親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

mloved0210 發表於 24-3-7 01:04
去上下九行吓啦,好多野食,呢間雙皮奶+煎韭菜餃好食,仲有好多㗎,你去小紅書睇睇啦

...

我爸爸平時唔食甜品,都勁鍾意呢間雙皮奶

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

去上下九行吓啦,好多野食,呢間雙皮奶+煎韭菜餃好食,仲有好多㗎,你去小紅書睇睇啦

...

朋友淨係有講去北京路,記住尼個先

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

pauline_c 發表於 24-3-7 01:07
上下九有銀記腸粉

好的,除佐北京路仲有上下九,記住先

子爵府

yuyu.c 發表於 24-3-7 01:10
好的,除佐北京路仲有上下九,記住先

其實上下九有個賣玉器+水晶嘅之商場,商場後面條街有間超好食嘅撈麵 +雲吞麵,但我唔知間鋪叫咩名,好多本地人食㗎

伯爵府

牛年勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

CrabPincers 發表於 24-2-3 14:29
你講緊3晚一千定每晚一千?
北京路美居酒店,在正鬧市北京路,一落樓就人山人海,我聖誕住就600幾元一晚
嚟緊都想去2日1夜,主要行吓北京路 & 上下九,請問 :

1. 北京路 & 上下九呢兩個地方相近嗎?
2. 你以上介紹嘅酒店近北京路 or上下九?
3. 高鐵廣州南 / 東?

男爵府

mloved0210 發表於 24-3-6 22:13
廣州超多野食,我同屋企人都最鐘意去廣州
請問去廣州可以用香港支付寶嗎? 因我無其他電子貨幣. 謝謝!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

...

呢間超多人,坐得不舒服

趙記傳承坐得舒服又好味,我上次依仙草,好好食的,雙皮奶又滑,我仔不食雙皮奶的都話好食
attach1/tmp/phpO2OaqA

公爵府

minniemouse131 發表於 24-3-7 09:31
嚟緊都想去2日1夜,主要行吓北京路 & 上下九,請問 :

1. 北京路 & 上下九呢兩個地方相近嗎?

1. 看相
2. 我介紹過幾間酒店,你指邊間?
要近北京路的,一定是美居,一落樓就是北京路
第二近是桔子酒店(越秀公園站),搭兩個地鐵站就到
最遠是廣州新世界酒店,在2號線總站,但我是最鍾意新世界,又新又舒服,早餐又好食

3. 桔子同美居-廣州南
新世界我上次買左高鐵飛先訂酒店,買左廣州南,超遠,廣州東近好多

attach1/tmp/phpnhBPNS

子爵府

folloni 發表於 24-3-7 12:54
請問去廣州可以用香港支付寶嗎? 因我無其他電子貨幣. 謝謝!

我試過用到,但我用微信多

子爵府

CrabPincers 發表於 24-3-7 12:55
呢間超多人,坐得不舒服

趙記傳承坐得舒服又好味,我上次依仙草,好好食的,雙皮奶又滑,我仔不食雙皮奶 ...

以前會好多人,但對上一次去我覺得少咗好多人,成個廣州都少咗好多遊客人,所以唔使等位,又坐得舒服

伯爵府

CrabPincers 發表於 24-3-7 13:03
1. 看相
唔該晒你

公爵府

mloved0210 發表於 24-3-7 14:03
以前會好多人,但對上一次去我覺得少咗好多人,成個廣州都少咗好多遊客人,所以唔使等位,又坐得舒服
...

我聖誕/新年都去左廣州,多人到不得了

公爵府

minniemouse131 發表於 24-3-7 14:10
唔該晒你

如果鍾意食榴蓮的 去北京路時,試下榴三杯,真是好正,我第一次去時試過一杯,愛上了,第二次去廣州,日日都要喝一杯,第三次同女去,佢第一次話驚飽 話要同我share 一杯,之后話不夠喉要再叫多一杯

男爵府

mloved0210 發表於 24-3-7 14:00
我試過用到,但我用微信多

謝謝

象牙宮

5月廣州平價酒店

旅巴士停站区。廣州花園酒店
廣州國德國際大酒店(太古滙石牌橋地鐵站店)

CP值高廣州酒店,近地鐵站、平價優惠廣州酒店!商務。廣州平價酒店
靠近地鐵站
廣州市的經濟型旅館/
廣州市的經濟型旅館 - 廣州市平價旅館
廣州平價酒店 | 每晚可低至
全季
汉庭

汉庭优佳酒店(广州东晓南地铁站店)位于东晓南商圈核心区,
装修:2020 距离东晓南地铁站C2出口约600米、南洲地铁站A出口约350米

亚朵酒店 (飯店) 廣州珠江太古倉亞朵S酒店 (Atour S 2023年
海珠區工業大道中

桔子酒店(廣州越秀公園店) (Orange Hotel ) 2023年
解放北路960號, 越秀區, 廣州靠近地鐵站 -

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

伯爵府

CrabPincers 發表於 24-3-7 20:37
如果鍾意食榴蓮的 去北京路時,試下榴三杯,真是好正,我第一次去時試過一杯,愛上了,第二次去廣州,日日 ...
好似好正咁,不過我唔食榴槤的,但都好多謝你介紹

子爵府

CrabPincers 發表於 24-3-7 13:03
1. 看相

你好!我剛上網訂桔子酒店,政策列明只接待大陸同胞啊!
attach1/tmp/phpLZq485

公爵府

kiu-mummy 發表於 24-3-16 14:46

我1月時住過,入住到呀,我頭先check, 見到真是話只限大陸同胞

你試下全季酒店?在桔子酒店隔離

attach1_sign/tmp/phpNOvBpC

子爵府

CrabPincers 發表於 24-3-16 15:56
我1月時住過,入住到呀,我頭先check, 見到真是話只限大陸同胞

你試下全季酒店?在桔子酒店隔離

好吖!唔該晒你呀!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

kiu-mummy 發表於 24-3-16 14:46

擄程係 ctrip.com,我喺 Trip.com 訂桔子,接待港澳嘅。
有 d 酒店接待港澳同國內同胞,房價可能有分別

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊