來說,大力都算幾ok!我唔識佢真

原帖由 xnshanshan 於 16-07-21 發表
其實各方面來說,大力都算幾ok!
我唔識佢真身,
同意

珍珠宮

熱血金章

引用:Quote:ma1860 發表於 16-7-21 00:44 大力在

原帖由 麟媽媽 於 16-07-21 發表
就憑我在BK十幾年,打從8年前已經係同一句「阻人揾食所以多仇家」,講足8年,大力你認真自己思考過嗎?大 ...
咪咁薄皮喇,邊有人圍你啫,你都玩左十幾年,次次大家都係即講即散,所以bk先咁熱鬧。

大力次次比人插,果d先叫圍。
佢咪又衰衰咁係bk繼續出鋪

我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 大力大力 於 16-07-21 發表暈

我自己四字頭,都會講笑話係auntie級…以前都有位bk jm初初冇乜嘢,就係中意講自己啲嘢,名就唔講啦,後尾 ...
最弊我又唔識玩野,應該唔喜歡玩野/單打,所以就蝕曬底了~

買基金真係好傷

水晶宮

引用:Quote:原帖由+54heima+於+16-07-21+發表做

暈~

幾廿歲人,唔好成日無心快語啦,諗過先講,有顆體諒人的心

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 大力大力 於 16-07-21 發表暈

幾廿歲人,唔好成日無心快語啦,諗過先講,有顆體諒人的心
我知這裡基層也很多,我以後會盡量避重就輕~

買基金真係好傷

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 麟媽媽 於 16-07-21 發表就憑

原帖由 toffeetong 於 16-07-21 發表
咪咁薄皮喇,邊有人圍你啫,你都玩左十幾年,次次大家都係即講即散,所以bk先咁熱鬧。

大力次次比人插,果 ...
繼續出鋪......死不悔改~

我鐘意玩,吹水....所以有時間就上BK吹一下~

買基金真係好傷

男爵府

麟媽媽 發表於 16-7-21 00:28
你到今時今日都以為係得罪A準所以多仇家?!你係BK8年真係白過,你都就半百乜你唔䁱自我檢討架? ...

大力無白過吖, 喜歡佢既 bk member 都仲繼續喜歡佢, 因為睇佢 post 真係有獲益。

你可以齋睇呢條 thread 都會見到~

有人吾喜歡佢又吾出奇, 因為佢有立場, 無立場既人係無仇家, 但寫埋啲人好鬼無聊同悶囉
洋房, 複式洋房, 別墅, 大宅, 男爵府, 子爵府, 伯爵府, 侯爵府, 公爵府, 珍珠宮, 水晶宮, 翡翠宮, 珊瑚宮, 瑪瑙宮, 琥珀宮, 象牙宮, 寶石宮, 榮譽會員, VIP, 官方特派專員, 王國會長, 家長會會長, 管理員, 超級版主, 版主, 彩鑽殿, 天珠殿, 雲母殿

男爵府

大力大力 發表於 16-7-21 02:37
繼續出鋪......死不悔改~

我鐘意玩,吹水....所以有時間就上BK吹一下~

吾知點解, 某啲 bk members 對你的要求特別高!

揾到位插你就吾放過, 開 party 咁!
洋房, 複式洋房, 別墅, 大宅, 男爵府, 子爵府, 伯爵府, 侯爵府, 公爵府, 珍珠宮, 水晶宮, 翡翠宮, 珊瑚宮, 瑪瑙宮, 琥珀宮, 象牙宮, 寶石宮, 榮譽會員, VIP, 官方特派專員, 王國會長, 家長會會長, 管理員, 超級版主, 版主, 彩鑽殿, 天珠殿, 雲母殿

男爵府

54heima 發表於 16-7-21 01:55

出 post 前要照顧埋 bk 各會員的敏感心靈, 自我監察留言及用詞

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:麟媽媽 發表於 16-7-21 00:28 你到今

原帖由 babymj33 於 16-07-21 發表
大力無白過吖, 喜歡佢既 bk member 都仲繼續喜歡佢, 因為睇佢 post 真係有獲益。

你可以齋睇呢條 thread ...
出ㄧ些鋪,係富有討論/爭論性,(如女人私已錢),大家可以從中得着,這些才是我出貼目的~

但總是有些人,下下對人不對鋪,人身攻擊單打不特止,就連我仔/老婆都要話埋,真是太過份了~

買基金真係好傷

首頁
45678...10

尾頁

跳至