自由講場

跳至

首頁
34567...29

尾頁

侯爵府

引用:回覆+1仔1女+的帖子 未知,+等有需要既jm+p

原帖由 chocolate9592 於 13-01-27 發表
回覆 1仔1女 的帖子

未知, 等有需要既jm pm你, 我會加你入義工名單內.... ...
最好pm埋買開幾錢,我小朋友唔飲奶我唔知價,其實我早就想開同類型post,我嗰邊早排a+都有,老闆話唔買俾水客

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 春季勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆:幫幫港媽 "買奶粉" 聯盟

男爵府

其實最主要係要同班水貨客鬥快,唔好俾佢哋買得咁爽,做得幾多得幾多啦!呢班人真係為錢乜都做,我只係想做返啲有人性嘅嘢,希望可以幫返香港媽咪。

要BB沖上雲霄, 努力中!我呢個仔呀玩就最叻!

珍珠宮

回覆 1仔1女 的帖子

其實係當有媽媽pm你, 你可以同佢講唔知幾錢可以幫佢問, 問到啱就幫佢買, 交收時俾埋單據佢收番錢, 就已經可以喇.....

珍珠宮

回覆 kaede 的帖子

我都係咁諗, 所以一早開呢個post, 諗住可以出一分力幫吓港媽.....

珍珠宮

同埋俾佢地知道, 我地班港媽唔係好蝦......

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:回覆+mochapig+的帖子 即場開罐+!!+因為開

原帖由 chocolate9592 於 13-01-27 發表
回覆 mochapig 的帖子

即場開罐 !! 因為開咗都可以放2個星期, 如果真係自用, 唔會介意開罐, 而且當知道要 ...
真係要再諗計

珍珠宮

如果只要用鎖匙劃花個罐, 唔影響入面既奶粉, 又會唔會可以呢 ?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:回覆+mochapig+的帖子 如果只要用鎖匙劃花

如果只要用鎖匙劃花個罐, 唔影響入面既奶粉, 又會唔會可以呢 ? ...
只要無開罐,我諗蝗蟲都會要,
正如其實姐妹話齋,即場吉開個罐
自己b食,應該ok呀?

子爵府

引用:回覆+kaede+的帖子 我都係咁諗,+所以一早

我都係咁諗, 所以一早開呢個post, 諗住可以出一分力幫吓港媽..... ...
其實想問邊隻奶粉最搶手?

子爵府

引用:回覆+kaede+的帖子 我都係咁諗,+所以一早

我都係咁諗, 所以一早開呢個post, 諗住可以出一分力幫吓港媽..... ...
其實想問邊隻奶粉最搶手?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

想問, 若果幫手買咗奶粉, 但媽媽無出黎交收

咁買咗奶粉既錢, 點算?

同埋, 可能要預支既錢都唔少啊! 咁呢個問題又點解決?

若未順利收, 媽媽又撲到奶粉, 跟住打電話同我講, 唔出黎交收啦!

咁點算?

其實有好多具體問題會出現, 我怕到時會產生好多不愉快事件

珍珠宮

不過有人話怕會影響衛生.....

珍珠宮

回覆 fathippo 的帖子

應該係美素佳兒同美贊臣....

珍珠宮

回覆 LL1999 的帖子

你可以自己同個位媽媽傾, 或者先過一罐錢, 見面再俾埋第二罐錢.....

伯爵府

引用:回覆+mochapig+的帖子 不過有人話怕會影響

不過有人話怕會影響衛生.....
真係比蝗蟲害死我地

珍珠宮

係呀.....

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

chocolate9592 發表於 13-1-27 19:16

你可以自己同個位媽媽傾, 或者先過一罐錢, 見面再俾埋第二罐錢..... ...

等媽媽過得數黎,

可能都比人買咗罐奶粉了

珍珠宮

我係有玩開拍賣野

講真, 係交收過程中, 真係有好多問題出現架

珍珠宮

咁有時都要依靠大家既智慧, 好似佢PM你, 你都可以先同佢黎個小測試, 睇吓對方係咩人先, 其實係二手度, 好多都係"信"字行先, 你可以先攞對方手提號碼, 到你見到有貨時, 即刻打俾佢, 同佢傾點做好, 因為你已經係現場抱實罐奶粉, 而佢又真係有需要, 我相信佢怕你唔幫佢買, 多過你怕佢唔俾錢.....

首頁
34567...29

尾頁

跳至