樓市動向

跳至

首頁
45678...71

尾頁

複式洋房

回覆 回覆:Karygigi的帖子

因開始簡樓每日都有人簡左部份單位,所以房署每日update 剩餘單位,比下一批人簡,所以到時會愈來愈小

別墅

每曰一到18:00睇update都好緊張,上年心水20個單位一日比一日少,直至揀樓前一天last 4都比人ko埋,希望今年揀到啦

子爵府

畀面勳章

我覺得當自己當年選中學填志願咁...

諗定卅個...

跟住日日UPDATE果時, 睇下仲有冇~

一個一個咁刪落去~

起碼到自己選樓果日知道目標志願單位仲係唔係度......

唔係度就留返下次, 係度既, 到見主任時仲有得選, 咪馬上選, 唔駛頭暈暈, 心大心細!

子爵府

畀面勳章

唉...我到今日主任都仲話仲有野未交齊...

真係激死我~~~~~~

明明問左係咪咁多, 又話係, 帶左啦, 跟住又話有野漏!!!!!!!!!

沒完沒了!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

聽日又要落去房署........希望真係最後一日啦.....................
日日都落, 就黎癲架啦我

別墅

faye525 發表於 12-4-17 21:40

真係激死我~~~~~~
佢提你都叫負責任啦,好過到時send哂上房署先話唔齊reject你咪仲慘

大宅

回覆:改善居住空間調遷計劃 2012

我想問下懷孕証明係唔係有列出目前已懷孕幾多週及預產期就可以。因為我臨時臨急拎唔切醫院封信,我就拎左之前照結構封信去。但有齊列出目前已懷孕幾多週及預產期。個主任係男,又無話唔得

複式洋房

faye525 發表於 12-4-17 21:40

真係激死我~~~~~~
嘩~ 乜個主任咁廢架....... 佢以為個個都好得閒唔洗做咩.... ><"

不過向好果邊諗, 好過SEND到上總部先話你地唔齊資料啦.....

我都打算一收到份屋LIST, 就會諗定個志願表, 最WORST o既時候, 仲可以簡邊度....

希望大家都派到心水單位啦.... ^^"

子爵府

畀面勳章

回覆 Karygigi 的帖子

你放心, 唔得既, 到時佢會打俾你叫你補俾佢........
我前前後後去補資料都補左五次.......

今日個副經理親自同我處理, 話我終於攪掂晒!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

哈哈哈~~ 等收信就OK啦~~~~~~

複式洋房

Karygigi 發表於 12-4-18 09:54
我想問下懷孕証明係唔係有列出目前已懷孕幾多週及預產期就可以。因為我臨時臨急拎唔切醫院封信,我就拎左之 ...
我諗應該ok架, 我都係拎廣華e院個懷孕証明比佢, 裡面寫左預產期... ^^

子爵府

畀面勳章

回覆 janet118722 的帖子

係....所以我今日落去, 發現原來佢已經冇做.... 沉日係LAST DAY黎
我覺得佢係臨尾見自己就唔做, 所以樣樣都求求其其, 變左錯漏百出........

變左今日個副經理親自同我攪埋D手尾~~~~~

副經理頭先同我講話六月開始選樓. 睇自己排到個NUMBER係幾多...就會知自己有冇機會選樓囉...

例如房署今次只推出一千個單位, 我NUMBER排到1999...咁即係冇份選架啦~~

就等下一次再申請過囉~~~~

男爵府

一年先得一次機會,重要唔一定有得揀,真係難過中六合彩:;pppp:

大宅

改善居住空間調遷計劃 2012

咁點知房處推幾多個單位

子爵府

畀面勳章

佢到六月選樓前會公布......

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

改善居住空間調遷計劃 2012

好緊張, 希望有機會揀樓

比上不足 ,比下有餘           願我們身體健康 ,闔家平安

水晶宮

faye525 發表於 12-4-18 17:08
回覆 janet118722 的帖子

係....所以我今日落去, 發現原來佢已經冇做.... 沉日係LAST DAY黎

我見上年到最後幾日都有人選倒樓,
因始終會有排中間的人放棄唔選樓的,
所以NO.排得後可能都有機會選樓,
希望大家都選到岩心水啦.
因我地一年得一次機會,好好把握

大宅

回覆:改善居住空間調遷計劃 2012

係唔係得一次機會揀樓

子爵府

畀面勳章

係~
每年只有一次~~

連續三年都選唔到樓就會凍結一年申請資格

仲要今年如果你選唔到樓, 出年計劃再出果時, 你係需要從新入紙申請過

珊瑚宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我人口密度6,咁咪排好後
但我住左2X年,宜家又住緊新樓,得2年樓齡,如果有得揀樓都唔知搬唔搬好 好怕又搬返D舊屋村

大宅

你有無收到審核信
我密度5.72

大宅

畀面勳章

回覆 tempooo 的帖子

你個密度楝到樓嘅機會好低, 我朋友舊年同你一樣排第30日楝樓, 今年仲要係超多人申請, 不過如果你係4人都有機會楝到舊樓, 我舊年都係楝返同村舊樓. 我密度5.825排第18日楝樓.

首頁
45678...71

尾頁

跳至