親子旅遊

跳至

首頁
23456...8

尾頁

侯爵府

katrinamama 發表於 24-1-21 23:10
你淡季去?有冇帶小朋友?
如果帶小朋友建議買fast pass, 不用一早排隊衝入去。
如果小朋友有132cm以上, ...

如果小朋友可以排single、咁要不要買fp?

侯爵府

gilgilgilgil 發表於 24-1-21 23:33

如果你帶小朋友去,即是旺季啦,排single 你也預排30分鐘一個遊戲,如果你想玩多d,建議買fast pass or 去兩日,因為除了遊戲,園內有好多show 也值得看

侯爵府

gilgilgilgil 發表於 24-1-21 23:33

最近d人入去餐廳食野也要排一小時,除非你諗住只吃街頭小食。

珍珠宮

gilgilgilgil 發表於 24-1-21 23:05
你淡季去只買fp? 有冇買early pass?
係咪玩晒所有game?

入場+4FP,冇買early pass。
亞女主要想入哈利波特,所以只買咗可入哈利波特+Mario+其他的FP,雖然淡季,但呢兩個園區係受歡迎,自己排都要個幾鐘,FP只排咗10-15分鐘。
知道一次實玩唔曬,又唔想不停排隊,所以hea遊就算,其他主要時間係買,食,睇表演,影相。輕輕鬆鬆咁enjoy一日。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

gilgilgilgil 發表於 24-1-21 22:29
請問klook定kkday好啲?

一樣好, 買到就好.

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

gilgilgilgil 發表於 24-1-21 22:54
4月頭至10號左右算旺季嗎?

直頭大旺季, 日本學生春季假期(等於香港學生放暑假).

伯爵府

gilgilgilgil 發表於 24-1-21 22:33
係咪即係“日本環球影城園前飯店”?你book幾錢晚?

近鐵環球影城飯店(芝麻街酒店)非常近 USJ, 離入口200m 距離, 步行3-4分鐘,
因為係 3月下旬加上學校假期已經旺季, 淨房價 $2,200/晚(不包早餐)

侯爵府

今日不是旺季,日本時間10am 已經有幾個遊戲排90分鐘以上,所以學校假期去一定要買fast pass, 否則會後悔,去到見到樣樣排個幾兩個鐘都冇哂mood
attach0/tmp/phpLzU0TS

侯爵府

wiiabcd 發表於 24-1-22 05:10
直頭大旺季, 日本學生春季假期(等於香港學生放暑假).

咁大鑊

伯爵府

gilgilgilgil 發表於 24-1-22 10:30
咁大鑊

你幾月幾號去?
學校假期兼櫻花期, 周圍都多人.

侯爵府

wiiabcd 發表於 24-1-22 10:52
你幾月幾號去?
學校假期兼櫻花期, 周圍都多人.

4月5號去、上網睇又話唔係學校假期

伯爵府

gilgilgilgil 發表於 24-1-22 15:40

見網上話 2024年學校春假為3月26日~4月7日共13天。
查過 USJ 周邊酒店在 7/4 後都開始降價.

侯爵府

gilgilgilgil 發表於 24-1-22 15:40

4月5日可能好少少,但如果一宣布Donkey Kong 開就會超多人

侯爵府

wiiabcd 發表於 24-1-22 17:17
見網上話 2024年學校春假為3月26日~4月7日共13天。
查過 USJ 周邊酒店在 7/4 後都開始降價.

如果4月7號後先去usj、要唔要買fast pass呢?

侯爵府

katrinamama 發表於 24-1-22 21:52
4月5日可能好少少,但如果一宣布Donkey Kong 開就會超多人

請教一下有fp 快、還是排single快啲?

另外啲入場券係咪有分a券、C卷?其實是什麼意思?正確係分幾多種?

珍珠宮

wiiabcd 發表於 24-1-22 05:21
近鐵環球影城飯店(芝麻街酒店)非常近 USJ, 離入口200m 距離, 步行3-4分鐘,
因為係 3月下旬加上學校假期已 ...

即係海洋公園咁,我就唔會住附近了

伯爵府

gilgilgilgil 發表於 24-1-22 22:31
如果4月7號後先去usj、要唔要買fast pass呢?

好快 USJ 會出4月份月曆表,
到時你睇下係乜票(A-B-C-D)
A係少於正常人流
B係正常人流
C係多於正常人流
D係超多人流

冇耐性排隊就可以買Fast pass
盡量避免「D票」日子去
下雨天又會少人去
你想唔想買Fast pass 就睇你的需要,
一家幾口加埋票價都唔平,每人價值觀不同,
我去果日係「C」冇買Fast pass ,
只要early entry + 園區酒店,
唔想ㄧ早起身,又唔想散場等車,
又可以盡快放低戰利品再出去宵夜,
第二朝食埋早餐至走。

侯爵府

wiiabcd 發表於 24-1-23 11:47
好快 USJ 會出4月份月曆表,
到時你睇下係乜票(A-B-C-D)
A係少於正常人流

即係abcd票係usj 出、我唔需要揀?價錢一樣嗎?

伯爵府

gilgilgilgil 發表於 24-1-23 11:54

USJ 係決定當日門票價錢, 你只可以選擇邊日去.

伯爵府

gilgilgilgil 發表於 24-1-23 11:54

A至D價錢不一樣,
A最平、D最貴,
共4種價錢。

首頁
23456...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊