嬰兒醫護

跳至

首頁
23456...11

尾頁

別墅

Re: 有冇媽咪既bb大約四個月大架,入黎傾下呀...

Gmajo:

咁又係,開左一碗梗係想佢食多啲啦!
不過好多媽咪都話開頭食小小先,
要等BB悉應左先可以食多啲,開頭浪費啲都無辦法,
我就仲未試呀!我想等阿女5個月多啲先開始食糊仔!

大宅

hi all,我bb都係4個月多dd

josing,

e~~我地bb係咪同一日出生ga? :-P

別墅

hello~~ee,
Nice to meet you all, my name is Lacus and is born on 2 March 2006

民房

我bb都有4個月, 不過佢唔係跟我一膂住, 俾我奶奶湊, 所以我戍日掛住佢, 我奶奶鍚到佢濃, 佢每隔3-4個鐘通常食5-6安奶, 有時食2-3安就唔很食要sleeping 同埋食奶食戍粒鐘, 我同老公一見到咁就迫佢飲埋佢, 我奶奶就話我地, 但係個臭豬迫迫下就會飲晒. 好鬼死衰. :-( :-(

複式洋房

我阿女喊左成晚呀... 好可憐,喊到眼又腫又紅,成面眼淚... 唔知點解今晚特別厲害,停左喊都扯晒蝦,之後又再喊過 :-( 最後帶佢落街先好d...

係呢,你地BB一日訓覺訓幾多個鐘?
會唔會成日要人抱?
BB比人湊既媽咪,你地見佢時佢要唔要你架?
http://www.glittergraphics.us" target="_blank">[/quote]

別墅

hi KateC,
我bb好扭計,一時時既,日間通常食完奶,佢會玩個零鐘,就扭

大宅

fannybb 寫道:
omchung,

你呀b好cute, 你真係有心機.

大宅

KateC 寫道:
我阿女喊左成晚呀... 好可憐,喊到眼又腫又紅,成面眼淚... 唔知點解今晚特別厲害,停左喊都扯晒蝦,之後又再喊過 :-( 最後帶佢落街先好d...

係呢,你地BB一日訓覺訓幾多個鐘?
會唔會成日要人抱?
BB比人湊既媽咪,你地見佢時佢要唔要你架?

不如你試下比保嬰丹比你阿女食呀!佢會唔會嚇親所以喊成咁?
我bb每日都訓成17個鐘o架!(都好似幾多喎!)
佢都唔會成日要我抱,因我成日放佢o係張床到趴及爬,哈!∼佢又幾enjoy喎!

男爵府

KateC,
我個囝一定要人抱住先訓﹐有時見佢訓到好林放落床佢都可以即醒係度喊﹐佢平日訓得好少咋﹐最長一覺都係2個鐘就醒﹐多數都係 半個鐘或者幾個字就醒﹐日夜都係﹐一日加加埋埋訓得7、8個鐘度。咩辦法都用齊都唔得。去健康院問姑娘佢地都唔知點解。不過見佢有重到同食得叫我再觀察下先。我諗緊駛唔駛帶佢睇睇醫生﹖

男爵府

陪月勳章

我家有毛豆,毛毛家姐長長的,豆豆妹妹圓圓的,我愛毛豆。

大宅

manyeebb 寫道:
有時d老人家真係好鬼煩架, 成日以為自己做既野講既野岩晒, 又唔知自己過時~~!

manyeebb,

完全同意你講法,好似我99,成日話可以train個b去厠所大,小,佢仲話我老公細個時未夠一個月佢己抱佢去厠所all,嘩,你真係咪攪我,咁細個唔駛咁急train佢去大小二便呀,見親佢都係講呢樣野,真係好煩下 :-x

大宅

puibpuib 寫道:
一日加加埋埋訓得7、8個鐘度。咩辦法都用齊都唔得。去健康院問姑娘佢地都唔知點解。不過見佢有重到同食得叫我再觀察下先。我諗緊駛唔駛帶佢睇睇醫生﹖

puibpuib,
我仔仔今日去睇e生,我都有同e生講bb朝早訓覺訓得唔好,e生話可能佢個肚有風喎.... 唔知你呀b係咪一樣

別墅

hi 我囡囡依家都係4個月

睇puibpuib咁講 話一定要抱住訓 一放落床仔就即時醒

同訓得好少 一次訓2.3個鐘 真係有機會係bb係比野嚇親

你留意下佢會唔會聽到dd聲都跳一跳 d姑娘會話呢d反應係

聽覺反應 但如果少少聲都咁就証明係嚇親架啦

個人覺得比珍珠未加猴棗未佢食 又化痰又定神 份量就問返d

中醫 我囡個陣都係咁 我媽見佢嚇親即時買返黎食 又真係店

如果保嬰丹你就真係要睇清楚成份 因為依家市面上有好多都

有鉛 成份入面會寫嘜嘜嘜同嘜嘜之後打等等個d真係唔好買

因為如果有鉛既成份會令到bb好遲鈍 所以d人先會覺得bb

成日訓

所以=口= 中醫有中醫好 古老方法都有古老好 希望幫到你

^^祝 你bb身體健健康康

別墅

Dau:
我BB2月27號出世架!
你BB呢?

Gmajor:
我琴晚試過餵幾匙米糊俾個女,
佢開頭都肯食,食左幾匙後就想喊,
咁我地即刻停,廢事整喊佢,
跟住俾返奶佢食,我今晚會再試下,
本來我想下個月先試架,
不過老公話個女食咁小奶,每餐最多食4安度每日5餐,
早啲俾佢食米糊,多啲營養喎!可能BB唔多鍾意食奶!

大宅

Josing,
原來我bb同你bb係同一日出世呢!嘻.嘻...

大宅

hi!我bb已開始認人,之前都成日比人抱,現在只給我同老公.

別墅

Josing,
我同老公頭先都試過餵糊仔比bb,好稀個隻,初初bb都擰頭擰繼,試過幾啖,好似接受少少肯吞,但我都唔敢餵佢咁多,見好即收,怕佢抗拒!
祝您成功! 您有join到0813呀!

別墅

omchung,

你買比仔仔張thomas 墊摺唔摺得埋? 別BK媽媽聚會點join?? 唔該晒.

別墅

omchung:
係喎!我哋bb同一日出世呀!

Gmajor:
係呀!我參加左0813呀,你呢?
我未參加過聚會架,之前因為阿女太曳,
我驚去到佢會好扭計,搞佢唔掂!
我諗住今次阿女大個啲,
所以想帶佢去玩下囉!
但我都驚緊到時佢會好曳,無得玩! :-(

大宅

fannybb 寫道:
omchung,

你買比仔仔張thomas 墊摺唔摺得埋? 別BK媽媽聚會點join?? 唔該晒.

thomas 地墊摺得埋的。
你話BK媽媽聚會點join,係咩意思呢?你係指0813o個個聚會???

首頁
23456...11

尾頁

跳至