親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

gilgilgilgil 發表於 24-1-23 13:14
買門票使唔使好似搶機票咁、網上一出即刻排隊鬥快買?

門票暫時冇見過會停售,旺季今日買聽日都得。

反而旺季 Fast pass 如要揀靚時間就要搶,上星期官網預先通知19/1 下午2pm開賣3月尾 fast pass, 我一早做定功課,因為有廿幾個組合可以揀,我預先計劃寫定6個choice, 因為我想上午去Mario, 下午去Harry Potter, 兩者距離最好四五小時,
之後那天一到2pm, 我不停 refresh 畫面,等咗半小時才update買到,但填資料也花了5分鐘,十分緊張,

之後那晚我再去睇,我選的時段已經賣哂了

侯爵府

gilgilgilgil 發表於 24-1-23 22:42
請教一下fp4 不是指4個遊戲嗎?

剛去官網看fast pass 4, Mario及Harry Potter指定時間入,其餘兩個遊戲冇限什麼時間玩

Fast pass 4 有好多款,通常 Mario 及 Harry Potter 指定,其餘兩個你要睇想玩乜野而去揀不同fast pass 4類型
attach0/tmp/phpH3jpeZ

複式洋房

little_kid 發表於 24-1-23 15:04
你幾時去,我見24,25/2 仲有喎

19-22號左右..

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

垃圾三色豆 發表於 24-1-24 10:06
19-22號左右..

唔緊要啦, 19-22 係 A票 , 即係最少人流最平入場票價.

官方開門時間 9.00am , 慣例 8.30am 提早入場.

想排前面門口位你就8.00am 前等開門.

侯爵府

katrinamama 發表於 24-1-23 23:47
剛去官網看fast pass 4, Mario及Harry Potter指定時間入,其餘兩個遊戲冇限什麼時間玩

Fast pass 4 有好 ...

我去官網睇睇先

另外區域入場號碼券、mario 同harry potter園區先有嗎?

遲啲有donkey Kong係另一個園區?還是只係一個遊戲?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

gilgilgilgil 發表於 24-1-24 12:49
我去官網睇睇先

另外區域入場號碼券、mario 同harry potter園區先有嗎?

Mario 整理劵要職員 scan 咗 QR 入場劵先可以拎,
用app 或園區前部機拎. 太早都會未有得拎, 通常係官網入場時間開始拎.

harry potter園區已經唔需要整理劵, 可自出自入.

donkey Kong 係 Mario同一個園區, 另外開發土地, 新設計過山車類.

侯爵府

wiiabcd 發表於 24-1-24 15:09
Mario 整理劵要職員 scan 咗 QR 入場劵先可以拎,
用app 或園區前部機拎. 太早都會未有得拎, 通常係官網入 ...

多謝你詳盡講解

侯爵府

katrinamama 發表於 24-1-23 23:47

Fast pass 4 有好 ...

請問只有官網才可以買到快通?
要先註冊成會員先可以買快通?
要用日文版先買得到嗎?
快通都是package形式?不是自由選擇?
看網上教學、除了信用卡、還可以到7-11付款、真的嗎?

真係頭都暈

大宅

有無人知道1/4之後的fast pass幾時開賣呢?

男爵府

gilgilgilgil 發表於 24-1-25 11:16
請問只有官網才可以買到快通?
要先註冊成會員先可以買快通?
要用日文版先買得到嗎?

kk也,也look,有啲旅行社都有得買呀。

大宅

買4都夠,如果唔係第一次去

男爵府

Calaci 發表於 24-1-26 12:46
有無人知道1/4之後的fast pass幾時開賣呢?

依家買緊3月飛,估都要預1個半至2個月前買

侯爵府

little_kid 發表於 24-1-26 15:37
依家買緊3月飛,估都要預1個半至2個月前買

請問fast pass 包入場券嗎?

另官網係咪冇early pass買?

伯爵府

gilgilgilgil 發表於 24-1-26 17:05

fast pass 不包入場券, 官網冇early entry賣

伯爵府

gilgilgilgil 發表於 24-1-26 17:05

呢個討論區有齊你所有問題的答案和USJ攻略,
https://lihkg.com/thread/3608361/page/1

伯爵府

gilgilgilgil 發表於 24-1-22 15:40
4月5號去、上網睇又話唔係學校假期

USJ 出咗4月份月曆表啦, 係B票, 唔買FP都唔驚.

侯爵府

wiiabcd 發表於 24-2-1 05:01
USJ 出咗4月份月曆表啦, 係B票, 唔買FP都唔驚.

點解klook只看到4/1價錢?逐日逐日出嗎?

伯爵府

gilgilgilgil 發表於 24-2-1 06:51
點解klook只看到4/1價錢?逐日逐日出嗎?

由上年5月開始, 我已經留意住Klook 出票日期, 發現係冇固定模式,
少見逐日, 有時每星期, 有時兩星期, 有時3星期, 有時一個月, 又試過連續6星期一齊出.
已經接近你出發日期, 你只可日日留意住.

侯爵府

wiiabcd 發表於 24-2-1 08:19
由上年5月開始, 我已經留意住Klook 出票日期, 發現係冇固定模式,
少見逐日, 有時每星期, 有時兩星期, 有 ...

不過今日真係出多4/1 一日、官網都係....奇怪!

如果a票日子、買唔買fast pass好呢?得兩個人去、係咪排single隊仲好?

伯爵府

gilgilgilgil 發表於 24-2-1 08:32
不過今日真係出多4/1 一日、官網都係....奇怪!

如果a票日子、買唔買fast pass好呢?得兩個人去、 ...

搶到就買啦, 兩張飛啫, A票日子都唔貴, 唔搶過唔心惜.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊