爸爸專區

跳至

首頁
56789...10

尾頁

大宅

Re: 考慮緊買唔買LCD TV

minmin 寫道:
請問jnd sst-30 係新型號定舊?

係百老匯買$11150.

邊到買平d?

應該是JNC吧, 佢出名偏色, 買果陣要睇清楚...
我個仔好得意架

男爵府

好媽媽勳章

你地有無用部LCDTV打機呀?
殘影嚴唔嚴重呀?係咪比傳統既差好遠?
thank!

男爵府

好媽媽勳章

前面有人問philips 32"而家幾錢,
我呢排成日睇,而且睇中呢部,
philips 32" pp2 lcdtv $25,xxx 送 philips 15"lcdtv,
恆生card可分3年供

珍珠宮

mingb,

你意思係咪叫我買時睇淸楚, 偏色係咪好嚴重?

該用戶已被刪除

男爵府

好媽媽勳章

JJ's 寫道:
[quote]
ja8752 寫道:
From my experience, the TV quality of diffierent models of LCD TV varies significantly. Most of the dealer only shows you the DVD qaulity, but not the TV quality. If you want to buy one, please ask the seller to show you the TV quality.

absoultely agree!!!!
last time 睇中toshiba最新model要around$20000,差不多已 買,個sales show us the tv quality......和dvd 相差好遠.原本用緊hitachi tv,畫面顏色無得彈......it is really 好難過到自己個關pay more $$$$ to buy a poor quality tv!!!!

all>
anybody have comments about toshiba LCD?????
心大心細想買了很久.[/quote]

我都有考慮買Toshiba 32"LCDTV架,不過試過睇TVB,真係好麻麻,O個日我試過3部機,Toshiba係最差架,Hitachi 32LD7800TA 好少少,而Philips 32PF9966 PP2個tv tuner係最正架,比起crt唔係差好遠,不過亦都係最貴><

大宅

minmin 寫道:
mingb,

你意思係咪叫我買時睇淸楚, 偏色係咪好嚴重?

喔, 係呀, 其實你同其他lcd tv一齊比較, 就會比較容易睇到佢偏色既情況, 認真比較過之後又覺得冇問題或者接受到既話, 咁咪冇問題囉~
我個仔好得意架

子爵府

迪迪仔,
而家philips果部平左甘多仲有部15"送...我上年12月買咩野都冇得送...我有用黎打機..冇殘影呀....

男爵府

好媽媽勳章

phoebe^^ 寫道:
迪迪仔,
而家philips果部平左甘多仲有部15"送...我上年12月買咩野都冇得送...我有用黎打機..冇殘影呀....

phoebe:
聽到你甘講我真係放心晒喇,可以少擔心一樣野喇,thx!

子爵府

迪迪仔,
philipsd畫面真係幾靚...d字幕仲好清...因為我房有部rogers..對比下真係差d.....但rogers平得黎質數都唔差...9xxx...30"...我覺得ok喎

大宅

呢一部價錢係好吸引,本來都在我考慮之列..不過我發覺佢色彩方面麻麻..同埋個款都唔係好靚,唯一好處就係佢雙TUNER
可以同時間看2個台,故最後,我買了更平的BENQ..
不過,如果有得再買,我會建議買JNC,一來韓國做,二來看過色彩後,佢真係幾靚架~~~

水晶宮

我都想買JNC,因為係韓國機,質素比大陸機好,價錢又唔貴,近期有無promote呀。

大宅

不過頭先看到前面有版友講過JNC有偏色的情況,我諗呢個都可以成為參考因素,但以我個人感覺來說,我覺得佢色彩比較鮮艷.
近來APM 5樓開了好多間電器舖,講得出有名氣都係度,成條西洋菜街咁,你如果有了目標後,可以間間格下價,你應該可以會有個好靚的價錢..記得買前講價..唔講就蝕底
wewe 寫道:
我都想買JNC,因為係韓國機,質素比大陸機好,價錢又唔貴,近期有無promote呀。

子爵府

LPF 寫道:
不過頭先看到前面有版友講過JNC有偏色的情況,我諗呢個都可以成為參考因素,但以我個人感覺來說,我覺得佢色彩比較鮮艷.
近來APM 5樓開了好多間電器舖,講得出有名氣都係度,成條西洋菜街咁,你如果有了目標後,可以間間格下價,你應該可以會有個好靚的價錢..記得買前講價..唔講就蝕底 [quote]
wewe 寫道:
[/quote]

係呀..而家間間電器鋪都有得講價....間間格下價先好下決定呀

水晶宮

今曰去豐澤,個sales推介Rogers, 英國嘢, 30", $8XXXHK-, 好鬼抵,唔知好唔好。

子爵府

WEWE,
我房都係用緊rogers...我果時要9900呀..而家平左甘多都好抵喎...我覺得以甘0既價錢又唔係大陸野,都ok0既

水晶宮

WEWE,
我房都係用緊rogers...我果時要9900呀..而家平左甘多都好抵喎...我覺得以甘0既價錢又唔係大陸野,都ok0既[/quote]

咁你覺得rogers (bed room)定philips(dining room)好啲呀? thanks.....

子爵府

wewe,
甘梗係philips啦...個價都差好遠啦..HEHE...
同埋PHILIPS 0既立體感真係好好..果時老公去睇電視....見到部電視有隻蒼蠅...佢仲以為係真GA TIM

水晶宮

wewe,
甘梗係philips啦...個價都差好遠啦..HEHE...
同埋PHILIPS 0既立體感真係好好..果時老公去睇電視....見到部電視有隻蒼蠅...佢仲以為係真GA TIM

我都覺得philips好,始終舊牌子,但sales極力推介rogers話好過philips喎.......

子爵府

wewe..
甘你依個就有d誇張喇...我都係0係依間買依2部電視...房原本我都係買philis..但個sales sell我老公買rogers..佢話價錢平..質數都ok...但佢話當然我如果睇完philis依部再同rogers比較就梗係冇得比啦...緊係philis好好多啦

首頁
56789...10

尾頁

跳至