0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:比之前好好多

原帖由 CYMCBB 於 16-02-25 發表
比之前好好多
我都買返支紫色先!

大宅

引用:Quote:原帖由 CYMCBB 於 16-02-25 發表比之

原帖由 cwl0313 於 16-02-25 發表
我都買返支紫色先!
我見九龍城藥房有,$200/支,我無買,之前去左屈神市買左第二隻,希望都有效啦!

男爵府

我今朝起身見阿B塊面D皮甩晒,幾系紅左加表面有粒粒,原本個範圍有大半塊面,而家見佢中間部份有D為好番,繼續加油!

我枝熊熊膏用左兩日,就黎用完一枝了

大宅

引用:Quote:原帖由+cwl0313+於+16-02-25+發表我

原帖由 niceyou 於 16-02-26 發表
我見九龍城藥房有,$200/支,我無買,之前去左屈神市買左第二隻,希望都有效啦!

...
我哥做藥房佢話紫色$165比我

大宅

引用:我今朝起身見阿B塊面D皮甩晒,幾系紅左加表

原帖由 CYMCBB 於 16-02-26 發表
我今朝起身見阿B塊面D皮甩晒,幾系紅左加表面有粒粒,原本個範圍有大半塊面,而家見佢中間部份有D為好番, ...
可唔可以影張相睇下呀?我B第一次出就係好似你B咁,有出水但冇你咁嚴重,之後睇醫搽類固醇好返後就反反覆覆咁,係冇再出水紅色一達達同有粒粒囉。

複式洋房

引用:我阿仔5個月大又係成面濕疹,搽左兩次療程

原帖由 草莓芝士餅 於 16-02-24 發表
我阿仔5個月大又係成面濕疹,搽左兩次療程類固醇好完又再出,之後朋友介紹我買呢支膏,阿仔搽左無痕,塊面 ...
想問plus 同無plus 有咩分別?

大宅

引用:Quote:原帖由+草莓芝士餅+於+16-02-24+發表

原帖由 GreenT 於 16-02-26 發表
想問plus 同無plus 有咩分別?
見留言#41

大宅

引用:Quote:原帖由+niceyou+於+16-02-26+發表我

原帖由 cwl0313 於 16-02-26 發表
我哥做藥房佢話紫色$165比我
咁平嘅?我喺樓下藥房買要$220呀

男爵府

下,2百幾蚊……我唔洗3日用完一枝

子爵府

引用:唔洗客氣!我個仔搽左兩日已經唔痕同退晒紅

原帖由 草莓芝士餅 於 16-02-24 發表
唔洗客氣!我個仔搽左兩日已經唔痕同退晒紅啦!你試下啦!
多謝你呀,我仔琴日搽咗一次試下,今日又搽咗一次, 佢R少咗好多!好耐未見過佢咁平靜自己玩手指!希望keep住!
其實我支熊仔膏係之前買落,係我仔發得好勁既時候用過冇乜用我就擺埋咗一邊,估唔到佢止痕好ok!!

男爵府

尋日又去睇医生,塊面系甘出水,医生話冇事wor...唉!

大宅

引用:尋日又去睇医生,塊面系甘出水,医生話冇事

原帖由 CYMCBB 於 16-02-27 發表
D醫生通常都話阿b細,抵抗力差,大D就會好,跟住比支類固醇你塗

你試下綁條沙巾響頸,避免佢塊面周圍high到,會快好D

大宅

引用:Quote:原帖由+草莓芝士餅+於+16-02-24+發表

原帖由 fumi 於 16-02-26 發表
多謝你呀,我仔琴日搽咗一次試下,今日又搽咗一次, 佢R少咗好多!好耐未見過佢咁平靜自己玩手指!希望keep ...
咁就好啦!開頭我朋友話佢個仔搽呢支膏搽好左啲濕疹我都唔信!點知我仔試過兩日已經好晒!最緊要唔洗搽類固醇都好番就最好!有好野一定要介紹俾各位JM

大宅

回覆:CYMCBB 的帖子

你會唔會帶bb睇個皮膚專科好啲呀?佢真係好勁喎!搽熊熊膏應該止唔住架!

男爵府

已經睇左兒科皮膚,又睇另一個兒科,都系揸藥膏,要過多幾日,睇下情況點樣再決定……唉

大宅

引用:已經睇左兒科皮膚,又睇另一個兒科,都系揸

已經睇左兒科皮膚,又睇另一個兒科,都系揸藥膏,要過多幾日,睇下情況點樣再決定……唉 ...
搽類固醇搽好返晒先再搽熊仔膏啦!

子爵府

引用:尋日又去睇医生,塊面系甘出水,医生話冇事

醫生咁都話冇事!睇專科啦

子爵府

回覆:4個月大bb塊面

今日又乾燥返我仔又痕多咗,同埋出多咗粒粒
大家加油呀

別墅

CYMCBB 發表於 16-2-27 12:41

我個仔個頭同你個仔塊面差唔多。一月個時睇完醫生揸咗醫生開嘅cream都唔好,又唔敢再去睇醫生,因為佢講咗話唔好就要開含類固醇嘅cream俾阿仔揸。新年帶佢去泰國個頭好返哂,返到香港幾日又出過。我哋估係太陽可以殺菌,所以依家一有太陽就帶佢出公園曬太陽。你可以試吓,不過要幫佢蓋住對眼仔,當吸收吓維他命D都好。

男爵府

揸左兩日椠膏,再用blanket 包住阿B對手,唔比佢悴……今日塊面已生皮,又冇出水了

首頁

尾頁

跳至