使用意見

跳至

首頁
23456...9

尾頁

珍珠宮

引用:+本帖最後由+MsBusy+於+15-3-10+20:56+編輯

原帖由 MsBusy 於 15-03-10 發表
對某革命人士,不守規矩是理所當然之事!

替執政者感到十分無奈!

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+PallasChu+於+15-03-10+發表

原帖由 tinlong22 於 15-03-10 發表
有呀,你掛住同人打招呼話好耐無見丫嘛

如果個陣你係掛住入我個post探親,咁無計
笑到禾gap gap聲啦!

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:PallasChu+發表於+15-3-10+19:10+係

但同時間又有好多人刻意係自由廣場出政治帖
一係咁囉, 嚴格執行「屢次刻意發表錯版時政主題,可被警告或封 ...
Support!

侯爵府

引用:Quote:PallasChu 發表於 15-3-10 19:13 你

醋意?
你諗多左啦
我對你入黎尋親但又唔睇人講咩奇怪之嘛
唉吔,乜樹又離題架

又答埋你今次喇。。都話咗我唔係無睇,只係無表態唧囉~

If children live with encouragement, they learn confidence. If children live with acceptance, they learn to love.

侯爵府

引用:Quote:PallasChu 發表於 15-3-10 19:10 係

但同時間又有好多人刻意係自由廣場出政治帖
一係咁囉, 嚴格執行「屢次刻意發表錯版時政主題,可被警告或封 ...
執行「屢次刻意發表錯版時政主題,可被警告或封戶。」
呢個我見過版主有執行過喎。。(做得好都要讚吓先

況且,我上面提及嘅係「離題引至涉及時政話題」而非「刻意發表」果 d。。。例子好似昨日旺角行街果個 post 咁

但又咁,立法同執法有時各有難處,所以同意有需要按時再審視修改版規

If children live with encouragement, they learn confidence. If children live with acceptance, they learn to love.

水晶宮

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:請問 基本版規 是否不適用於 \"時政擂台\"

咁點解比人舉咗一次就要封戶 如果果邊無咁多規限,又要封? 唔明囉

未開花 成長中 初二開花 4個花蕾

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

PallasChu 發表於 15-3-10 22:20
唉吔,乜樹又離題架

又答埋你今次喇。。都話咗我唔係無睇,只係無表態唧囉~

唯有同你講, 下次手腳快D
當日我已經講

「佔中熱話同時事版版規唔一樣,停佔中熱話、去時事版,係咪就要版友要接受時事版既情況先可以繼續討論,如果唔係就唔可以再講佔中?」

「既然管理操作有別,點解要版友去一個操作有別既版面先可以繼續討論?」

唔通去到時事版,壇方就由得版友互相指罵唔派牌?唔係的話,同未去之前有何分別?

係的話,無違規既版友去到,俾因為唔會收牌、變本加厲既版友指罵,情況有解決到?

當時我已經有提出版規問題
仲唔只一次添

你都知離題唔好呢

當日D人唔想我問落去, 成個帖係度離題撐到去大西洋
連頭像轉咩好都走入去問

個陣撐黃版友覺得我多事
今日就問返轉頭

無既, 我R頭啫

天朗氣清

侯爵府

引用:Quote:PallasChu 發表於 15-3-10 22:20 唉

我手腳係慢,咁同你向專員提出質詢,與我今次參與討論,請問有何關係呢?

珍珠宮

PallasChu 發表於 15-3-10 23:07
我手腳係慢,咁同你向專員提出質詢,與我今次參與討論,請問有何關係呢?
無野, 我係側邊睇下啫
正如上次撐黃版友係隔離食花生一樣

唔係雙重標準, 上次你地就得
今次我就唔得卦?
天朗氣清

侯爵府

引用:Quote:PallasChu 發表於 15-3-10 22:20 唉

其他人離題又關我事?

你問我?

(今次手腳快啦啩

侯爵府

引用:Quote:PallasChu 發表於 15-3-10 23:07 我

無野, 我係側邊睇下啫
正如上次撐黃版友係隔離食花生一樣
無唔比你食花生吖 ~
上網潮流,大家都係咁,應該無犯版規

食多 d

珍珠宮

PallasChu 發表於 15-3-10 23:10
其他人離題又關我事?

你問我?
我講下我對某D人既查詢既見解啫
無野既

天朗氣清

侯爵府

引用:Quote:PallasChu 發表於 15-3-10 23:10 其

我講下我對某D人既查詢既見解啫
無野既
Ok , 咁表達咗感受喇,係咪舒服咗 d

咁返黎個主題 (再離題我地齊齊犯 off-topic 架啦~)你對果個置頂基本版規,同進入時政區嘅警告,都有同樣疑問,是嗎?

搬帖你點睇?

珍珠宮

PallasChu 發表於 15-3-10 23:29

咁返黎個主題 (再離題我地齊齊犯 off-topic 架啦~)你對果 ...
無喎, 兩個月前問清楚啦
搬帖我都講左
對於刻意係自由講場出政治貼多次既人
禁佢囉

版規一早係度, 係版主好人啫
天朗氣清

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 tinlong22 於 15-03-10 發表

原帖由 PallasChu 於 15-03-10 發表

咁返黎個主題 (再離題我地齊齊犯 off-topic 架啦~)你對果 ...

由 自由廣場 搬去一個更 自由 的版塊繼續討論。

點解~會令遵守版規的人不公平? 更自由所以不 公平?

侯爵府

引用:Quote:原帖由 PallasChu 於 15-03-10 發表O

原帖由 ning.. 於 15-03-11 發表
因為 different norm。。。

講緊如果基本版規不適用

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 ning.. 於 15-03-11 發表本帖

原帖由 PallasChu 於 15-03-11 發表
因為 different norm。。。

講緊如果基本版規不適用
個 標準 變得更自由時,
換言知~犯規的機會更少。

可來對 遵守版規 的會員不公平的說法?

珍珠宮

引用:Quote:PallasChu 發表於 15-3-10 23:29 Ok

無喎, 兩個月前問清楚啦
搬帖我都講左
對於刻意係自由講場出政治貼多次既人
係呀,呢度既版主已經做得好好,何況版規一早有,又唔係為咗某啲人而設既,當然,有啲人係都中意或犯版規既!咪成日想版主改版規就佢囉。不過唔守規既點改都唔會守規,改黎都無用,哂時間哂心機。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 tinlong22 於 15-03-10 發表

原帖由 loklok286 於 15-03-11 發表
係呀,呢度既版主已經做得好好,何況版規一早有,又唔係為咗某啲人而設既,當然,有啲人係都中意或犯版規既 ...
日日都有新會員。如果會員唔睇版規 或 讀而不解 的話。

就算再多提醒~都無用,而網站技術上亦未必可支援到…

如果,有問題和意見,未pm版主或利用使用意見囉!

版主 都好耐心解答。

大宅

loklok286 發表於 15-3-11 00:34
係呀,呢度既版主已經做得好好,何況版規一早有,又唔係為咗某啲人而設既,當然,有啲人係都中意或犯版規既 ...

謝謝你!

我以為煩吓版主就得米,差點想試

首頁
23456...9

尾頁

跳至