嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 tung0409 的帖子

原來小朋友的胃酸比大人係少D,而敏感人仕比正常人又少,飲水係好既,食完飯唔好飲咁多囉,我而家就兩個鐘內唔比個囡水佢飲,之後就飲返多D,一日點都要夠1.5-2升。

男爵府

tung0409 發表於 12-9-13 17:24
回覆 idy926 的帖子

idy926

係喎,真係要諗計打個底,佢夏冬條褲都吾係全棉,吾通關建就係度 夏天短褲咪凸晒出黎?今次真係要長到過膝
魚油丸,以前都有醫生開過比我女,我話魚敏感E生話吾怕,食左幾日都吾知有無引別發濕疹,因佢由細未試過一粒濕疹都無,點少都有d。(但起碼食魚油丸時無即時反應,吾會好似食魚咁,個嘴即時痕腫)
自從知我女對塵蟎6級敏感,加上c6日日鼻塞,我決定大刀闊斧,前排我買左M字頭吸塵機(d氣出黎好清新,我以前嗰部係臭的),剛又買左防蟎套.....搞左外憂,而家搞內患,致力改善腸道問題,益生菌我女巳食左3個月,改善左便秘肚痛等,而家再加多一粒綜合維他命,(因亞女都有多種食物敏感,個口會痕到食吾倒,唯有補補佢),同試緊食消化酵素,但吾敢比得多住,雖然說明話每餐食,但我試住1粒先,吾知你有無研究消化酵素?

等這些野試完都會研究返魚油丸,我知omega-3都係對腸道好有幫助,宜加唯有比多些有omega-3的天然食物頂住先

我又會買Manuka honey比亞女同C6食,因C6仲有好勁胃脹問題

malimalihum  你買左邊隻防蟎套? 我都買左...  發表於 12-11-9 09:40
tung0409  治療師幫我找緊岩阿女的酵素因坊間好多都加了糖  發表於 12-9-13 18:45
tung0409  我都有買m字吸塵機,總之家居清潔都唔可以少做  發表於 12-9-13 18:43

男爵府

915sooky 發表於 12-9-13 18:12

原來小朋友的胃酸比大人係少D,而敏感人仕比正常人又少,飲水係好既,食完飯唔好飲咁多 ...
我地不嬲飯後飲湯,而家改飯前半小時

tung0409  我自己改了飯後湯,胃腩及胃氣問題都少了,對你老公有幫忙!  發表於 12-9-13 18:26

男爵府

tung0409 發表於 12-9-13 17:29
回覆 Einet2009 的帖子

einet2009
記住上黎分享下

男爵府

idy926 發表於 12-9-13 18:16
我地不嬲飯後飲湯,而家改飯前半小時
tung0409,你而家幾時飲湯呢?

tung0409  飯前飲, 總之不能飯後.  發表於 12-9-13 18:42

男爵府

915sooky 發表於 12-9-13 18:12

原來小朋友的胃酸比大人係少D,而敏感人仕比正常人又少,飲水係好既,食完飯唔好飲咁多 ...
早餐杯野飲都好難避免,吾通都要食野之前飲?

大宅

我個囡一早刷完牙就飲水,之後搽cream換衫各樣野之後至食早餐囉,盡量做咋,好在早餐佢食唔多,咁都應該OK既

idy926  你個女好乖好合作呀  發表於 12-9-13 21:01

男爵府

tung0494
I buy "kids digest Chewables" from Little giant that's sugar free.

男爵府

我花了2日看了這裡所有的留言, 好想試這個療法, 因為我 BB 從 3個月 (現在`4個月) 就開始有濕疹, 面部是主力的, 有爛面的情況.. 好心痛~

我係全母乳, BB 無用過類固醇, 亦無打過任何疫苗的針 (因為知道疫苗針好重水銀), 好想知道是什麼導致佢咁, 成日紮住佢真係好擔心會影響佢智力發展...

咁的情況會唔會用共振可以好快好???

男爵府

我花了2日看了這裡所有的留言, 好想試這個療法, 因為我 BB 從 3個月 (現在`4個月) 就開始有濕疹, 面部是主力的, 有爛面的情況.. 好心痛~

我係全母乳, BB 無用過類固醇, 亦無打過任何疫苗的針 (因為知道疫苗針好重水銀), 好想知道是什麼導致佢咁, 成日紮住佢真係好擔心會影響佢智力發展...

咁的情況會唔會用共振可以好快好???

chowjudy  可以去check下, 睇下BB係邊方面出問題都好.  發表於 12-11-11 22:35

複式洋房

我囡囡做了治療後, 依家夜晚已可以o訓到
開始的時候真的有D反覆, 因為戒口戒唔清...堅持下,終於見曙光!
我親戚見囡囡好左好多, 都想佢個孫試下生物共振. 但係就住係Sydney...
請問有無媽咪知道Sydney有無生物共振治療? 可否PM我?

別墅

畀面勳章

之前有小小濕疹, 但無左好返了, 不過一直都是食物敏感, 出疹好似風難咁, 呢度有無一樣係出風難, 治療可以幫到手嘛, 濕疹同風疹2者有關連嘛 ?

大宅

回覆 ZW1117 的帖子

一樣好的食物,但原料唔好,都好多問題,美國check過D媽咪母乳有4成有反式脂肪,反式好毒的,你有沒有大肚/餵母乳時食D良好的食材呢?我發覺做共振細的小朋友/BB會快過大既小朋友,good luck

shirleylee_0514  我女3歲了, 不過我就唔係偉大既媽媽, 無餵人奶, 是全奶粉 !  發表於 12-11-21 14:47

別墅

畀面勳章

請問大家第一次做TEST REPORT既時候, 有無叫唔好食豬肉同飲有咖啡因既野 ??

大宅

回覆 shirleylee_0514 的帖子

咖啡因小朋友跟本唔應該食啦,我自己飲多咖啡多就出風癩,萬試萬靈

別墅

畀面勳章

小朋友當然唔會有咖啡因既野啦! 不過做TEST前唔好食豬肉, 我自己覺得有點奇怪, 好似有少少回教成份咁, 我係BOOK佐敦果間的 ~

大宅

回覆 shirleylee_0514 的帖子

我個Friend係佐敦做過,個邊D治療C成日轉,之後都係轉咗過旺角......

shirleylee_0514  大家係咪去呢間做呀 ? Tel: 2332 3463 旺角彌敦道585號富時中心21樓2101室  發表於 12-11-23 09:48

侯爵府

我BB有濕疹,想試下共振,可以PM資料比我嗎?THX

男爵府

ZW1117 發表於 12-11-8 17:40
我花了2日看了這裡所有的留言, 好想試這個療法, 因為我 BB 從 3個月 (現在`4個月) 就開始有濕疹, 面部是主 ...

I pm you . please check.

複式洋房

加油ma ma ,我囡囡都有濕疹問題,現睇左大家留言真係學多左好多謝謝各位分享

首頁

尾頁

跳至