影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

親子王國15週年勳章

htts 發表於 24-5-20 21:50
今集

妳睇左13?
[

珍珠宮

mcyw888 發表於 24-5-20 18:24
呢個泰成樣好左,好驚善宰唔知點呢

係喎順眼左好多

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

今集

估唔到有咁嘅轉折
[img=500,400][/img]

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

咁泰成應該知道哂成個故事喎

翡翠宮

BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

miu~miu 發表於 24-5-20 23:38
咁泰成應該知道哂成個故事喎

係啦,個犯好似仲要攪事

伯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

今集睇到好傷心,又好嬲,一大段小率2023 的戲感覺拖和無聊,原來係有伏線 我唔想善宰冇左記憶,他們一起的片段咁美好,但又唔想他們咁痛苦,劇情真係反轉到估唔到呀。

珍珠宮

mcyw888 發表於 24-5-20 23:40
係啦,個犯好似仲要攪事

又出現?有講佢出現嗎?

珍珠宮

iwff 發表於 24-5-20 23:42
今集睇到好傷心,又好嬲,一大段小率2023 的戲感覺拖和無聊,原來係有伏線 我唔想善宰冇左記憶 ...

係呀,點解成日都要其中一個無記憶 但預告講善宰見到小率有奇怪感覺,會唔會之後會記得? 希望最後會記得返哂

伯爵府

好媽媽勳章

miu~miu 發表於 24-5-20 23:49
係呀,點解成日都要其中一個無記憶 但預告講善宰見到小率有奇怪感覺,會唔會之後會 ...

但我唔明白,既然小率回去避開遇見善宰的第一天,即之後善宰就和她已冇關係,冇經歷,善宰一直生活到2023 年係冇認識小率,點解會對片段有記憶和感覺呢?
今集上半集真係好傷心,唔明白點解小率返回2023 年仲可以正常生活,原來已改變左彼此第一次見面的情境。

珍珠宮

iwff 發表於 24-5-20 23:55
但我唔明白,既然小率回去避開遇見善宰的第一天,即之後善宰就和她已冇關係,冇經歷,善宰一直生活到2023 ...

喱度我都唔明,我惟有當佢係前世記憶咁理解 ,小率就有哂四段回去嘅記憶,其實幾難正常生活,表面無野,飲醉就釋放哂,得泰成知發生咩事

珍珠宮

iwff 發表於 24-5-20 23:55
但我唔明白,既然小率回去避開遇見善宰的第一天,即之後善宰就和她已冇關係,冇經歷,善宰一直生活到2023 ...

仲有,善宰無識過小率,咁小率有無被綁架呢?

男爵府

miu~miu 發表於 24-5-20 16:27
佢唔係變左雙眼皮, 佢對眼真係時單時雙架, 喱D 係咪叫內雙眼皮? 幅相係舊年大力女時的相, 同一套劇有齊哂 ...

嘩 你好勁
有哂相
呢套又唔覺佢單
佢可能痴膠紙

男爵府

今集

今集未至於好好睇
D留言都係話驚爛尾

男爵府

miu~miu 發表於 24-5-21 00:08
喱度我都唔明,我惟有當佢係前世記憶咁理解 ,小率就有哂四段回去嘅記憶,其實幾難正常 ...

我都睇唔明
點解泰成知道哂 ?
如果小率重回佢地第一次見面那天
小率個心已經有善宰
之後小率都唔係迷總泰成
未必同泰成有交集
同埋小率呢15年無打聽過善宰情況?
如果善宰做佐明星,佢理應都識啦
睇唔明
希望14解說

珍珠宮

鄧豆豆 發表於 24-5-21 00:42
我都睇唔明
點解泰成知道哂 ?
如果小率重回佢地第一次見面那天

我見小率飲醉時話掛住善宰,泰成一d 都唔覺突兀,好似好明白,睇落似知道咁

伯爵府

好媽媽勳章

miu~miu 發表於 24-5-21 01:05
我見小率飲醉時話掛住善宰,泰成一d 都唔覺突兀,好似好明白,睇落似知道咁
...

小率掛住善宰係正常的。但既然善宰已唔認識小率,應該只有2023的小率有善宰的記憶,之前的穿越記憶只有小率有,其他人都唔會有的,19歲的小率仍會追求泰成,泰成和小率的家人都唔會識善宰的,所以都唔會有綁架一事,小率都冇癱。
見到善宰被壞人插一刀都要跌落山涯死埋,真係好想是發夢,編劇腳反轉去返起步點變為善宰唔識小率,真係睇到有點激氣

男爵府

iwff 發表於 24-5-21 06:52
小率掛住善宰係正常的。但既然善宰已唔認識小率,應該只有2023的小率有善宰的記憶,之前的穿越記憶只有小 ...

希望今集用善宰角度分析返呢15年
可能又係反轉
會唔會善宰都係穿越佐
呢個善宰其實都係15年前既佢

伯爵府

好媽媽勳章

鄧豆豆 發表於 24-5-21 08:05
希望今集用善宰角度分析返呢15年
可能又係反轉
會唔會善宰都係穿越佐

其實都唔知呀!但見到善宰比壞人殺死兩次,重傷一次,真係好傷心。但小率穿越返變為不認識,令善宰不受傷害,自己受哂所有痛苦都好慘。
不過34 歲的善宰出場好似發光咁,係因為冇唔開心的回憶及冇情緒病了,個人都開心左好多,會重新和小率發展感情,一起捉壞人。有網友話善宰手錶仲有兩次穿越機會,但再穿越反轉真係會癲

佑錫真的好帥,每個階段的做型都好吸引,有19歲的青春,又有34歲的男人味

珍珠宮

iwff 發表於 24-5-21 06:52
小率掛住善宰係正常的。但既然善宰已唔認識小率,應該只有2023的小率有善宰的記憶,之前的穿越記憶只有小 ...
邏輯上應該就只有小率知發生咩事, 但泰成個反應又好似明白咁, 可能我私心希望佢知, 咁樣小率好慘
希望跟住會有好嘅解說, 否則真係意難平, 有D 擔心會爛尾

琥珀宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

iwff 發表於 24-5-21 08:13
其實都唔知呀!但見到善宰比壞人殺死兩次,重傷一次,真係好傷心。但小率穿越返變為不認識,令善宰不受傷 ...

我唔明善宰隻錶有3次穿越機會,但只係女主穿越?但隻錶又唔係戴喺女主手上?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊