使用意見

跳至

首頁
12345...11

尾頁

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

Tingche 發表於 16-9-3 10:32
大家都知道我是阿xa post 第一版樓主, 亦都知道我被禁言, 原因係分身, 我一開始都唔知分身係咩, 但禁言期間 ...

有冇咁橋呀!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我得一個acc, 冇分身
夫妻版好多新會員, 我諗d人唔想人知係佢先開新acc
如果因為有分身,所以被 ban, 又真係講唔過去

侯爵府

回覆樓主:

好奇問吾比人分身,如果分身有乜用架?

禁止訪問

水晶宮

引用:Quote:Tingche 發表於 16-9-3 10:32 大家都

原帖由 oceandeepsea 於 16-09-03 發表
有冇咁橋呀!
有幾出奇呀,朋友同事感情好,share 同一個a/c 用大有人在

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:Tingche 的帖子

吓,嘜你咁認真?

版主/負責人要block就block,我眼見有人死因不明,或罪不在他,也被禁訪。

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

如果只係單憑IP address就判斷係咪分身
我只能說
少年你太年青了!

如果
一個戶口用手機流動數據
一個戶口用電腦固網
咁係咪捉唔到分身呢?
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bufferzone 發表於 16-9-3 11:15
之前墨餅講過話可以分身架,因為佢自己都有一個分身acc. ,話只要分身唔係sell 野,或者想達到某些目的便可 ...

可以有分身既,但响同一個POST入面,唔可以同時出現,互相推POST,否則被禁咁解。

至於樓主問題,我只係睇過嗰個POST少少,所以我唔評論喇。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

禁止訪問

水晶宮

回覆:因阿xa po 我被禁言

樓主,我信你
不過,唔好咁上心,上網既野,岩傾就傾,唔岩傾咪去第二度囉,佢地制度係咁,我地同佢拗冇著數,咁多年都係咁,佢係執權者,我地講乜都冇用

Tingche    發表於 16-9-3 12:01

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

贈樓主一句
君要臣死……

好似老闆要炒人
須要理由咩?
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

伯爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

版主跟下啦。。。

子爵府

Tingche 發表於 16-9-3 10:56
回覆 Mann888 的帖子

你意思係王國電話?

Bk 冇 hotline?

珍珠宮

fatchu@home 發表於 16-9-3 11:06
我覺得BK最衰係,禁左或關閉左個POST都唔話你知咩原因..........................仲要話唔洗同大家交代... ...

呢樣真!
我入bk都應該有10年!我都2個acc,但曾被封帖覺得9588⋯⋯我都廢事問bk原因!

fatchu@home    發表於 16-9-3 11:38

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我得一個acc, 冇分身
夫妻版好多新會員, 我諗d人唔想人知係佢先開新acc
如果因為有分身,所以被 ban, 又真係講唔過去

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

Udea 發表於 16-9-3 11:23
有幾出奇呀,朋友同事感情好,share 同一個a/c 用大有人在

開新有幾難,一齊用,就唔好怨人

男爵府

回覆:Tingche 的帖子

Ek仲快,我list二手書,有人買了幾本我咪reply update某d書sold囉,有條rule係同一個post一日唔可以講兩次野,搵咗好耐咩事禁言,原來reply兩次就叫灌水喎,咁就被禁言兩星期。仲要無哂我list嘅野,由頭打過。。。其實lock住個post就得啦,洗唔洗禁言又封舖呀。

珍珠宮

Udea 發表於 16-9-3 11:28
樓主,我信你
不過,唔好咁上心,上網既野,岩傾就傾,唔岩傾咪去第二度囉,佢地制度係咁,我地同佢拗冇著 ...

有d版主都會解釋嘅,我會相信非個個版主一樣!我都曾被刪帖、刪留言!有某版主有解釋俾我知、大家有溝通,咁先真正改善到問題吧!亦試過9588被人刪帖,嗰次都廢事問,佢俾我個理由已經令我覺得「講嚟嘥氣」!

大宅

好媽媽勳章

bufferzone 發表於 16-9-3 11:15
之前墨餅講過話可以分身架,因為佢自己都有一個分身acc. ,話只要分身唔係sell 野,或者想達到某些目的便可 ...
之前墨餅講過話可以分身,但唔可以同一個POST分身,唔知我有無記錯

翡翠宮

Tingche 發表於 16-9-3 11:12
回覆 fatchu@home 的帖子

係囉, 好唔公平 人地傾得興高彩烈 唔公開講原因, 至少都SHOW比樓主睇咩 ...

係,就算求其講個好爛嘅原因例如有人舉報之類打發你都好過講明唔洗同你交代....(可能我講完呢句一陣就會幔禁言)

首頁
12345...11

尾頁

跳至