親子旅遊

跳至

首頁
12345...46

尾頁

子爵府

瞓得好勳章 環保接龍勳章

重有2個月出發,行程已經plan好哂, 酒店食店和服門票要book既book左,買既都買左~
而家只差換日元炸,希望快d跌番小小, 到6.5換埋就唔洗煩, 等出發

大家又plan成點呢?

有無買開外幣高手, 比d日元意見

另外, 原先鎖定買富士卡去到上網用, 係咪重work? 因為見呢排好似多左人推介唔同種類既上網卡, 怕買錯。

大宅

同你一樣,要book要買都ready好晒,行程7788,差唱Yen
一心等6.3就唱,點知黎單瑞郎脫歐,都唔點好?
麻煩高人指點下

Rainbow01    發表於 15-1-21 19:26

子爵府

回覆:三月去大阪嘅JM入嚟傾下😍

Hi lee999,

你好呀, 你幾號出發呀, 分享下d行程得嘛

之前對6都滿懷希望, 不過我估而家去番6.4都有困難

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

幾個月前搞好晒, 上星期租埋車
錢就只換左少少, 希望會再跌多啲啲啦 (我比較貪心)

富士卡仲有, 改左唔同樣 游惠寶, 跟據JM報料, 而家只賣 $100咋, 等遲啲先去入返張

大宅

回覆:TMC3012 的帖子

我只係book左酒店+機票!仲未唱錢d yen 曰日升,希望快d跌

大宅

我都2月尾出發, 今次唔去京都, 去白濱浸溫泉, YEN 唱7.6也有, 6.5也有, 如果再低要再唱

男爵府

好媽媽勳章

我3月15出發,只係買左機票同酒店,想問去環球影城要買定票嗎??

日元我都未唱呀,啲同事岩岩去完返黎叫我唔好唱咁多,用銀聯仲抵

男爵府

大家有無行程可以share下?第一次去大阪無從入手

大宅

回覆:manyeebb 的帖子

請問你哋係買自由行package,定係機票、酒店分開book?

子爵府

TMC3012 發表於 15-1-20 09:16
幾個月前搞好晒, 上星期租埋車
錢就只換左少少, 希望會再跌多啲啲啦 (我比較貪心)
hi TMC3012, 你好^^ 你邊幾日出發呀? 全程自駕?
我都租左車, 不過淨係for 和歌山同白浜行程~

今日YEN跌番D啦... 我都好緊張..諗緊入唔入好...

唔好意思, 想問多少少富士卡, 係咪即係改左名叫"游惠寶"? 有無相睇下? 係咪就咁入落I phone 就OK? 2個人Share 1張上網OK?

唔該哂 ^^

子爵府

cutcut 發表於 15-1-20 09:25
我只係book左酒店+機票!仲未唱錢d yen 曰日升,希望快d跌
hi cutcut,

咁你plan左行程未, 要快D lu, 好多野要book最好提前. 因為有D已經full左..

子爵府

kokogo 發表於 15-1-20 09:52
我都2月尾出發, 今次唔去京都, 去白濱浸溫泉, YEN 唱7.6也有, 6.5也有, 如果再低要再唱 ...
hi Kokogo,

你淨係去白浜炸? 其他地方唔去? 我第一次去大阪, 所以會去京都呀, 同埋著和服體驗一下.. hehe

子爵府

manyeebb 發表於 15-1-20 10:21
我3月15出發,只係買左機票同酒店,想問去環球影城要買定票嗎??

日元我都未唱呀,啲同事岩岩去完返黎叫 ...
hi Manyeebb,

你快D plan行程啦~ 過完年話咁快就出發啦~

環球影城最好買定票, 唔係去到有排排隊... 你可以上日本官網道買 (網上有好多教學), 拎左QR code 就入得場...或者O係HK 去EGL買都好似比較平...
另外, 如果好多game你係必玩... 最好買express 5 or 7, 呢個包埋Harry Potter 園區入場卷的..

好多人都話銀聯rate 好, 但我怕到時yen升番咪慘... 好難預數, 所以我多數換定錢去洗...

子爵府

Chocolate888 發表於 15-1-20 10:25
大家有無行程可以share下?第一次去大阪無從入手
hi Chocolate888,

你幾時出發呀? 去幾多日? 我再提議下比你 ^^
雖然我都未去過, 但我上網都睇左好多資料~ 希望幫到你

子爵府

yatyat0701 發表於 15-1-20 10:27
請問你哋係買自由行package,定係機票、酒店分開book?
hi Yatyat0701,

我就分開買, 因為訂到HK express平機票, 酒店通常經下面幾個網book:

樂天 / Jalan / Agoda

別墅

我3月3出發,會去大阪,京都,白濱,我都好緊張。

子爵府

大家好, 我3月5日出發, 機票酒店usj express都搞掂, 欠usj入場票, 剛剛入左十萬yen @0.0657

子爵府

yeeshing111 發表於 15-1-20 11:13
我3月3出發,會去大阪,京都,白濱,我都好緊張。
hi Yeeshing111,

你好呀, 你就好啦, 月頭出發, 我20號出發, 重有排等~

我既行程同你差不多, 不過多左神戶同和歌山, 你會去幾日呀?

白浜你住邊呀?

子爵府

我都係第一次去大阪, 主要係帶個仔去哈利朝聖, 因為只係偷幾日假, 只能去5日, 頭尾兩日去唔遠, 中間一日usj, 一日京都, 另一日應該都在大阪, 全住大阪vista grande , 你地book左邊間酒店?

子爵府

可樂~ 發表於 15-1-20 11:16
大家好, 我3月5日出發, 機票酒店usj express都搞掂, 欠usj入場票, 剛剛入左十萬yen @0.0657 ...
hi 可樂,

你好呀! 點解重唔買USJ門票呀?? 反而買左express??

我都心思思想入啦, 但我個friend叫我等6.5..... 都唔知點好.... 應該下午決定

首頁
12345...46

尾頁

跳至