親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

睇黎大家暑假都好好節目喎
kaheibaba 去英國
jaysonmama 去瑞士
sumsumbb 去英國法國......
bbchu 去希臘
勁!!!返黎時每人講小小都爆topic 啦。

或者到時你地去到揾個中間地方約一齊見下面啦。
唔知重有冇其他???

[ 本文章最後由 oldbean 於 08-11-15 15:57 編輯 ]

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

今日對 KaHeiBaBa o黎講,都可以算係一個,一生人之中,絕對值得紀念o既 .... "大日子"

因為"十"年前o既今日,KaHeiBaBa 被判 "終身監禁";成個老X,從此被X .....

因為金融海嘯o既影響,所以冇咩點慶祝;今朝一家三口去茶餐廳食早餐、飲絲襪奶茶,之後同 KaHei 去維園緩步跑o左兩個圈,再陪 KaHei 玩o左一陣免費o既 攤位遊戲、吹氣彈床 .....

跟住上o左 皇室堡 o既 "DC 發燒",買o左一個 "懸掛式斜跨單肩"攝影袋,最估唔到o既係,連原廠 HB-29 都買到 (我見 HB-7都有,所以都買埋),終於唔駛再周圍搵,更何況全部 都比我心目中"平"些少(DC 發燒 出o左名係賣行貨、公價冇 discount),好多貨品都有 discount (真係奇,可能又係:賤物鬥窮人),算係今日o既少少收穫啦 !!

噚晚幾乎宣佈 certify o既 英國 Christmas trip,今朝突然急轉直下,依家去o個程機位問題不大,只要回程機位 confirm 的話(暫定 9 or 10 days),聖誕節o個幾日就 倫敦 酒店上網見,希望可以補償三月中歐遊o既殘念啦,歡迎提供 租車(交通)、住宿(連食)、行程(景點) o既編排、意見,當地天氣及注意事項,多謝、多謝、多謝 !!

[ 本文章最後由 KaHeiBaBa 於 08-11-15 16:44 編輯 ]

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 oldbean 於 08-11-15 15:55 發表
bbchu 去希臘

或者到時你地去到揾個中間地方約一齊見下面啦。:w ...

正話"打字回覆"時唔見你 ...... 乜你都咁得閒,天氣咁好,冇出街咩 ??

我o地係諗住 Christmas 去,出年暑假未有 plan,不過多數要留o係 HK,休養生息 !!

你都會去 沙巴 啦,everything well prepared ??

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 SumSumBB 於 08-11-15 07:07 發表

Kaheipapa,

英國...我都係好多年前去的,記憶模糊。我那時好勇的,無詳盡咁plan,住的B&B都係早幾日由法國打電話去book,我由巴黎坐夜車去倫敦,玩完倫敦就坐夜車過荷蘭,食的住的都好慳(應該唔啱你參考),玩的就是去博物館,英國 ...

博士,多謝哂;等我用 D 時間消化o下先,睇完 天書 後,再向妳逐點請教,thanks in advance !!

公爵府

congratulation

你D節目似你生日多D喎 好明顯係你自己行入去個監倉

原文章由 KaHeiBaBa 於 08-11-15 16:02 發表

今日對 KaHeiBaB ...

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 NovMaMa 於 08-11-14 16:50 發表
英國我十多年前去過。 你可以去London近郊的莎士比亞鄉下Stratford Upon Avon, 好靚吓好英式童話fee;另外去Bath, 彭定康鄉下, 都好有特色; 行d去Cambridge感受吓d學術氣氛...在市中心去吓Tower Bridge (not London B ...

妳同 博士 提供o既景點,我同 KaHeiMaMi 都有少少掌握,不過聽人講,如果我要去 Manchester,去 Oxford 會順路過去 Cambridge,不過我唔理(有 D 夾硬o黎),只要安排得到,我真係度度都想去,再加上噚晚睇完 TVB 收費電視生活台,陶傑主持o既 細說名城,我直頭好似去o左 英國 咁,真係想快 D 飛過去,希望回程機位可以早日 confirm 啦 !!

同 博士 講o既一樣,等我睇完天書之後,再向妳逐點請教,thanks in advance !!

男爵府

原文章由 KaHeiBaBa 於 08-11-15 16:10 發表

正話"打字回覆"時唔見你 ...... 乜你都咁得閒,天氣咁好,冇出街咩 ??

我o地係諗住 Christmas 去,出年暑假未有 plan,不過多數要留o係 HK,休養生息 !!

你都會去 沙巴 啦,everything wel ...

今朝去左大埔海濱公園影相,之後去食清湯腩,返屋企同亞仔沖完涼而家又要出發,返黎再傾。

anyway,一世老襯快樂

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 BBChu 於 08-11-15 16:27 發表
congratulation

你D節目似你生日多D喎 好明顯係你自己行入去個監倉

多謝 !!

因為我只係講o左自己o既收穫,所以對妳造成不必要o既錯覺,請不要誤會 !!

"自己行入去",又或者 "被人拉入去",其實一 D 都唔重要;至緊要o既係我一心一意,情願坐一世監,都唔想行返出o黎 !!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 oldbean 於 08-11-15 16:41 發表

今朝去左大埔海濱公園影相,之後去食清湯腩,返屋企同亞仔沖完涼而家又要出發,返黎再傾。

anyway,一世老襯快樂 ...

多謝 !!

你都好忙喎,玩得開心 D 啦 !!

Btw,好似多o左一個 !!

複式洋房

大家咁熱鬧,我都報到咗先.

講開去歐洲旅行,對我來好似好耐以前嘅事,事關對上果次歐遊係去法國(honeymoon嚟),自從兩個小朋友出世後, 都係去東南亞地區外遊咋. 唔知帶小朋友歐洲旅行會唔會好辛苦呢?有無dad & mon有經驗可以分享心得?

原本我想將我倆公婆d miles積分換2張出年聖誕節的北海道機票比2位小朋友, 睇過近排的"容祖兒-現代塵世美"後,依家心思思想換機票出年暑期去"瑞士"玩. 當然2張免費票比細路,我倆公婆出package啦. 點好呢???

男爵府

對KaHeiMaMi都係大日子啦! 其實今日都係我大女生日, o岩o岩先去完海浪公園回來, 同時都參加埋朋友在海浪的婚禮, 依家所有屋企人在家慶祝囡囡生日, 祝大家今日都咁HAPPY....TOGETHER
原文章由 KaHeiBaBa 於 08-11-15 16:02 發表

男爵府

HIHI

各位, 好耐無見,開新topic, 我黎支持下先.
我出左機票09年4月easter去沙巴.

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

KaiHeiPaPa,

恭喜晒! 過多7X分鐘輪到我啦!

我剛才問左件餅倫敦以外有甚麼地方好去,答覆如下:
Some UK Attractions~

Windsor - Windsor Castle + Legoland
Stonehenge
York
Bath - the Roman Baths
Edinburgh
Lake District
Brighton
Blackpool
Oxford
Cambridge - University + Punting
Alton Towers (Theme Park)
Lands End
Canterbury Cathedral

另外,租車資料(由另一bk友提供):
Holiday Auto~ they only booking agent. The supplier is ALMAO.

If you want to Hire GPS, then you can refer the following
website : www.cheapsatnavhire.co.uk

[ 本文章最後由 SumSumBB 於 08-11-15 22:45 編輯 ]

公爵府

如果吾係一次去好多個國家, 應該吾會太大問題! 食方面反而最難攪! 不過, 我都無理+, D野吾好食都要同阿囡講, 妳E家吾食就咩都無得食, 佢就會咩都照食!

原文章由 TwinSister 於 08-11-15 17:23 發表
大家咁熱鬧,我都報到咗先.

講開去歐洲旅行,對我來好似好耐以前嘅事,事關對上果次歐遊係去法國(honeymoon嚟),自從兩個小朋友出世後, 都係去東南亞地區外遊咋. 唔知帶小朋友歐洲旅行會唔會好辛苦呢?有無dad & mon有經 ...

公爵府

SumSumBB
congratulation!

我今年結婚週年係同D姊妹去左韓國, 我老公話我自動棄權

原文章由 SumSumBB 於 08-11-15 22:44 發表
KaiHeiPaPa,

恭喜晒! 過多7X分鐘輪到我啦!

我剛才問左件餅倫敦以外有甚麼地方好去,答覆如下:
Some UK Attractions~

Windsor - Winds ...

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 oldbean 於 08-11-15 15:55 發表
bbchu 去希臘

或者到時你地去到揾個中間地方約一齊見下面啦。:w ...

我將計劃改早o左................................... 今晚走去喇!

公爵府

祝妳囡囡生日快樂 學業進步!

原文章由 NovMaMa 於 08-11-15 19:21 發表
對KaHeiMaMi都係大日子啦! 其實今日都係我大女生日, o岩o岩先去完海浪公園回來, 同時都參加埋朋友在海浪的婚禮, 依家所有屋企人在家慶祝囡囡生日, 祝大家今日都咁HAPPY....TOGETHER:h ...

男爵府

好媽媽勳章

恭喜!

你每季一次"遠"行o既優遊自在生活, 真係令我又羨慕又妒忌!

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 NovMaMa 於 08-11-15 19:21 發表
對KaHeiMaMi都係大日子啦! 其實今日都係我大女生日, o岩o岩先去完海浪公園回來, 同時都參加埋朋友在海浪的婚禮, 依家所有屋企人在家慶祝囡囡生日, 祝大家今日都咁HAPPY....TOGETHER:h ...

又係auntie獻唱o既時候喇!

Happy Birthday to you!
Happy Birthday to you!
Happy Birthday to Nov姐姐!
Happy Birthay to you!
(多除少補! )

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 HelloKitty 於 08-11-15 21:16 發表
HIHI

各位, 好耐無見,開新topic, 我黎支持下先.
我出左機票09年4月easter去沙巴.

hi, 你book左間酒店呀?

首頁

尾頁

跳至