嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

子爵府

lailaichan

希望 你試完來分享一下成果 , 我仔現在睇順勢, 我想我吃仔一排的順勢的野,看看情況再決定, 但我都好意意生物共振呢個療法 , 我都好想終有一天 ,可以有一種療法可以真正幫到的濕疹的小朋友.....

子爵府

回覆 Einet2009 的帖子

請問用了生物共振的媽媽們, 你們的小朋友做了共振後 , 晚上是不是可以一覺到天光 ?
會不會再半夜 "R " 呀 ?

子爵府

回覆 tung0409 的帖子

惠康, 街市都米通粉,米殼粉, 我買過比我仔吃過.你去睇下啦

子爵府

TUNG

米通粉街市都有, 我通常煮是先"拾左" 它 , 等他軟身左,才加其它材料去煮
煮出來的野都好淋 , 米線都食得, 我都會買出前一丁的米線 當然沒落他的
味料 .

子爵府

回覆 rachel1025 的帖子

呢排不見樓主上來報告下 bb 的情況 ?
好想知bb 現在是不是好左95% , 仲有沒"r" ?

子爵府

好想樓主 再上來分享一下 , 因我都是15/16日想去睇 , 但想參考多幾個做完療程後的結果
現在小朋友不是太嚴重, 好怕治療中, 再打回原樣 .
唔該各位做完療程的媽媽多的上來分享一下

子爵府

回覆 SiuBay 的帖子

siuBay

請問 你小朋友 現在晚上半夜還有沒有 r ?
聽你甘講 , 即 做完10次 依舊沒改善到 ?

子爵府

回覆 TVb08 的帖子

20/10日我又帶仔去做共振 , 我仔對 小麥 蛋白, 番茄 , 乳糖 , 花生 , 塵瞒 都敏感 ,
但平時 我真的不覺他吃了以上的食物會發出來, 2年前我驗血是對, 小麥 , 有穀海鮮 ,
塵瞒 , 特別做奶同花生都是沒敏感的 , 但現在多出個乳糖出來, 即連奶都不飲得 ?
大小腸 , 淋巴 有真菌 , 超多重金屬 , 治療師說 , 疫苗有好多重金屬 , 我仔上個月才
入左院 打了很多的抗生素 ,同埋7月做割包皮手術 不知甘又關不關重金屬事? 因他說
連中樞神經都有 , 又問我仔學野快不快?,我他學野都快, 起碼我不覺遲緩 , 所以治療師說不用擔心住
現在頭痛的是 , 找咩野比仔吃 , 大都數零食都是小麥, 連煮菜的配料都是 有小麥 ,點避 ?

真的是介不清的 , 奶可以不飲, 番茄 , 蛋 , 花生可以不吃, 但鼓油不可以不用 ?
另我睇到烏冬的成份是 小麥 , 沒以為烏冬是食得, 越睇越多越心寒 , 不來是什麼都不吃得......

子爵府

回覆 Einet2009 的帖子

我仔仲有對2支疫苗敏感 , 一支是 乙肝 , 另一支不記左,

很擔心重金屬呀 .....

子爵府

TUNG

你都官塘 ,我都是, 買到話比我聽 , 約日出來見下面, 交下心得

子爵府

回覆 queeniechung 的帖子

我去年在百老匯買左 韓國做的 ,好像魔鬼魚型的 小型吸塵瞒機, 我一換床單就吸
, 都吸好多野出來, 但我內眼看不到是不是塵瞒 總之是一的塵 , 個時買 25XX ,
你去睇下 .

子爵府

我昨天又去行吉之島 , 我見有韓國薯粉, 糙米粉 , 又多2樣吃啦
但見有的寫住米餅的 都不多不才有小麥成份 , 的米餅又多是焗, 炸的,都熱氣的
我就買肉鬆壽司比阿仔當茶點 , 另栗子都可以的 . 如果99肯的話, 我想叫他送荼點
甘就可以吃下粟米 , 米通粉 , 米線,米穀粉 , 不知學校會不會嫌我煩 ???
因帶壽司,我要擺雪櫃的

的生果脫水, 會不會熱氣 ? 我怕比仔吃左又熱氣 都是沒用的 .

有沒人試過 ?

子爵府

想請教一下 , 邊的食物含有乳糖 ,我知罐裝奶粉有, 超市的鮮奶不知有沒呢 ?
是不是所有奶類都有 ?

子爵府

TUNG

我PM 你 , 請去睇下 .

另我仔昨晚都好痕 , 他昨天有傷風 ,照計吃左藥應好睡的 , 但都是"R"得勁 ,
主要是手腳, 甘早 ,起身一睇 , 好好天, 同昨天比真的是差好遠, 所以我仔對天氣好敏感
不知共振可不可以幫仔脫埋呢個敏 ? 搞到今天又沒比仔返學啦 ....

Mycuteboy  同意。天氣已經無麼影響。  發表於 11-10-31 18:22
tung0409  聽說病左係會差一點嫁,我覺得到治療尾聲應該唔會再對天氣咁大反應.  發表於 11-10-28 17:56

子爵府

tung

咩瘦肉湯好高蛋白質的嗎 ? 我真的是不知道 ? 我仔對蛋白敏感 , 我仲日日煲給仔飲 ,
因阿仔大病後, 我想幫他補下身 , 但我仔日日飲都是keep住晚上 r , 日頭沒 咩 r

另 我在藍田的啟田商場一間叫<有機店> 買到一款由糙米 做的米果 (獨立包裝的 )
, 還有一款大米,同高樑 做的米果 , 幾好吃, 味道好像的能量棒甘, 我仔like 帶去學校小食
你有空可以去掃下

BRAT  如果好似tung所講你最好帶給治療師測下是否食得安全些。  發表於 11-11-4 11:26
tung0409  所以我覺得是有關的另含高樑的糙米果我買過去中心測了阿女唔食得,多謝你  發表於 11-11-2 17:24
tung0409  我阿女既經驗係飲了清燉豬肉湯後當晚比平時痕很多.第2日停左又好訓番  發表於 11-11-2 17:22

子爵府

回覆 濕疹仔 的帖子

像風癩多的

首頁

尾頁

跳至