婆媳關係

跳至

首頁
45678...47

尾頁

大宅

回覆 回覆:hauhauhau的帖子

無限同情!
船到橋頭自然直!向好果邊諗啦!
既然62唔會比身邊嘅人捱苦,佢又點捨得你地捱?有機會同佢傾下添啦!

伯爵府

樓主, 根本錯晒, 因為你地太亂.
第一, 你地想點.
你地想6299慳d 之嘛, 咁關鍵就係無人肯出黎做"衰人"開聲囉.
第二, 要點做.
好簡單, 你老公肯做"衰人", 一毫子都唔俾, 6299都吹佢唔脹架.
但係咁, 作為一個子女 "佢俾到幾多咪幾多" 囉.
你D 錢留返黎俾你地自己頭家啦.
第三, 要團結.
講真, 宜家係你同細佬佔既份數最多, 理應你地最"大聲".
之不過佢地家教十分好, 長幼有序, 而大佬長期處於弱勢, 先食唔住你6299.
其實呢, 你同你老公同細佬同大佬四個傾好, 再通知準妹夫, 然後一齊減家用, 俾到幾多咪幾多囉, 呢個數唔應該係6299定既.
最後, 祝你地心想事成.

伯爵府

樓主, 講多句, 如果你老公對網上意見無bias, 可以叫佢上黎一齊下我地既分折.

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

係呀~4個傾好晒先~而家又唔係打工要出糧,養父母都係盡孝,點解佢地話幾多,就要比幾多?!而且比幾多,都要睇下自己能力架!下個月2老話物價高漲,要你地比夠6千咁點呢?!

一直係你地個個都話無錢,比唔到咁多,但係佢地咋下型,發下脾氣,又可以比到多啲喎!佢地點會認為你地真係無錢,只係覺得你地唔比啫!

男爵府

回覆 birdy09 的帖子

你講得非常之岩..多謝你支持我...

我心入面諗既野同你差唔多..只係我冇講出口..99同妹妹佢地比人鍚慣..其實佢地真係覺得自己冇問題,我c6都有問題...之前佢肯出聲同6299講..我頂冇問題..而家佢話唔講..我就覺得好大問題..真係唔係想同佢地計...係我唔可以再咁落去....
細佬女友真係慘架...佢人好好...而家又做佐受害者...等佐咁多年...個個都吹佢嫁..儲佐d錢.諗住今年結婚..而家係人都知佢今年嫁啦..點知..一句唔該比細佬囉佐一部份去應急(係冇同女友相量下囉)..仲要話呢幾年都唔會再有多餘錢儲去結婚.姐係點丫?唔結丫?
個妹真係冇計..佢公主病太深..我都唔理得佢咁多
工人問題我都強烈咁叫佢地唔好要..佢地覺得..總之你地比我份錢..我攪得掂就唔好理我....都唔知咩人來
而家佢地反口唔賣樓...62本身係唔想退休..係比99叫佢唔好再做..講到62唔做...99成日話..我而家60歲冇人請咋..唔係佢都出來做野..不過一路都係得個講字...
而我..講真,,我負責我同c6自己既錢.我一直都冇問題..係6299個度我真係冇能力..我今晚會傾下.,

伯爵府

老實.... 如果係我...我絕對唔會問阿媽借錢俾老爺奶奶....已經唔供養佢地..仲有問佢地借.. 如果自己生意問題都仲有商量如地.. 借自己阿媽的錢供養人地的阿爸阿媽..我做唔出
至於那個準妹夫.. 我會提下佢... 如果真係結了婚.. 真係要預了全副身家俾出來... 可能仲要好似你咁.. 連自己的阿爸阿媽都耍拖落水..
如果我係你.. 又未有細路... 真係要好好想下自己的將來, 係唔係要拖自己的父母落水

男爵府

回覆 ytwmama 的帖子

雖然我c6有份供層樓..但係因為寫佐6299名..而家佢地唔賣..真係冇佢符...最慘係呢一刻c6唔想再講d咩..話心灰...我同c6已經係租緊房住...因為99成日鬧c6..因為c6而家比唔到錢佢..但係99又唔會鬧我一句...所以我地先搬走...

男爵府

回覆 sklui 的帖子

多謝你支持..我今晚會同c6講我唔會比個5k..唔係唔想比..係我唔會再問我媽借黎比

waterlemon    發表於 12-3-6 02:23

男爵府

回覆 tuenb0107 的帖子

咁如果c6唔肯反面..我應唔應該再出面同6299傾??

男爵府

回覆 renocheung 的帖子

多謝你既支持

男爵府

回覆 whoami1977 的帖子

好...如果今晚c6堅持要比家用..我都話只可比3k..大家等我好消息

男爵府

回覆 angieody 的帖子

如果唔係c6有環境時對我咁好..我真係頂唔到到而家..但係再頂落去我覺得over佐了...所有我要c6同我好好傾一次....希望成功

renocheung    發表於 12-3-5 17:39

男爵府

回覆 gk678 的帖子

其實大家都有出聲做過衰人..係呢半年入面..但係62得個聽字唔正視..99聽到d咩唔like就大吵大鬧..話我地唔想養佢...最慘係而家唔團結..問題出現佐係我c6..因為佢壓力太大..公司家庭..佢唔想再煩..話呢一刻唔想再出聲..so,..我今晚做衰人都要同佢傾...
你講得岩..本身係細佬同c6最大聲..但亦因為佢地本身個人最正常..係一班唔講道理既人當中..自然係出聲..其他人都當佢地兩個傻既...
最後都要多謝你支持
同埋我今晚會叫佢睇下個親子會員既意見..睇下佢肯唔肯睇...

男爵府

回覆 cotychan 的帖子

你講中哂...就係99咋下型個個都上當......................

男爵府

回覆:hauhauhau 的帖子

樓主,

你為了將來,不要在縱容老公給錢6299妹妹亂花啦!我老公屋企有人試過類似情況,真的要狠心一次大家才有出路!

現在樓市這麼好,肯放樓分分鐘幾天就可收到細訂,你地再無限制給錢,話無錢但6299凶兩句又有錢,他們點會識死!

你搞到問外家借錢養6299,就當報答老公,但有沒有想想自己父母先!

老公愚孝,唯有你同其他女人仔做醜人,不然實搞到所有人你死我重傷咋!

:-D :-D :-D :-D

男爵府

回覆 LoveChild 的帖子

你講得岩...如果今晚c6唔肯讓步..一定要我比錢6299...我應唔應該講離婚???但係除佐呢件事,..我c6日日返屋企,邊度都唔去,去邊都帶住我...對我好好..咁我應唔應該離開佢?

男爵府

引用:回覆+LoveChild+的帖子 你講得岩...如果今

原帖由 hauhauhau 於 12-03-05 發表
回覆 LoveChild 的帖子

你講得岩...如果今晚c6唔肯讓步..一定要我比錢6299...我應唔應該講離婚???但係除佐 ...
不是叫你離婚,大難臨頭各自飛咁衰女!
就當玩手段玩心眼去就頭家好冇?

:-D :-D :-D :-D

男爵府

回覆 hauhauhau 的帖子

唔通有愛情真係飲水飽咩
現實d好

男爵府

回覆 502 的帖子

我明白..我對媽咪唔住..所以我唔會再借..今晚要狠心同c6傾一次..多謝你提醒

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

樓主,你應該好好咁同你老公去傾下,而唔係喺佢需要人地去支持既時候,去諗應唔應該離婚呀!

你去同佢傾出條底線先啦!

首頁
45678...47

尾頁

跳至