嬰兒醫護

跳至

首頁
12345...75

尾頁

別墅

bb五個月左右的媽媽入來傾下計 (再續 - 現已 一歲有多了)......

小心女人...

多謝你的分享......實在很感動 :-( :-( :-(

all

Sorry.....那麼遲才轉topic........ 自從轉了做全職媽媽比較忙....所以沒有那麼多時間上來..最近BOBO病了....到現在還未全康復....她身體比較差... 還是我照顧不好呢?見到你們傾得很開心...而且可以有時間大家見面...BOBO現在很努力學行...已見成績了....見到她一步一步行過來..真時很開心........因她真是成長了......很期待可以同大家見面.....

yiubb
你嘗試放下瑤瑤.....同大家聚會啦..............因我也覺得需要鬆弛一吓..............
歡迎入我Dream House參觀 ---- 哈..... 我叫 寶寶 ......,,,,,, 由媽咪肚已這樣稱呼,我是2004年4月26日 在瑪麗醫院出世.........。 :-o :-o :-P 22/1/2005 - 第一次講 :媽媽: 十個月71.5cm - 6.21kgs(輕磅) 八個月懂向後爬 十個女懂向前爬 19 / 3 / 2005 - 懂自己扶住bb床企了 5/4/2005 - 7.1kgs,,,,, 13/5/2005 - 6.8kgs (76cm) 22/5/2005 - 可以放手自己行了 22/9/2005 - 8.2kgs (79cm) :-P :-PBoBo #### Photo ;-) [link=http://lilypie.com][img noborder]http://bd.lilypie.com/hQg8p8[/img][/link][url=:http://www.babyhome.com.tw/bb/47925]BO BO Photo[/url] 第二個小寶寶 - 2006年1月20日出世了

男爵府

Re: bb五個月左右的媽媽入來傾下計 (再續 - 現已 一歲有多了)......

shirleylee,
Bobo咩病呀? bb病實在所難免, 你又點可以怪責你自己呢 ? 希望Bobo快d好返啦! OY, d bb真係攪笑, 轉係病緊黎學新野, 上次Cyrus B又係錦!

李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

男爵府

Re: bb五個月左右的媽媽入來傾下計 (再續 - 現已 一歲有多了)......

11/6/2005 (Sat)
2:00-3:00pm
試堂費:$50
香港多元智力傑出發展協會(MITHK)
地址: 尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈608室
課程及其他查詢︰ 2723 1623
傳真號碼: 2723 1823
電郵︰ [email protected]
網站︰ http://www.smarts.com.hk/

Playgroup試堂

1. Christine
2. Lovelymom
3. sweet2004
4. 小心女人
5. Amybb
6. tulipgdn
7. kyy
8. yiubb (樹熊媽)
9. bigtabo
10.LongBMA
11. Milka
12. KATIEBBMAMA
13.shirleylee
14. Shan

試堂費:$50,請入數到匯丰-443-3-002732,
中行-04350810073143
入數后p.m. to Christine
李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

男爵府

Updated
----------

6月dinner小聚
日期 : 6月16日
1. Shan
2. TP
3. 小心女人
4. longbma
5. shirleylee
6. Milka
7. amyBB
8. christine
9. sweet2004
10 kyy
11.甜心糖糖(tbc)
12. katiebbmama

大宅

Christine,
我要下星期先可以入數比妳,可以嗎?

Playgroup試堂

4. 小心女人
5. Amybb
6. tulipgdn
7. kyy
9. bigtabo
10.LongBMA
11. Milka
14. Shan
15. hellololo

[

大宅

shirleylee,

Bo Bo 病左, 希望佢快d完全好番晒.
她身體比較差??你有無比佢食燕窩/營養補充劑(如美贊臣), 聽講bb如果食得唔好, 食呢d野可有幫助.

我bb食野都係差, 我&工人常諗計對付佢, 希望佢食多d, 16/6gathering,我地可以交流下經驗.

大宅

hellololo,

你有興趣join??但先前好似名額已full, 你pm比christine問下先啦. 我都好想見你&你囡囡.

男爵府

Playgroup試堂

4. 小心女人
5. Amybb
6. tulipgdn
7. kyy
9. bigtabo
10.LongBMA
11. Milka
14. Shan
15. hellololo
[size=large]對不起,名額只有15位,現已額滿

子爵府

等我都入黎報到先~~~

男爵府

All,

熹熹尋日健康院打一歲針, 做測試見姑娘因眼訓咩都無做,
只係口頭問熹熹情況:
-問佢有無用手指指野?(無)
-有無叫爸爸媽媽?(無)
-有無用水杯飲水?(無)
-可以自己行嗎?(要用一隻手扶著)
姑娘見佢訓覺為有下個月再test.
我這個媽媽真無用啦, 熹熹打完針返屋企后, 紅疹馬上出現,
但無發燒.

:-(

男爵府

hellololo,

歡迎(MITHK)試堂, 名頞最多15位, 你係最后1個.
因為我無你聯絡电話, 請pm我.

子爵府

christine, 我又係下個月要再去呀!!! 乜咁快會出紅疹架?? 希望 hei hei 唔好發燒啦.....

大宅

shirleylee,
Bobo好返未呀,唔好太擔心.

hellololo,
歡迎你參加試堂,到時又可以見到sam,真係掛住這個大眼"dig dog".

christine,
熹熹d紅疹點呀有無好d, charlotte打完針後個身同額頭都有出現一些紅點好似熱痱,而且皮膚比以前係差咗,唔使太過擔心.

大宅

chrisitne,

真係勞煩你做聯絡人, thanks.

熹熹打完針返屋企后, 紅疹馬上出現???你留意下這個跟打針有無關係, 因為姑娘話紅疹&fever反應係於5至10日後先有, 我yanyan上次都係成約一星期先有出紅疹......

男爵府

Dear all,

依個playgroup既校舍大好靚, 另外一邊D媽媽話每次D BB都玩到唔捨得走,佢地有免費試堂, 有興趣可以睇下!

http://www.gymboree.com.hk/

大宅

sweet2004,
實在太好啦 我原來係最後一個報名,我都好想見見妳同yanyan呢.....

bigtabo,
我哋可以再見真係好開心,到時大家個BB已大個好多呢(靚仔靚女喔 )不過得一個鐘頭,肯定唔夠囉

christine,
我pm妳我個手電,please check...
[

子爵府

shirleylee:
唔好太擔心啦, 小朋友一病就係咁架喇, 會比大人慢d先好番, 唔好對自己無信心呀!! 努力呀! 大家都支持你架!!

我諗除非帶埋呀囡出黎啦, 如果唔係真係無辨法出倒黎同你地傾計, 事關呀囡只跟我同我老公, 但我老公收工又無固定時間, 所以每個月我先得個"恨"字呀! :cry:

各位:
你地有無睇到kyy介紹果套"bb保你大"呀! 果個細路好恐怖呀, 如果我係佢呀媽, 我諗一早已經比佢激c!

大宅

yiubb 寫道:
shirleylee:
唔好太擔心啦, 小朋友一病就係咁架喇, 會比大人慢d先好番, 唔好對自己無信心呀!! 努力呀! 大家都支持你架!!

Shirley,
Agree with yiubb. Add "oil" ar!

大宅

小心女人 寫道:
Dear all,

依個playgroup既校舍大好靚, 另外一邊D媽媽話每次D BB都玩到唔捨得走,佢地有免費試堂, 有興趣可以睇下!

http://www.gymboree.com.hk/

careful woman,
From their web-site, it looks great! But I quess it might be very expensive, isn't it? It looks like very "High Class" wow~! This is a "nternational" playgroup? I saw a "ghost son"'s photo there!

大宅

Christine,
How is Hei Hei today? Did the red dots on his body gone already?

首頁
12345...75

尾頁

跳至