夫婦情感

跳至

首頁
23456...50

尾頁

侯爵府

angelababy0808 發表於 13-2-26 17:06
其實我是深愛著他的, 一拍拖時他是一個負債又沒有事業的人, 仲要那時間非常花心

可能因為這樣,佢覺得現在 ...
樓主, 不是說愛一定要計較回報, 但如果愛的這樣辛苦, 這樣令人氣馁, 還不如一個人呢!:;pppp:

侯爵府

Nancy20090615 發表於 13-2-26 17:19
jm, 我想講, 雖然佢無小三, 無不良嗜好, 無嫖賭飲, 有比足家用同交人, 但佢同您係主僕咁 ge 關係. 無男人 ...
係呀, 我工人煮野整親手, 我都會幫佢包扎! 樓主老公對佢連工人都不如啊!

瑪瑙宮

angelababy0808 發表於 13-2-26 17:17
回覆 puppydingo 的帖子

唔請姐姐係因為C6唔中意有個外人在家

C6覺得呢D野女人係應該做的, 就算係唔係返工都好,女人天生係做家事的

咩叫女人天生係做家事呀???????????

您又受晒佢 d 咁 ge 態度, 難怪緃到佢今日咁樣.

子爵府

我C6同你C6有D似...我做晒全屋野, 佢覺我自己攞來辛苦

我勸你唔好生BB....自己會辛苦死, 同埋關係會更差

離婚又唔好咁衝動, 但就唔值得你對佢咁好...

而家發覺女人吊高少少, 男人先著緊
男人唔需要賢妻, 要一個識dare'佢/千衣百順的人
自己捱完又無credit, 同做佢媽無分別, 女人真命苦

kuructy  agree !!!!!  發表於 13-3-3 12:36
capricornbb  真係想做一個好女人都難吖  發表於 13-3-2 16:15

琥珀宮

引用:回覆+Vinccy+的帖子 Vinccy,你真好福氣,+

原帖由 angelababy0808 於 13-02-26 發表
回覆 Vinccy 的帖子

Vinccy,
你c6而家咁對你,係唔愛定性格使然也沒有分別!最重要係你自己既感覺,如果佢唔會改,你問問自己是否願意一世過咁既生活!唔好認命,你還後生,幸福唔係必然,需要你自己努力去尋找,自私d,想想下一步怎樣行係對自己最好!

瑪瑙宮

totheend 發表於 13-2-26 17:21
樓主, 不是說愛一定要計較回報, 但如果愛的這樣辛苦, 這樣令人氣馁, 還不如一個人呢!
...

唔講做家務, 流血唔理, jip jip 聲, 大庭廣眾鬧您, 淨係入急症都想唔理, 已經無可能接受到.

mykh  絕對係呀  發表於 13-3-16 13:45

瑪瑙宮

totheend 發表於 13-2-26 17:21
樓主, 不是說愛一定要計較回報, 但如果愛的這樣辛苦, 這樣令人氣馁, 還不如一個人呢!
...

愛係付出, 係不計回報, 但唔係生活各樣當老公係囝咁湊, 唉, 有 d 野係樓主自己造成.

呢種男人只係適合同目的要攞身份症的女人一齊.

男爵府

樓主醒一醒, 其實你自己已分析得好清楚佢對你究竟有幾差,
樓主你有姊妹嗎? 或者有冇十分要好的朋友?
你撫心自問, 如果你而家經歷的係你姊妹或好友經歷緊的,
你又會如何叫朋友選擇呢??

樓主唔洗再留戀你而家的c6, 你唔捨得、你愛的係以前的c6,
唔係而家呢個冷血、冷漠, 完全唔care唔理你感受的c6,
既然你話已經心平氣和同佢傾過你的要求同感受,
佢都仍然可以咁樣對你, 直接d講, 我覺得佢完全冇當你係老婆,
連工人都不如.... 寵物都不如.....
我完全諗唔到理由去勸你留低, 不過樓主你已好幸運,
你地未有小朋友, 你亦無需要靠佢去維持你自己的生活,
你好叻, 可以自己養得起自己有餘, 所以你要離開佢的話,
jm們都唔洗為你擔心咁多。

其實係BK我極少會叫人離婚/離開自己另一半的,
俗語有話, 寧教人打仔莫教人分妻, 我通常都係會叫JM們自己考慮清楚,
但你的CASE, 我絕對相信你離婚/離開會比繼續一齊更開心、更幸福!
樓住想離婚, 我第一個支持, 加油

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你老公話自己值99分,我吥,我老公好過你C6多多聲,對我好,揾錢多過你老公,唔敢老點我做野,我都覺得我老公值80分咋,佢有病.

大宅

真係好多謝各位JM提點我

我覺得同呢個男人一齊走過10個年頭,呢10年真係發生好多事

我自問讀書事業樣樣順境,而點解佢能夠由負債80萬變成今日算係有比較優質的生活, 其實係我幫佢還了一半,而另一半就攤開一齊還,而我有工作時收入尚算多而我自已洗費好少,所以很快就還清...仲有ok的備用資金

我唔會懷疑自己的工作能力,但對婚姻我是失敗的...我以為啞忍叫做遷就, 原來這只會換來更過份的要求,男人真的縱不得

今日係我地拍拖10年的紀念日, 我唔想再做井底之蛙,所以我才出POST問大家, 我唔想再比C6洗腦說我身在福中不知褔

kuructy  係呀, 男人真係唔可以縱的, 你愈對佢好, 佢只會當作理所當然  發表於 13-3-3 12:39
CheukC9  今年都係我用C6第十年。我都覺得呢十年好似發咗場夢。  發表於 13-3-2 23:11
CheukC9  一路睇你啲POST一路忍唔住喊。  發表於 13-3-2 23:10

瑪瑙宮

您的婚姻不是失敗的, 只是沒有遇著對的人.

換轉第個錫到您燶左啦. 咁好 ge 女人, 去邊度搵.

catcatcati  Agree!  發表於 13-4-26 14:26

公爵府

引用:回覆+puppydingo+的帖子 唔請姐姐係因為C6

原帖由 angelababy0808 於 13-02-26 發表
回覆 puppydingo 的帖子

唔請姐姐係因為C6唔中意有個外人在家
你叫佢去死啦咩叫女人天生要做家事?樓主!你揾到7皮.一个月,証明你係一个有能力的人,做乜要委屈自己mouth:你同佢無緣生仔啫,可能你一離開佢就有呢

mykh  我終於見到我想嘅幾個字"你叫佢去死啦".  發表於 13-3-16 14:02

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 angelababy0808 的帖子

首先花個3萬買了天王椅,3D的,我相信和你用手按的一樣舒服,之後請重點工人,清潔/準備晚餐等家務,你就可以放鬆心情,之後萬事不要以你C6為先,你中意點就點,而無需考慮他想你點就點,可以試下搵parttime做下,無需做家務,剩餘的時間不用那麼悶又有自己的圈子,不用整日圍著C6轉,無需萬事都為你C6準備好,如早餐/返工的衫等,可能這樣你心裡會平衡點~~

大細心    發表於 13-2-27 14:15
longlongpochuma    發表於 13-2-27 11:21

伯爵府

回覆:做完4個小時家務,腦裡面又再現離婚的諗頭

樓主,想必你之前好愛呢個男人,如此委屈自己去成就他今日的專橫。以下的說話可能令你傷心,在以上種種看來,呢個男人眼中祇有自己,自己利益,感覺永遠凌駕在你之上。我完全感覺不到他愛你,甚至尊重也沒有,你的感受完全是多餘。你祇是他養在家的奴隸,識做家務同按摩,按摩本也無不妥,如你倆都享受,情趣來的。但他當成必然,無視你受傷,生病。老實說,你老公係極品,除了你,真係無乜人頂得佢住。不能說你像工人,因為對工人都需要有基本的尊重。物質豐富又如何,難抵面對一個這樣的人。呢個家,你覺得溫暖嗎?幾多物質都堆砌不出心中平安喜樂的感覺。在你地呢段咁傾斜嘅關係上,我為你感痛心,值不值得為愛一個男人如此作賤自己?其實這是一個人的婚姻,因為你沒有了自己。試下找婚姻輔導看佢有無得改善。如此下去,生埋小朋友,恐怕你會掉進深淵。

大宅

其實我諗上天係唔想我有佢既BB
睇咁多醫生都係話原因不明

可能這是上天給我的指示

我亦都好多謝呢度JM既鼓勵同意見
我要做返自己,唔可以再留戀過去
因為我要24小時Standby照顧C6, 我已經冇時間出街
或者食飯一個小時就要返屋企,唔係佢會發老皮
所以我已經冇晒朋友,只可以晌BK表達同宣洩

說穿了,我不覺得我係C6口中少奶奶, 我似係一個冇假放的工人
佢少爺一入屋,我就要拿定拖鞋衫褲比佢更換,佢換出來就咁放客廳中間地下等我執上洗衣籃, 食提子要去皮去核, 有時我明明在天台洗衫,佢要飲野都要我飛落客廳幫佢拿

最谷氣係我拖地時佢打機,我已經就住唔阻佢視線,佢輸左鋪機就會話我好拖地擾亂左佢

我最唔憤氣係佢開口埋口話我係少奶奶唔使做
仲周圍同佢D朋友講...
有次氣頂話如果唔係做試管嬰兒我可能已經再升遷人工不會比你少
我係為家庭放棄我事業,當初幾掙扎先捨得比信唔做
佢竟然話,你唔使做咪仲好,比我選我寧願做唔返工果個,
你睇人地個個都羨慕除X淇呀....所以你好好珍惜啦

我聽完真係好嬲..佢竟然覺得自己係李+成

Ncheese  佢係米睇得台劇多呢?俾著我就一早發左佢老皮~返外家~等佢按摩得咁爽..  發表於 13-3-1 11:14

男爵府

回覆:angelababy0808 的帖子

佢對你真係好差好差喎,我痰上頸不停咳我老公唔理我唔針水比我,我都會話佢一啲都唔關心我啦,何況你又入院又跌親

公爵府

熱血金章 畀面勳章

同佢好好傾左先,咪郁D就離婚

大宅

家中已經有OSIM天王椅,是老爺送的
原因係老爺有眼見到我傷痕累累,知道我每晚要按摩太辛苦了
他沒有說出口,但我知道老爺都心疼我,看不過眼
所以新屋入伙佢就送來天王椅,仲同C6講以後唔好用人手, 呢張夠用啦

所以我真的好感激我老爺,他上次食飯見到我兩隻手都又腫又瘀,佢即時問點解整親,我只說自己唔小心, 但佢好眼利即時說好似人地做苦力既手咁架,陰公

可笑是我老公唔知道我隻手有問題,就算幾明顯的傷口佢都睇唔到
所以我老爺成日每次見到我地都會叫佢個仔要錫老婆多D
但C6只會當聽唔到, 燥底時就會話"佢都唔使撈啦,仲唔叫對佢好呀!"

bebe12hk    發表於 13-7-8 21:18
tongtongmama  真係忍唔講: 你叫佢去死啦 我外人睇到都眼火爆, 你何苦作賤自己呢?  發表於 13-4-30 16:22
mama_2001  係咪男人黎架......  發表於 13-4-16 15:57
tingtingb  真係好過份呀  發表於 13-3-5 12:10
chloey888    發表於 13-3-2 15:51
pinky30312    發表於 13-2-27 14:24
kin818kin  佢真唔係人﹗  發表於 13-2-27 12:18

大宅

回覆:做完4個小時家務,腦裡面又再現離婚的諗頭

樓主,我有些少同情你同時亦好激氣你對c6 ge過份遷就,我不能肯定佢對你有冇愛,但可以肯定佢愛自己比愛你多很多很多,他是一個十分自私的男人,若他不學會關心你、愛護你、尊重你及你的家人,那便算吧,卑躬屈膝的愛情只會令你愈lai愈唔開心,可能佢覺得自己條件好好吧!相信無女人頂得順佢,失去jor佢就會知你對佢最好呀

大宅

補充: 最後佢都係唔用天王椅,話唔舒服唔就位, 咪要CONTINUE人手按摩囉

首頁
23456...50

尾頁

跳至