樓市動向

跳至

首頁
23456...71

尾頁

男爵府

wyeth冷知識勳章

引用:慘啦聽個交表既職員講今年政府只係放一千個

原帖由 godfrank 於 12-04-13 發表
慘啦聽個交表既職員講今年政府只係放一千個單位出黎比人揀,剩係我果楝已經有成2x份申請....到時都唔知有冇 ...
甘講悟合理wo'房處都未統計幾多人交表就確定放一千個單位?萬一有二千戶申請甘點算呢'雖然未必確保每戶都揀到'但單位數應該大於等於申請人數'甘快就知數量好悟合理!

最近大少迷上鳥THOMAS...

複式洋房

回覆 carlosally 的帖子

我都唔知係唔係,對我資料果人咁講,又話揀到樓機會好微喎.....我都係第一次申請4人 5.82會唔會排好後先有得揀呀=.=

faye525  好多人都5.82...所以真係選到樓機會唔十分高  發表於 12-4-15 16:33

侯爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

1036 發表於 12-4-14 22:41
我舊年同你一樣人數單位SIZE一樣, 排第18日楝樓, 最後都只可以楝返同村30年樓, 依家有34.44平方米, 可以間 ...
hi,我舊年都揀唔番石梨邨呀,今年又再參加,想揀兩房單位,而家密度4.1,希望可以頭幾日揀樓

faye525  我都係住石籬架!!!!  發表於 12-4-15 16:28

侯爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆 焯男bb 的帖子

wowobb 我有交齊入息資料同銀行薄呀

faye525  我都係  發表於 12-4-15 16:36

子爵府

畀面勳章

何止電視大聲D都聽到...
講野大聲D走"LONG" 都聽到好清楚就真.......

我覺得係叫完全冇隔音!

子爵府

畀面勳章

房署唔係計有幾多申請者黎放單位架
佢總知分配到幾多單位出黎就係咁多..

有幾多申請人理唔到架~

細心諗下: 未上樓排緊公屋已經好多人, 住緊公屋想調遷又有好多人...

根本問題係唔夠樓...........

我覺得住緊有得申請調遷, 已經好過出面租緊樓, 等上樓果班人架啦.....

(雖然住得迫, 唔夠位, 起碼唔駛係出面捱貴租先丫)

子爵府

畀面勳章

回覆 焯男bb 的帖子

石籬二村冇咩單位淨啦.....
除非你要近街市行人天橋果度果幾戶, 可能機會大好多..... (果咋單位長期都吉...)

一村要兩房單位一係石俊, 石逸 (舊樓), 石華, 石佳 (呢兩楝新D, 不過位置唔及舊呢邊咁方便)

所以我都唔敢諗可唔可以搬得返自己呢頭......

男爵府

wyeth冷知識勳章

引用:Quote:1036+發表於+12-4-14+22:41+我舊年同

原帖由 焯男bb 於 12-04-15 發表
hi,我舊年都揀唔番石梨邨呀,今年又再參加,想揀兩房單位,而家密度4.1,希望可以頭幾日揀樓 ...
4.1可以參加逼遷了wo

男爵府

引用:Quote:1036+發表於+12-4-14+22:41+我舊年同

原帖由 焯男bb 於 12-04-15 發表
hi,我舊年都揀唔番石梨邨呀,今年又再參加,想揀兩房單位,而家密度4.1,希望可以頭幾日揀樓 ...
我都係住石梨喎,我剛住夠10年,禮拜4已經交咗表

侯爵府

引用:+本帖最後由+faye525+於+12-4-15+16:39+編

原帖由 faye525 於 12-04-15 發表

回覆 焯男bb 的帖子
我知呀,我而家住緊二村,你都係住附近架?

侯爵府

引用:Quote:原帖由+焯男bb+於+12-04-15+發表hi,

原帖由 carlosally 於 12-04-15 發表
4.1可以參加逼遷了wo
係呀,我上個月先加名所以趕唔切參加上次擠迫戶,如果今次揀唔啱我就等八月申請擠迫戶

子爵府

畀面勳章

回覆 焯男bb 的帖子

我住一村架....
山上巴士站果頭果D舊樓

侯爵府

引用:回覆+焯男bb+的帖子 我住一村架....山上巴

回覆 焯男bb 的帖子

我住一村架....
咁啱嘅我住二村,巴士站隔離,一村空氣好呀,又靜,我呢度好嘈,又大塵,所以想快啲搬

子爵府

畀面勳章

回覆 焯男bb 的帖子

一村只係空氣好架咋...
但係一D都唔靜囉...

因為D舊樓隔音好差!!

真係係屋企講野大聲小小, 係走"LONG"行過都聽得清清楚楚架.......

同埋單位好細...我果楝全楝都係23.3.......一有四個人頭已經可以調遷........

同埋我有兩三個同學仔媽咪原本都係住二村, 佢地五個人, 一調遷就去晒安蔭...

話石籬已經冇晒大單位

男爵府

wyeth冷知識勳章

引用:回覆+焯男bb+的帖子 一村只係空氣好架咋..

回覆 焯男bb 的帖子

我住石圍角'環境仲惡劣'希望去葵聯啦'想要環境好d'真系打死都悟要石圍角'一到星期五六日'上山噶非法塞車'吵到好似訓街甘'唉'慘絕

侯爵府

引用:回覆+焯男bb+的帖子 一村只係空氣好架咋..

回覆 焯男bb 的帖子

但係安蔭一啲都唔方便啲單位係幾大下,4-5人有4百幾尺

子爵府

畀面勳章

回覆 焯男bb 的帖子

唔止呀....
我個女D同學仔媽咪 五個人住親都間到三間房果隻架~~~~~~

不過你真係講得岩, 安蔭真係唔多方便

侯爵府

溫柔 發表於 12-4-15 21:41
我都係住石梨喎,我剛住夠10年,禮拜4已經交咗表
住夠10年可以揀市區wor,我住左8年幾,但係都想揀番附近,因為仔仔報左幼稚園

侯爵府

faye525 發表於 12-4-15 23:39
回覆 焯男bb 的帖子

唔止呀....
舊年都係安蔭d單位最遲先有人揀,石梨石蔭好快比人揀晒

侯爵府

carlosally 發表於 12-4-15 23:30
我住石圍角'環境仲惡劣'希望去葵聯啦'想要環境好d'真系打死都悟要石圍角'一到星期五六日'上山噶非法塞 ...
葵聯得3-4

首頁
23456...71

尾頁

跳至