家庭理財

跳至

首頁
34567...55

尾頁

侯爵府

原帖由 898998 於 09-9-14 09:20 發表
morning all..........

, happy birthday to lky

THX。

大宅

美國再關閉3銀行

美國聯邦存款機構(FDIC)在上周六凌晨宣布,接管了3間銀行,令到今年破產銀行總數達到92間,當中包括擁有70億美元資產的芝加哥Corus銀行。FDIC單是為該銀行便須動用17億美元。

Corus銀行有11間分行,總存款額為70億美元。FDIC表示,該銀行的分行及存款將由MB Financial接管,但是後者只接收Corus的30億美元資產,而不會接手其它建築融資項目。

該芝加哥銀行以提供建築融資為主,特別是為多戶住宅,酒店及寫字樓提供過渡性貸款。

較早時,美國財政部否決了該銀行申請注資的要求。

同日,FDIC也關閉另2間較小的地區銀行,分別是Brickwell社區銀行及Venture銀行。2銀行擁有的資產分別是7200萬美元及9.7億美元。FDIC分別須付出2200萬美元及2.98億美元。

男爵府

你買mark 6未
原帖由 @bear 於 09-9-14 09:23 發表
lky2008 ,happy birthday呀!祝你青春常駐,美麗動人,人見人愛,車見車載

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 chanjessie0627 於 09-9-14 09:23 發表
吓...你唔知咩,星期六有上黎,應該都知啦

i also want to know!
you tell us la

[fly/imgIMG_4704 - 捷徑]

大宅

happy birthday to lky

大宅

原帖由 VB04 於 09-9-14 09:22 發表
about how much u invest?

wish u luck~~~

我同老公夾埋40手, 唔知有無5手? 因為呢隻好似都超額得幾勁, 不過當然我只佔其中兩手, 其餘都係c6,我邊有咁多錢...多謝你先, 希望無揀錯啦, 想幫補下

男爵府

:-P morning sis

大宅

任總:各國退市陷兩難

金管局總裁任志剛就投資銀行雷曼兄弟倒閉引發的金融海嘯一周年發表評論時說,事發已一周年,市場已回復到事發前水平,是時候向前看,要不時吸取經驗,不要讓金融與經濟彼此扭曲的關係故態復萌。他說,歐美各國針對這方面已作出很多工作,不過,他憂慮金融與政治的千絲萬縷關係會令金融改革不易推行。他強調,目前金融體系仍未正常運作,相信要一段時間才能回復正常,又特別提到近期部分投資者已「心雄」。

任志強說,現時經濟已回穩,在可見將來,各地政府需要退出寬鬆貨幣政策的狀態,否則會出現資產泡沫;過去的金融危機,絕大部份是由資產泡沫而產生,目前各地政府都面對兩難局面,一方面不想出現泡沫,但亦擔心退出市場,會影響經濟復甦,故退市的時間時當重要,太早或太遲都對市場有影響。

侯爵府

原帖由 @bear 於 09-9-14 09:23 發表
lky2008 ,happy birthday呀!祝你青春常駐,美麗動人,人見人愛,車見車載

THX。

今年我的生日WISH,係呢樹ALL SISTERS呢2日都賺哂大$啦!D STOCKS全都高價SOLD OUT。

珍珠宮

醒目開學勳章

Yeah!!
原帖由 lky2008 於 09-9-14 09:27 發表

THX。

今年我的生日WISH,係呢樹ALL SISTERS呢2日都賺哂大$啦!D STOCKS全都高價SOLD OUT。

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 lky2008 於 09-9-14 09:27 發表

THX。

thx

珍珠宮

醒目開學勳章

Wish you good luck!!
原帖由 廿廿 於 09-9-14 09:26 發表

我同老公夾埋40手, 唔知有無5手? 因為呢隻好似都超額得幾勁, 不過當然我只佔其中兩手, 其餘都係c6,我邊有咁多錢...多謝你先, 希望無揀錯啦, 想幫補下 ...

侯爵府

原帖由 maymay2008 於 09-9-14 09:25 發表
happy birthday to lky

THX。若果我可賺到你隻金蛋就VERY GOOD喇!

子爵府

好媽媽勳章

早晨呀~

尋晚同你地傾左兩句, 之後收到pm去左check資料, 點知自己衰多手又黑仔, 無端端click左去一個網站, 差點中招(spyware). 成個畫面好多pop-up, 係咁叫我裝spyware, 又話我部腦已經比人偷左野......想close個畫面都唔得, 要等老公返來搞.........老公當然話我又亂click野, 好彩屋企裝左anti-virus既program, 無事. 老公話個畫面係嚇鬼, 裝左個spyware我地就中招, 佢讚我今次最叻就係咩都唔搞等佢返 .

大家以後上網要小心d, 千祈唔好亂click野

侯爵府

好媽媽勳章

THX。

some stocks level out are happy la
[fly/imgIMG_4704 - 捷徑]

男爵府

as lky mentioned, it is my life-term secret... 你估到就估啦
原帖由 littlelam88 於 09-9-14 09:25 發表

i also want to know!
you tell us la

侯爵府

2024年龍年勳章

原帖由 chanjessie0627 於 09-9-14 09:25 發表
你買mark 6未

未呀!噚日馬季開鑼,馬會好多人冇入去買呀,今日或聽日先去買喇.

男爵府

yeah

THX。

侯爵府

原帖由 chanjessie0627 於 09-9-14 09:29 發表
as lky mentioned, it is my life-term secret... 你估到就估啦

JESSIE,

我要收版權费呀!!

珍珠宮

減齡達人勳章

good morning all sisters,

pls note that before noon maybe change to typhoon no.3.

原帖由 lky2008 於 09-9-14 09:31 發表

JESSIE,

我要收版權费呀!!

首頁
34567...55

尾頁

跳至