使用意見

跳至

首頁

尾頁

大宅

wing514 發表於 19-8-9 07:17
仲有扮哂中美時事專家
經濟學家
男人老狗蒲師奶網擦存在感…

絕對同意,形容得好貼切

仲有,在公海無論姊妹出甚麼帖,只要佢一出現回應,就一定扯上政治,左一句「黃屍」,右一句「政棍」,然後佢一班盲蟲Fans就會出來一呼百應,這樣人哋樓主個帖就會無啦啦變左政治post, 俾管理員搬咗去時政擂台!他實在是一個令人非常討厭的人。

侯爵府

cathy-tse 發表於 19-8-9 00:36
佢自己本人英俊又後生(你哋唔可以叫佢阿伯或者阿叔)
俾錢老婆$4000一個月洗費老婆又靚仲係校花
個仔讀書 ...

俾錢老婆$4000一個月?我記得佢話$ 多到叫老婆任用ga
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

侯爵府

bbbusy 發表於 19-8-9 08:18
公道一點,大家都是在這個平台各自分享各自表述。[size=1.25em]就最近他言論都是出於愛港心吧!香港不是言論自由嗎?bk不是可容納不同意見嗎?

不太同意
若他的言論自由侵犯其他人的言論自由,那和他口中痛罵激進黃絲有何分別

網主必有其原因暫 ban 佢的

伯爵府

good_pig 發表於 19-8-9 07:59
祝人失業呢d...真係好涼薄

我記得佢不停咁追擊你,好似癲狗咁亂咁吠。

涼薄苛刻,容不下別人的聲音,一言堂。固執又盟塞的大叔。

侯爵府

又話言論自由?講了粗話咩?

大宅

好媽媽勳章

sinohk33 發表於 19-8-9 08:17
係呢度,我睇到乜嘢叫落井下石。

希望大力早日回來。

對於大力這位會員,我不認為現在大家在落井下石!我覺得呢道嘅姊妹,是正在將長年累月對這個人積下來的不滿,一次過爆發出來。

男爵府

公道一點,大家都是在這個平台各自分享各自表述。咁多年來,大力都是很敢言,包括在投資上提醒大家要小心 ...

佢明知版規唔可以po政治野,但佢一樣違規po政治野,重要唔係一兩次
如果真係想講可以去時政講,唔係狂po係自由度!

珍珠宮

Mamamia 發表於 19-8-9 01:27
我骨科醫生真係叫我唔好跑步而去快步行,因為佢話有人如我真係會因跑步而受傷甚至行唔到喎⋯⋯不過我冇睇 ...

係。 骨科醫生同物理治療師都係咁講。

跑步好傷關節。

侯爵府

Sevendwarfs 發表於 19-8-9 08:27
對於大力這位會員,我不認為現在大家在落井下石!我覺得呢道嘅姊妹,是正在將長年累月對這個人積下來的不 ...

侯爵府

laukiki 發表於 19-8-9 01:30
我記得之前有JM講過佢好多年前叫人吾好買樓,又有人信佢所以一直上吾到車,依

家佢就叫人吾好買保險,保險 ...

10 年已叫人吾好買樓、年年都話經濟差、總有一年中既。不過吾懶得佢、呢d 始終係要自己計好數的。
不過、至怕叫人吾好買醫療保、話私家醫院騙$ 、 公家成條team 睇病;我同佢講我屋企人去公院話無得救、之後遇到好私家醫生去左私院救返、佢都無回應、我覺得買醫療保係個人需要。不過佢叫人吾好買基金係非常好的、我都學識左吾少

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

公道一點,大家都是在這個平台各自分享各自表述。咁多年來,大力都是很敢言,包括在投資上提醒大家要小心 ...

你都識話各自分享各自表述,佢講佢嘅經濟睇法就得,人哋講,佢就話人「唔識經濟學」,自論自由?佢似打壓人多啲喎!成日打住愛國嘅旗號嚟打壓人,好等其他人支持佢

男爵府

stkyo 發表於 19-8-9 07:37
一個連聯系匯率制度,發行基礎貨幣係需要根據外匯儲備都唔知嘅經濟學家果然好專業!
...

其實好多嘢,佢根本唔識,亂 up 當真。
睇下到而家都仍然有人以為佢講的嘢冇錯,仍然撐,就知道,好多人好易厄。

大宅

回覆樓主:

佢都有今日喇 [/smile [/smiley [/s,但遲下唔知會唔會開個細細力account

男爵府

但係都要守規矩㗎,日日都公海出政治 Post 想點先?

最憎佢抽水,有次佢攞個疑似有情緒病嘅年輕人打爸爸嘅報導嚟抽,真係救命

大宅

好媽媽勳章

回覆樓主:

我明白他在時政藍海是一位領導者,受到很多fans的愛戴,是藍絲的偶像,他對黃人既偏激、又尖酸刻薄的言論,實在令一眾藍絲趨之若鶩。現在時政嗰邊,佢有好多fans正在丟緊西瓜落海,呼天搶地般喊著叫他「快些返來」!

相反,在公海這個較中立的地方,他只被視為一個非常八婆師奶的男人!

伯爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

禁佢言的確可以和平少少

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Cara2006 發表於 19-8-9 08:35
其實好多嘢,佢根本唔識,亂 up 當真。
睇下到而家都仍然有人以為佢講的嘢冇錯,仍然撐,就知道,好多人好 ...

成日笑而家啲大學生,佢話佢自己都係仲畢咗業咁多年添!

次次移民post佢實出現,早排仲好笑,我話佢同某位被封嘅女會員好相似,人哋講移民生活,佢就一味講係香港點樣享受生活,包裝到好似個闊太咁,其實我無質疑佢有無錢,只係想講佢答錯題目跟住佢好神速咁回覆我話有會員見過佢真身喎,唔駛包裝意思係有人可以證明佢有錢,不過見過佢個啲人仲未出嚟支持佢

珍珠宮

stkyo 發表於 19-8-9 07:37
一個連聯系匯率制度,發行基礎貨幣係需要根據外匯儲備都唔知嘅經濟學家果然好專業!
...

呢d只係中五經濟題,對一般香港人來講更係常識

象牙宮

goat 發表於 19-8-9 08:44
呢d只係中五會經濟題,對一般香港人來講更係常識

有好多時我都唔想話佢,個日竟然見到佢話人唔識經濟學我又要提番佢啲威水史

用戶要求終止服務

睇來這位人兄真係得罪唔少人 消失下都係好事來

首頁

尾頁

跳至