嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

Pls check PM!

大宅

Dr. Yonex ,

大宅

Dr. Yonex

小兒現在兩歲,上星期日因喉嚨發炎發燒看醫生,醫生開了penicillin給他星期一早上他的面及眼部便紅腫了雙腳又出了好多紅點醫生說他對這抗生素敏感叫我們停用,但無開過另一只(因他已退了燒),星期二開始又燒過不過不是太高(~100-101)我們只是比退燒藥,但都無完全退燒於是星期三早上帶他看另一醫生,醫生說他d菌末清開了另一只erythrocin的抗生素給他,但晚上他也是面及眼腫打給醫生,醫生說他也是對這抗生素敏感
現想問下如小兒對這些抗生素敏感是否以後每次一定要用抗生素時都要入院食呢?有無另外一些藥是沒有那麼容易引起敏感的?我是否要幫他做個藥物敏感測試呢?
唔好意思我太多問題了,希望你能幫我解答,因他這樣敏感令我好擔心

大宅

[quote]原文章由 珀珀,慧慧媽 於 07-7-28 23:07 發表
Dr. Yonex
小兒現在兩歲,上星期日因喉嚨發炎發燒看醫生,醫生開了penicillin給他星期一早上他的面及眼部便紅腫了雙腳又出了好多紅點醫生說他對這抗生素敏感叫我們停用,但無開過另一只(因他已退了燒),星期二開始又燒過不過不是太高(~100-101)我們只是比退燒藥,但都無完全退燒於是星期三早上帶他看另一醫生,醫生說他d菌末清開了另一只erythrocin的抗生素給他,但晚上他也是面及眼腫打給醫生,醫生說他也是對這抗生素敏感
Ans.: Yes.
現想問下如小兒對這些抗生素敏感是否以後每次一定要用抗生素時都要入院食呢?
Ans.: No, he's allergic to Penicillin and erythromycin, but not to all antibiotics.
有無另外一些藥是沒有那麼容易引起敏感的?
Ans.: Yes, but you need to try.
我是否要幫他做個藥物敏感測試呢?
Ans.: No, no such thing as blood test for antibiotics.
唔好意思我太多問題了,希望你能幫我解答,因他這樣敏感令我好擔心

(聲明: 應先向家庭醫生查詢是否適合及有否藥物敏感!)

大宅

原文章由 Yukie909 於 07-7-28 19:11 發表
Dr. Yonex ,

Sorry my computer has hung for a long time. Check PM

伯爵府

想問下bb兩個星期人仔, 食日本森永奶粉, d 大大會係點架

大宅

Dr. Yonex,

Thanks for your advise!:)

複式洋房

消化系統幾時發展好

其實我想問DR.Yonex,不過post 錯左係出面,請各指教!!tks

你好,我想問下我bb在3個月時轉了日本低敏奶粉,因為濕疹問題,但這排轉d腸胃不太好,d便便唔同晒,好似d芝麻糊咁,
之後,好左d,佢都肯食奶,但d濕疹就只係好左dd,所以我打算同佢轉豆奶,不過想等佢d消化系統發展好d先,唔想搞壞佢腸胃。
唔知佢幾大先再轉好(5-6個月,佢現4個月)?
同埋邊隻豆奶好呢?

大宅

原文章由 Dr.Yonex 於 07-7-28 23:29 發表
[quote]原文章由 珀珀,慧慧媽 於 07-7-28 23:07 發表
Dr. Yonex
小兒現在兩歲,上星期日因喉嚨發炎發燒看醫生,醫生開了penicillin給他星期一早上他的面 ...

Dr.Yonex

謝謝你的回應,另外我想問下小兒這兩次食抗生素每次只食了一日而沒有食一個療程有沒有事呢,對他日後再食抗生素會否有影響呢?

大宅

原文章由 Dr.Yonex 於 07-7-28 23:29 發表
Dr. Yonex
小兒現在兩歲,上星期日因喉嚨發炎發燒看醫生,醫生開了penicillin給他星期一早上他的面 ...

Dr.Yonex

我想問下如我個囝對藥物這樣敏感可否打肺炎鏈球菌針呢?如可以是否在診所內打便可還是到醫院打安全些呢?
thank you

大宅

我想他對預防針敏感的機會不大.
當然為安全計,你可到醫院打~
原文章由 珀珀,慧慧媽 於 07-7-31 10:25 發表

Dr.Yonex

我想問下如我個囝對藥物這樣敏感可否打肺炎鏈球菌針呢?如可以是否在診所內打便可還是到醫院打安全些呢?
thank you

大宅

To Dr. Yonex,

physiogel ai cream適唔適合BB用?

可唔可以一日搽好多次?

大宅

一日搽兩次啦~
原文章由 chanpauline 於 07-8-6 11:22 發表
To Dr. Yonex,

physiogel ai cream適唔適合BB用?

可唔可以一日搽好多次?

大宅

原文章由 Dr.Yonex 於 07-8-6 11:23 發表
一日搽兩次啦~

但上面寫"use as usual as need"既?

大宅

So, what is your "usual"? and why is it "needed"?
原文章由 chanpauline 於 07-8-6 11:25 發表

但上面寫"use as usual as need"既?

大宅

原文章由 Dr.Yonex 於 07-8-6 11:43 發表
So, what is your "usual"? and why is it "needed"?

我一見bb塊面起紅色點點就搽,多數一日6次(食完奶後)

大宅

I see. Physiogel AI contains PEA, a physiological lipids in DMS base. It is mainly use for itchy, red and dry skin. BD application (twice daily) is recommended, although some may use more frequently under the care of physician and advice.
原文章由 chanpauline 於 07-8-6 11:56 發表

我一見bb塊面起紅色點點就搽,多數一日6次(食完奶後)

複式洋房

multi-vitamins

Dr Yonex,

My son has lately become a very picky eater (we hardly give him any snack and just small amounts of milk for morning, afternoon and before bed only) and is refusing to eat vegetable and fruits. He is also reluctant to eat his meal, so I would like to give him supplements as he is eating so little.

Is nutroplex a suitable supplement for a 2 year old boy? If so, should I follow the suggested dosage of 5 ml on the box? (I notice some brands of multi-vitamin for children have different dosage for young kids and older kids but not for nutroplex).

I notice nutroplex does not contain vitamin c. If so, should I give him vitamin c supplement (such as enervon C) as well?

Many thanks for your reply.

[ 本文章最後由 JigJig 於 07-8-6 12:12 編輯 ]

大宅

原文章由 Dr.Yonex 於 07-8-6 12:09 發表
I see. Physiogel AI contains PEA, a physiological lipids in DMS base. It is mainly use for itchy, red and dry skin. BD application (twice daily) is recommended, although some may use more fre ...

唔該晒~Dr Yonex

大宅

I see. You may try that MV syrup and as recommened dose. btw, how old is he and what's his body weight~
原文章由 JigJig 於 07-8-6 12:11 發表
Dr Yonex,

My son has lately become a very picky eater (we hardly give him any snack and just small amounts of milk for morning, afternoon and before bed only) and is refusing to eat vegetable ...

首頁

尾頁

跳至