樓市動向

跳至

首頁
34567...35

尾頁

大宅

畀面勳章

原文章由 JOJOPIG 於 08-3-25 12:26 發表

提提各位 , 如果揀藍田時 , 多留意一項東西 , 是保養斜坡的問題 , 保養費用有部分是居民自己出錢的.

如果揀藍田是否向斜坡才要保養還是全個鯉景灣都要保養.thankyou

別墅

原文章由 rachel 於 08-3-21 17:32 發表
細佬係綠表, 排9xx , 想選 Shaukiwan 3房

你細佬揀左樓未?????????????

大宅

原文章由 minniepig 於 08-3-25 14:23 發表

如果揀藍田是否向斜坡才要保養還是全個鯉景灣都要保養.thankyou

應該是全個鯉景灣(好似一共6座)的居民都要承擔 , 不論近唔近斜坡單位 , 都要承擔.mouth:
JO JO PIG

大宅

你地收到信去揀樓未呀?我排2千幾還未收到信呀

JO JO PIG

大宅

畀面勳章

嘩!!!!噤咪大件事.真係要重新想過.謝謝

複式洋房

嘩!好慘呀!

我個好姊妹好似抽到居屋,佢仲話想要藍田啊!
嘩!好慘呀!
mouth: mouth: mouth:
原文章由 JOJOPIG 於 08-3-25 16:00 發表

應該是全個鯉景灣(好似一共6座)的居民都要承擔 , 不論近唔近斜坡單位 , 都要承擔.mouth:
My Little Baby........Daddy & Mummy Love You Forever!

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

原文章由 JOJOPIG 於 08-3-25 16:05 發表

你一定有得選呀...我可能冇機會

大宅

畀面勳章

我朋友上期抽到7xxx和8xxx都有得揀樓.唔知我哋可以嗎?

男爵府

原文章由 JOJOPIG 於 08-3-25 16:05 發表

上星期陪朋友過樂富居屋中心, 向職員查問過是4月初開始揀樓 .

大宅

原文章由 katrinafu 於 08-3-25 17:47 發表

上星期陪朋友過樂富居屋中心, 向職員查問過是4月初開始揀樓 .

明白 , 為有再等下 . 你地仍未收到信呀?
JO JO PIG

大宅

原文章由 mimibooo 於 08-3-25 17:19 發表

你一定有得選呀...我可能冇機會

你都應該可以揀樓 , 你都是8千幾, 筲箕灣一供有6千幾單位 , 你一定揀到 , 如果你唔介意樓層的話.
JO JO PIG

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

原文章由 JOJOPIG 於 08-3-25 23:57 發表

你都應該可以揀樓 , 你都是8千幾, 筲箕灣一供有6千幾單位 , 你一定揀到 , 如果你唔介意樓層的話.

我想問乜shaukeiwan 有6千幾個單位禁多咩
你講真ga

大宅

畀面勳章

原文章由 mimibooo 於 08-3-26 01:32 發表

我想問乜shaukeiwan 有6千幾個單位禁多咩
你講真ga

一楝樓得3百幾個單位應該無6千幾個單位喎!今期只係推出3千幾個單位.

珍珠宮

原文章由 minniepig 於 08-3-26 02:11 發表

一楝樓得3百幾個單位應該無6千幾個單位喎!今期只係推出3千幾個單位.

係啦係啦

我仲一場開心tim

富榮花園有133個單位,今期有好多『順』盤,e.g.筲箕灣東濤苑576個,藍田鯉安苑1213個,馬鞍山錦豐苑608個,茘欣苑191個

大宅

原文章由 mimibooo 於 08-3-26 02:27 發表

係啦係啦

我仲一場開心tim

富榮花園有133個單位,今期有好多『順』盤,e.g.筲箕灣東濤苑576個,藍田鯉安苑1213個,馬鞍山錦豐苑608個,茘欣苑191個 ...

下 ,, 我計錯數呀 , 對不起 . 我成大十陪tim.mouth: .正確是576個才真 . 那麼我都未必可以揀到筲箕灣.
JO JO PIG

別墅

醒目開學勳章

原文章由 JOJOPIG 於 08-3-25 16:00 發表

應該是全個鯉景灣(好似一共6座)的居民都要承擔 , 不論近唔近斜坡單位 , 都要承擔.mouth:mouth:" />

呢個問題真系要想清楚﹐可大可小﹐如果整個斜坡整都幾大濟。我呢幾日同老公商量過﹐樓市有下跌的現象﹐呢期居屋屬於貴﹐我排8XXX﹐如果到我揀﹐我都要合心水D單位先會要﹐如果到時候只有一些劣質單位(如太低或者頂樓﹐或者垃圾房附近)我都不會要了。不如等樓價低小小出去買私人樓算數 無畏求期買佐﹐=日後後悔

珍珠宮

原文章由 JOJOPIG 於 08-3-26 11:25 發表

下 ,, 我計錯數呀 , 對不起 . 我成大十陪tim.mouth: .正確是576個才真 . 那麼我都未必可以揀到筲箕灣.

唔緊要..我仲開心一場tim

大宅

畀面勳章

其實有無人想過買將軍澳?

別墅

我白表, 排八千幾....想揀葵涌, 因為近mama可以方便揍女....

不過我都估無希望. 因為有都可能係一樓, or 對住馬路, 垃圾站之類.....

打左去問房署, 好似7/4先有第一批人去揀樓, 一日好似三百幾個申請人要做決定, 所以房署說8千幾要等到月尾 or 5月頭.

我有個問題想問大家, 我因為要揍女, 所以係二月開始無工作, 就申請埋居屋.....咁唔知到時房署問果時會唔會唔付合資格呢? 因為佢地計過往一年入息......
我係窮mami......但又想BB穿得靚, 食得好... :-P

珍珠宮

原文章由 TCmami 於 08-3-27 01:03 發表
我白表, 排八千幾....想揀葵涌, 因為近mama可以方便揍女....

不過我都估無希望. 因為有都可能係一樓, or 對住馬路, 垃圾站之類.....

打左去問房署, 好似7/4先有第一批人去揀樓, 一日好似三百幾個申請人要做決定, ...

我都係排8千幾

首頁
34567...35

尾頁

跳至