使用意見

跳至

首頁
34567...10

尾頁

管理員

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

寫住單親? 用手寫? 我們無可能知道這個資料, 可以聯絡我們了解詳情呢?

大臣

原帖由 heichunmum 於 09-4-2 19:54 發表
我都收到,佢仲要在信封面寫住單親!好唔明點解咁唔尊重私穩條例!

管理員

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

我們收集個人資料時會有選項讓報寫的選擇是否接受商業推廣資料, 並非亂用會員的資料, 如不想再收到這些資料, 可以來信向我們要求取消.

大臣

原帖由 wkchoy 於 09-4-2 20:02 發表
我覺得 bk 咁做好似有問題喎
我o地填資料比佢係 for 某個我o地自願比資料o既活動嘛
但佢就將我o地 d 資料用去其他用途或地方.....

男爵府

原帖由 chinatea 於 09-4-2 20:39 發表

嘩....bk越做越大之後就出賣會員呀?網主唔係一個月十幾萬收入咩,點解行呢條路出賣會員私穩呀?

我講真架,如果收到信我唔止去投訴仲要報警.

me too!!

管理員

所以資料均為會員登記, 如果閣有所懷疑, 歡迎PM本人, 我會盡快給閣下安排檢查.

大臣

原帖由 miffy 於 09-4-2 20:29 發表
我都收到, 係我全名+地址

我搬來呢度唔係好耐, 好updated, 我都好奇怪點解有我地址??

我從未參可過bk活動, 我個仔更加唔係bb, 無用這個地址參加任何bb會 ...

珊瑚宮

好媽媽勳章

我一封都冇收過 wor

男爵府

原帖由 大臣 於 09-4-2 22:45 發表
我們收集個人資料時會有選項讓報寫的選擇是否接受商業推廣資料, 並非亂用會員的資料, 如不想再收到這些資料, 可以來信向我們要求取消.

大臣

收集個人資料時會有選項讓報寫的選擇是否接受商業推廣資料.......... :;pppp:

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

如果各位不想收到有關信件,快點出信給BK,等他們可以從資料中剔除.
有途徑可剔除總好過我每日所收既電話推廣,話極都仲call黎,問佢有無途徑取消資料就"cup"我線.

管理員

請閣下說話合理點, 我們用努力做工作, 提供服務賺取合理的收入. 我相信明理的人都會給我們尊重.

如果會員撰擇拒絕收取這些資料, 就一定不會受到騷擾, 我們這麼多年都十分尊重個人私穩, 閣下言論極不負責任.

大臣

原帖由 chinatea 於 09-4-2 20:39 發表

嘩....bk越做越大之後就出賣會員呀?網主唔係一個月十幾萬收入咩,點解行呢條路出賣會員私穩呀?

我講真架,如果收到信我唔止去投訴仲要報警.

管理員

我們同事己直接與閣下聯絡澄清, 有關資料亦再寄到閣下電郵. 相信結果閣下會滿意.

大臣

原帖由 marron 於 09-4-2 17:38 發表
如果~佢有得比我簡 "是否同意資料用左商業用途" , 我會say no.
but 佢無. . . . .

子爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK猜猜猜慶中秋

我想講我從來都沒有收過任何 BK 寄來的東西喎. 我諗係填寫資料時冇剔到話唔收任何宣傳資料呀.

有得改就通知BK管理人員. 我相信佢地會好肯幫手的!

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

原帖由 manicheung 於 09-4-2 10:48 PM 發表
我一封都冇收過 wor

我都係

因我08年12月己搬家
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 大臣 於 09-4-2 22:54 發表
請閣下說話合理點, 我們用努力做工作, 提供服務賺取合理的收入. 我相信明理的人都會給我們尊重.

如果會員撰擇拒絕收取這些資料, 就一定不會受到騷擾, 我們這麼多年都十分尊重個人私穩, 閣下言論極不負責任.

大臣

...

大臣你地一個大網有咩推廣已經會打pm去做廣告,咁我地入來傾入來講收你地個pm睇廣告都好合理,而你話大家有選擇過收廣告,大家都以為就係pm窗入面收者,要知道呢個平台大家只係用網名,呢d就係網上遊戲.

會員登記時都話會張資料保密,咁突然間竟然收到呢d公開討論區寄廣告信來,你都睇到幾多人驚恐啦,唔係我一個覺得有問題,而係呢道入來留言者都覺得"不安"

如果bk一早寫明會有廣告信寄出,咁係唔係會好d呢?突然有bk推銷信...又唔見你地講點知同點解自已個地址,真名會通哂天咁都當冇件事嗎?

大宅

就算bk唔賣資料比人
一日都起碼有一兩個問卷/宣傳電話收到,信箱總有寄來的廣告單張,分別在於冇指名道姓...

有權利就有義務,所以我覺得問題不大

況且阿女好鍾意隻紙復活蛋,仲在後面油顏色

大宅

搬屋之後填過一次個人資料,就係王國十大品牌投票(老實講...擺明我係貪個機會)

仲有就係pip一次送飛同另一次活動,因為有報阿女資料(連我囡都收到)

一時貪心就收多4封信....
在我而言....只要不作非法用途....由得佢囉
(相信bk亦唔會為小小利益而明知故犯)

管理員

可能你還未明白這個Topic所說的內容而有所誤會, 你進入BK, 並沒有要求你填個人真實資料, 只需要網名, 電郵及一個密碼, 但這些登入網站的個人資料, 我們亦一直做到保密及善用.

郵寄到會員家中的信件, 是會員在我們舉辦活動時自願性提供的資料, 會員同意收到商業推廣資料, 我們才夠膽寄出, 而且一切資料均由BK親自發送, 絕不將任何會員個人資料透露給其他商戶.

請明察

大臣

原帖由 chinatea 於 09-4-3 01:54 發表

大臣你地一個大網有咩推廣已經會打pm去做廣告,咁我地入來傾入來講收你地個pm睇廣告都好合理,而你話大家有選擇過收廣告,大家都以為就係pm窗入面收者,要知道呢個平台大家只係用網名,呢d就係網上遊戲.

會員登記時都話 ...

管理員

謝謝閣下的包容及信任.

大臣

原帖由 媽子 於 09-4-3 04:18 發表
搬屋之後填過一次個人資料,就係王國十大品牌投票(老實講...擺明我係貪個機會)

仲有就係pip一次送飛同另一次活動,因為有報阿女資料(連我囡都收到)

(相 ...

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

原帖由 媽子 於 09-4-3 04:18 AM 發表

(相 ...

好多時啲大機構處理我們的資料時

有機會比第三者處埋 (我們和b.k之外)

如果係 第三者 出問題

應該都算係...不用多說啩

其實啲信係b.k寄出

定係我口中的第三者寄出啦...
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原帖由 chinatea 於 09-4-3 01:54 AM 發表

會員登記時都話會張資料保密,咁突然間竟然收到呢d公開討論區寄廣告信來,你都睇到幾多人驚恐啦,唔係我一個覺得有問題,而係呢道入來留言者都覺得"不安"

如果bk一早寫明會有廣告信寄出,咁係唔係會好d呢?突然有bk推銷信...又唔見你地講點知同點解自已個地址,真名會通哂天咁都當冇件事嗎?

我唔係幫大臣講野,我自己冇登記vip,亦冇參加過任何活動,當然冇收到野(跟本冇我資料)。
其實每位在任何地方及時候要填上個人資料交給某機構時(上網又好、平時係街入奶粉會都好等等),都要睇清楚最後有冇商業宣傳一欄,一定有得俾大家選揀要唔要收到有關產品或其他商業宣傳,如果快快手冇理佢,網上交表多數都預設選擇左願意接收。
如果冇細心留意依一點就怪人盜取個人資料,真係好大誤會,一定要搞清楚係咩一回事。
另有有媽咪講收到封信寫明'單親',真係好令人驚訝,可唔可以影張相upload上來俾大家睇吓,真係冇乜理由(填表時會問人依d野?!)。

盡我一己之力,發放正能量!

管理員

我再強調一次, 所有會員的個人資料, 我們從來沒有, 將來亦不會向第三者透露, 所有商業推廣資料, 是由BK送出.

如仍不明白, 歡迎你隨時與本人查詢.

大臣

原帖由 sonic04 於 09-4-3 08:20 發表

好多時啲大機構處理我們的資料時

有機會比第三者處埋 (我們和b.k之外)

如果係 第三者 出問題

應該都算係...不用多說啩

其實啲信係b.k寄出

定係我口中的第三者寄出啦... ...

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 召藥師 於 09-4-3 08:23 發表

我唔係幫大臣講野,我自己冇登記vip,亦冇參加過任何活動,當然冇收到野(跟本冇我資料)。
其實每位在任何地方及時候要填上個人資料交給某機構時(上網又好、平時係街入奶粉會都好等等),都要睇清楚最後有冇商業宣傳一欄,一定 ...

我同意你既講法!
我係BK甘多年,從來未收過任何野,而我本人亦從來無係網上提供過任何個人資料﹙地址、電話﹚...
各位媽咪,於網上填資料時應該要小心留意!
因為就算我依家係外國,當我申請任何野既時候,最後都會有一欄問是否願意收到宣傳品,只要你選“不願意”,就絕對唔會收到.....
我相信BK一個甘大既網站,亦對個人私隱條例好清楚,絕對唔會亂黎,會唔會當中大家有D誤會呢?
以上只係我個人意見,我絕無偏幫任何一方...

首頁
34567...10

尾頁

跳至