親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:taztaz0101 的帖子

請問新加坡最近常雷暴大雨,如果已經買票USS 當日下大雨,會唔會開架,所有機動遊戲是否停玩的?

複式洋房

引用:Quote:Charlie_Jack+發表於+12-4-21+15:10+

原帖由 taztaz0101 於 12-04-23 發表
雷暴大雨唔會落足一日, 好快出太陽~~
哦!是原來如此!好驚似香港咁一落雨就落一日,浪費了一天,放心了,多謝你解答

複式洋房

引用:提一提大家Bengawan+Solo不須要在Ion+度買

原帖由 ypiriswong 於 12-04-21 發表
提一提大家Bengawan Solo不須要在Ion 度買,機場T1有得賣,仲免稅,我上次比個職員昆話機場好快賣哂,係佢 ...
係呀Ion個sales係咁叫我訂定,我話買住細細舊比bb試食先,佢孟話去到機場好多時冇貨,結果去到機場大把蛋糕仲要平啲,個班蘭蛋糕真係好啱大人細路食!

複式洋房

回覆:岩岩回來, 新加坡超好玩, 超好食~~

終於玩完5日返黎,新加坡天氣有些反常,又非常熱,原本樓主幫我plan嘅行程要就天氣改變左,wild wild wet因為雷暴冇特別抽時間去,有啲可惜!singapore zoo好多動物都食飽瞓覺睇唔到,我地行行下又雷暴落大雨,要行下避下,好在zoo裏面有些地方避到雨,不過個日不停避雨浪費左啲時間,又因為落大雨呀仔玩唔到水,又可惜!USS雖然唔係好大有些激啲嘅遊戲3歳小孩唔比玩(有啲可以偷雞去玩),但我地慢慢玩慢慢行同影相都玩左1日,咁啱我地去當晚9:00有煙花睇,返去酒店游完水去馬來西亞美食行食完飯再入USS 睇煙花,呀仔好開心,我地都好盡興!siloso beach ,Palawan beach都好靚影相一流!Luge超好好玩,呀仔玩左2次><,song of the sea 我個仔只喜歡投射同煙火個part,其餘歌舞話悶要走(可能我b得3歳聽唔明),見到有些人中途走左,個人認為一般,但有小朋友同行去到聖淘沙,不仿去參觀見識下......
新加坡地方好乾淨,簡直連1隻曱甴都見唔到,厠所都衛生估唔到連動物園嘅厠所都好乾冇異味,新加坡美食真係好好味,要試晒真係要食好多餐,回來一定要買5味益力多,不過原來提子味最正,叻沙味、辣椒蟹杯麺簡直無懈可擊,我連湯都飲晒,最衰唔記問定樓主機場超市係邊,我地去到機場找不到又唔夠時間搵,可惜!之前義安城高島屋超市又比人買晒叻沙味,當日我地攞唔到唔敢太多,只買定幾個辣蟹好在老公係7仔見到有叻沙味叫我買定2個先,(不過7仔好貴)如果冇買都唔知咁正!總括黎講新加坡好值得去,聖淘沙好啱小朋友去玩,食方面雖然都主要係辣多,但都有好多比小朋友選擇的食物,樓主冇介紹錯,新加坡紙水雖然高,買礶啤酒都要30幾蚊,但我們跟著去如大食代等食巿用餐,一家人5日玩、食、買手信等都係用左4、5千到、玩得好開心,返黎呀仔孟話好玩好開心,只係話唔鍾意好熱,建議帶小孩去嘅家長一定要帶bb車、蚊怕水(d蚊好毒揸左都咬)、風扇,小朋友熱就會好扭計到時大家情緒都會好孟憎!

複式洋房

回覆:taztaz0101 的帖子

係呀你冇介紹錯,我地一家玩得好開心,可惜天氣關係去唔到wild wild wet同小朋友玩水><,多謝晒!

首頁

尾頁

跳至