網購天地

跳至

首頁
23456...21

尾頁

別墅

castas 發表於 12-12-31 00:41
呢間野已經臭名遠播。
我都係有親身經歷嘅苦主,同樓主一樣曾經俾佢地刪除網站戶口,粗口威脅,恐嚇唔俾返 ...

其實我就係淘寶中伏,曾經比佢用粗口問候、威脅、騷擾……先唔想咁多人受害,不過佢d打手太多,我一把口唔夠……

個日痴起條線上多Xfb望吓,比我睇到你啱啱psot件事,知死佢會即刻玩佢最鍾意嘅delete,所以咪幫你轉post過嚟,我諗初頭好多人都唔信,以為我整蠱間多X,誰知好多人暗地pm我講佢地d經歷,原來好多苦主都唔敢係bk出聲,怕被多X攪……

呢間嘢真係好恐佈!

雲迪斯  我信架! 運輸佬老粗有咩做唔出唔出奇, 講下粗口郁手郁腳有咩出奇  發表於 12-12-31 19:20

大宅

回覆:wewe121212 的帖子

我終於知道你地講邊間喇,好彩我未用過,之前用過兩三間,但最終都係用波仔,同佢都夾到囉

孩子是未來的寶貝,母親是幸福的大地,是太陽,
照耀着我們的未來.

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆:慘痛集運經歷,自稱良心香港人主場

又唔係咩大生意。。 乜做到咁恐佈???

自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

侯爵府

maymayin 發表於 12-12-30 16:15
呢間我用過一次超唔掂,叫佢磅重問左3日先覆到,又冇禮貌之不過之前有班jm推介先試下,現家諗番我 ...

曾幾何時我都推介過, 當時佢真係幾好ga.............我唔係媒wor, 相信大部份有推介過ge都唔係媒, 但當然唔排除一定有.

Anyway最近咁多風風雨雨, 真係嚇怕晒好多人lor!

男爵府

引用:我有一件貨比佢地簽收左,快遞有哂證明已簽

原帖由 小翠BB 於 12-12-30 發表
我有一件貨比佢地簽收左,快遞有哂證明已簽收。但他們死口不認收了件,不肯跟進。問佢又唔處理之餘還要打電 ...
簽收人係邊個?

男爵府

BB防敏心得分享勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

係度講除咗俾人知道唔好再去搵呢間集運外.
你又攞唔返D貨, 快D報警啦!!
大家可以去我的文討論墾丁旅遊問題

http://www.baby-kingdom.com/foru ... &fromuid=713096

男爵府

畀面勳章

可唔可以PM係邊間呀...thanks!

大宅

可以pm我講係邊間嗎?THANKS A LOT

男爵府

BK Milk勳章

去到哩步,根本唔會因為唔想被人係網上講到自己公司好衰而將貨俾返你地嫁…
有人話報警,其實警察接左CASE都係收埋個FILE嫁咋,我都諗唔到佢犯乜野法例...
>_<
其實大家冇惡意嫁! 試下客氣D搵下有冇解決方法吖?
一係佢俾返貨客人,客人都俾返好評佢, 咁就算啦! 

我真係覺得要去SET一個SYSTEM做集運,由冇人識的公司去到愈黎愈多人用, 多人到爆倉要換倉... 每日執貨PACK貨UPDATE SYSTEM ..........
一切野都係辛苦經營GA!!! E家咁樣真係好可惜!
唔好計較態度, 唔好覺得被要脅, 好黎好去,化解左佢啦?_

別墅

吓!去到呢個地步,仲比好評?!?

所以人地咪敢無法無天!蝦大家無佢符,成日持住d貨係佢手,點惡都得……

佢keep住d貨,講明唔比,係咁挑釁你叫你報警告佢,咁唔算盜竊咩?強佔他人物品等同偷、搶,如果有憑有據,又有錄音,相信香港警察和大陸公安一定受理。何況呢度唔止一個苦主,人證都搵到幾個啦!

雲迪斯  岩!放縱仲要買佢怕盞縱容佢,除左唔應該比錢佢賺外,唔好再有受害人.  發表於 13-1-1 00:41

男爵府

好彩睇下妳個post,我未用過,而家del左

複式洋房

April_B 發表於 12-12-31 21:31
去到哩步,根本唔會因為唔想被人係網上講到自己公司好衰而將貨俾返你地嫁…
有人話報警,其實警察接左CASE ...

大家本來都冇惡意,呢點同意

其實大時大節好多集運都忙到傻
回覆慢係正常,發貨慢可以容忍

但係容忍都係有限度架……
佢標榜得自己叫 香港良心,但事實證明佢仲衰過大陸人

扣貨唔發要挾買家,粗口辱駡,郁手動武
最重要係,佢完全冇悔意,仲覺得買家嘅貨係佢手上,
挾持啲貨就佢大曬
佢忙係事實,但再忙都唔可以解釋呢啲過曬火嘅惡言惡行

公爵府

佢依家應該唔會再計較個客比好評定差評佢 , 我11月果陣未睇到JM們經歷 , 重想用佢買野 , 但係後尾冇買 , 果陣見到佢個淘寶店好評率好似係99.65%定係99.56% , 前一兩日見都重有99.12% , 而家99%都冇 , 佢咁既跌勢 , 就算呢度既JM們全部差評改做好評比佢都冇用 , 除非新手 , 熟手淘慣識睇評價既都唔敢幫襯佢 , 或者呢度可以開個盤口 , 以一間淘寶店咁急速下降既好評率之下 , 重可以頂多幾多個月

男爵府

2023年兔年勳章

其實可唔可以去消委會投訴佢收左錢但唔提供服務?
佢叫人寄左D 貨去又唔俾, 又算唔算係詐騙?

大宅

其實比佢粗口問候,恐嚇,威脅後, 我諗真係講唔出好來好去。其實比佢恐嚇完,我有平心靜氣搵佢,無奈佢態度囂張,堅持不出貨。

咁你仲可唔可以同呢D粗人講道理?運輸咕哩爛命一條,還提我記得去報警。咁我咪提提大家小心選擇!

溫馨提示: 費事比D無賴話我地係打手,大家請不要再話邊間做得好。總之間間都好,係自稱有良心,自稱香港人主場的就:;pppp:!除非想比佢問候恐嚇啦啦mouth:

男爵府

BK Milk勳章

katy_mama 發表於 12-12-31 23:05
其實可唔可以去消委會投訴佢收左錢但唔提供服務?
佢叫人寄左D 貨去又唔俾, 又算唔算係詐騙? ...

各位...我都知道你地覺得好難接受.........我都好想你地拎返d貨ga!!

但我諗過好多方法想幫你地,好似都係行唔通咁...><"

子爵府

一聽見香港良心就聯想到ATV,一聽見主場就想起梁振英,都估到唔慌好架喇!

雲迪斯  你咁講又有D道理,想話唔係都唔得,呵呵~  發表於 13-1-1 16:05

大宅

多X

伯爵府

好彩你講,我差小小用佢就中蕉呀。

子爵府

castas 發表於 12-12-31 22:11
... 扣貨唔發要挾買家,粗口辱駡,郁手動武
最重要係,佢完全冇悔意,仲覺得買家嘅貨係佢手上,挾持啲貨就佢大曬
佢忙係事實,但再忙都唔可以解釋呢啲過曬火嘅惡言惡行

同意!爆倉做唔切可以理解,但絶對唔係這些行為的藉口,好黑社會唶!

首頁
23456...21

尾頁

跳至