樓市動向

跳至

首頁
23456...35

尾頁

大宅

我岩岩打去bank問如果按最多按幾多年樓,佢話未補地價要用25年減樓令喎,咁咪得20年到? 

洋房

買居屋通常都是自住,賣出去又要補地價,唔知樓市好時,賣出去是賺錢還是會"sit"錢呢

別墅

醒目開學勳章

原文章由 ainslie 於 08-3-21 15:51 發表
買居屋通常都是自住,賣出去又要補地價,唔知樓市好時,賣出去是賺錢還是會"sit"錢呢

當然sit喇﹐居屋只適合自住﹐補低價同私人樓一樣價位。我一定買私人樓唔買居屋。

禁止訪問

畀面勳章

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

原文章由 rachel 於 08-3-21 17:32 發表
細佬係綠表, 排9xx , 想選 Shaukiwan 3房

你地就好啦,,排9百幾

大宅

BK Milk勳章

白表第 12513,係咪即係無機會多呢?
蔚蔚2006年12月5日出世,重3.77kgs;1個月重5kgs;2個月重6.6kgs;4個月重7.8kgs;5個月重8.62kgs;6個月重9.07kgs;8個月9.3kgs;9個月9.53kgs;10個月9.7kgs;12個月10.8kgs
雋雋2010年4月15日出世,重3.295kgs;1個月重4.21kgs;2個月重5.71kgs;4個月重7.17kgs;6個月重7.85kgs;8個月重8.2kgs;10個月9kgs;12個月重

侯爵府

醒目開學勳章

原文章由 小夢星 於 08-3-22 00:48 發表

我想問下個單位嘅售價,係咪就係佢登出嚟個價錢,還是仲有折呢

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

原文章由 小夢星 於 08-3-22 00:48 發表

微0的,旦都可能有

大宅

原文章由 mimibooo 於 08-3-20 12:07 發表

明白既..旦附近一帶0的樓都唔平
又唔係新..問題就係

哦 . 明白 , 你都是揀東濤苑是嗎?
JO JO PIG

珍珠宮

原文章由 JOJOPIG 於 08-3-22 23:35 發表

哦 . 明白 , 你都是揀東濤苑是嗎?

係呀..........................................

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我想問點對架,我妹妹白表申請,no. W0046XX,咁抽唔抽到呢??THX
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

珍珠宮

原文章由 ChammyMAMA 於 08-3-24 15:55 發表
我想問點對架,我妹妹白表申請,no. W0046XX,咁抽唔抽到呢??THX

一定有ga,,問題係先定後
你快0的打去27128000 .之後入no,,& 身份証就知道排幾多位

禁止訪問

畀面勳章

珍珠宮

原文章由 rachel 於 08-3-24 21:41 發表
mimibooo,
妳係白表定綠表, 有無心水單位

我係白表呀,,都冇咩所謂
如果有shaukeiwan 有得選都好開心

你呢 ??

大宅

畀面勳章

我想要藍田呀唔知有無我份

大宅

原文章由 mimibooo 於 08-3-23 15:16 發表

係呀..........................................

呵呵呵 ...第時可以做鄰居了.真開心.
JO JO PIG

大宅

原文章由 minniepig 於 08-3-25 01:25 發表
我想要藍田呀唔知有無我份

提提各位 , 如果揀藍田時 , 多留意一項東西 , 是保養斜坡的問題 , 保養費用有部分是居民自己出錢的.
JO JO PIG

複式洋房

有冇人揀屯門呀

禁止訪問

珍珠宮

原文章由 JOJOPIG 於 08-3-25 12:23 發表

呵呵呵 ...第時可以做鄰居了.真開心.

係就好開心呀

首頁
23456...35

尾頁

跳至