親子旅遊

跳至

首頁
23456...68

尾頁

複式洋房

回覆:分享沖繩景點/食店/酒店地圖+行程

我们自架遊,是不是租車時要有bb坐位?小朋友二歲半

王國會長

王國會長

熊貓小公主 發表於 13-2-25 18:35
請問兒童王国如何前往?
由那去? 可以睇下貼一地圖

禁止訪問

引用:回覆+瑩瑩老豆+的帖子 你第二天下午才去水

王國會長

王國會長

apsm 發表於 13-2-26 06:50
沖繩是左or右軚?
同香港一樣

子爵府

玩具勳章

回覆 熊貓小公主 的帖子

係架, 佢有car seat
我仔4歲都有坐!~

王國會長

王國會長

andrewrew 發表於 13-2-25 09:21
個人意見, 不喜勿插

如果第一日過埋海關, 拎埋車都要成4pm, 你上到去萬座毛可能已經6pm (因為放工時間好 ...

第一日去唔去萬座毛, 到時都係睇時間, 如果上到恩納已經6pm 就去找地方吃了.
摩天輪唔會坐啦, c9怕高(可能我都怕), 如果我住ANA, 萬座毛在下面, 海中展望塔, 菠蘿園同上面, 所以第二日我會向北, 第三日才向南走.

男爵府

想問如在 agoda 和 japanican 訂了在沖繩的酒店而又已經收到 hotel voucher , 係咪可以直接send mail 比間酒店來 confirm 一下個 booking (eg. Twin room with two beds and breakfast)?

王國會長

王國會長

winniepoon 發表於 13-2-26 18:49
想問如在 agoda 和 japanican 訂了在沖繩的酒店而又已經收到 hotel voucher , 係咪可以直接send mail 比間 ...
有hotel voucher 可以找酒店confirm.

王國會長

王國會長

andrewrew 發表於 13-2-25 09:21
個人意見, 不喜勿插

如果第一日過埋海關, 拎埋車都要成4pm, 你上到去萬座毛可能已經6pm (因為放工時間好 ...
我在貼1 暫定左行程, 可比d 意見嗎?
另恩納一帶有冇大超市?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

瑩瑩老豆 發表於 13-2-26 21:35
另恩納一帶有冇大超市?

雖然我未去過, 不過你個 schedule 好似好急, 一日去好多地方, 走馬看燈咁, 會唔會 skip 左 d 冇咁想去 / 冇咁 interesting 的地方, 留多 d 時間o係小朋友鐘意的地方 ?

我岩岩都有問題想上黎問, 其實 琉球村同體驗王國好似, 有冇咩大分別呢 ?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

瑩瑩老豆 發表於 13-2-26 21:35
另恩納一帶有冇大超市?

我回程時間同你一樣, 所以最後一日先會行下市內, 即首里城, 波上官, outlet 唔係特別平的話就興趣不大

王國會長

王國會長

Lqueenie 發表於 13-2-26 21:44
雖然我未去過, 不過你個 schedule 好似好急, 一日去好多地方, 走馬看燈咁, 會唔會 skip 左 d 冇咁想去 / ...
行程最后的景點例如蝴蝶館, 體驗王國, 係預左可去可唔去. 到時睇情況.

禁止訪問

王國會長

王國會長

apsm 發表於 13-2-26 22:28
瑩瑩老豆:

地圖上好似冇菠蘿園??

有呀, 第三個景點叫"名護菠蘿園"

大宅

回覆:瑩瑩老豆 的帖子

我諗你趕唔切去萬座毛喇,一攞車即踩上恩納都幾耐(因塞車),我上次就途經美國村食咗晚餐先同去jusco買d嘢食,其實到美國村都成7點喇,最終成10點先到民宿check in

大宅

回覆:分享沖繩景點/食店/酒店地圖+暫定行程

提提各位如果喺OTS租車,可以買定d入場券,好似仟幾yen3張,有幾個地方任揀,我揀哂貴嗰幾度其中有個bio之丘唔錯架,我屋企人有大有細一行12人都玩得好開心

大宅

回覆 瑩瑩老豆 的帖子

5D4N 行程:
第一日: 15:00抵達, 租車, 萬座毛, 恩納resort
第二日: 海中展望塔, 菠蘿園, '大家'午餐, 下午, 水族館, 蝴蝶館
第三日: 上午沙灘, 萬座毛(如果第一日去唔到), '我空我空'午餐, 下午, 琉球村, 殘波岬燈塔, 體驗王國
第四日: 上午兒童王國, 中午美國村午餐, 下午回那霸, 首里城, 波上官, 國際通, 住市內酒店
第五日: 上午...市內待定, 14:00 還車, 16:00離境

***以我所知恩納果度冇大型超市,但你路過都可能會有familymart又或者resort會有便利店,但未必有太多選擇,你可以響jusco買d飲品呀,生果,零食做宵夜。恩納附近有間燒肉唔錯,叫牛樂燒肉 (希望佢未執啦,比埋電話你,方便你入gps tel: 098-964-1129)  可以上埋佢個website,print定coupon,上次我都係用coupon平左少少

我記得琉球村我逗留左半個鐘就走左,可能我真係唔多適合,哈哈哈,體驗王國我冇去過,所以你睇情況啦,去左d好想去既地方先

第四日,如果太趕,波上宮同國際通可以放去第五日朝早, 其實國際通間間舖差唔多,都係賣果d野

順道一提,佢地d油站大多數係自助架,如果真係怕入錯油,可以搵人求助,入滿油叫"掹灘括得西衣", full呢個字佢地都完全唔明

所有景點記得抄低tel no., 以便入gps, 我試過入菠蘿園tel no, 個gps搵唔到,之後靠c6搵到目的地

如果你有租車,佢應該有本雜誌比你,入面有景點tel同埋一d有用coupon, 好好利用coupon, 會慳番唔少

沖繩同HK一樣,返工同放工時間都比較塞車,同埋佢地渣車比較慢,大家要有耐性哦! 同埋佢地好有禮貌,打左燈見你肯讓先至會cut線,所以你一打燈,日本人都會讓架,呢樣真係要讚

***仲有記得帶太陽眼鏡去,渣車會舒服好多!!! 可以就帶埋CD 啦,聽下歌冇咁悶, 怕曬既乘客可以帶埋個太陽檔, 果面d太陽都幾勁

暫時係咁多,諗到就再post比大家啦, 得閒大家再指教

lamlamming  讚!!!  發表於 13-4-17 10:35

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:回覆+瑩瑩老豆+的帖子 5D4N+行程:第一日:+

原帖由 andrewrew 於 13-02-26 發表
回覆 瑩瑩老豆 的帖子

5D4N 行程:
好細心,資料好有用

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:提提各位如果喺OTS租車,可以買定d入場券,

原帖由 Mrs.Tang 於 13-02-26 發表
提提各位如果喺OTS租車,可以買定d入場券,好似仟幾yen3張,有幾個地方任揀,我揀哂貴嗰幾度其中有 ...
收到thanks

大宅

fatmth 發表於 13-2-26 22:54
好細心,資料好有用
多謝,最緊要料資有用得黎,你地又欣賞,hehe
如果你地唔嫌我煩,我可以講租車添架

首頁
23456...68

尾頁

跳至