家庭理財

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

Re: 有無人買 窩輪 架, 傾

大宅

Hi, 我的小朋友跟你的一模一樣,都是一個p。4,一個k3!有機會要多多交流一下

BB2WONG 寫道:
係啦!好悶!迪迪仔唔知係咪見到我地成班師奶唔出來!

我係要番工既mom,放工仲要帶2件(1個p.4 / 1個k3)你地2個有小六既小朋友,遲d升中學要好好向你地攞料至得!

大宅

Hi kammy
你上次抽到的咁快賣曬lar。我見以前抽到的中銀香港,當時只是$8左右,現在快$18了,所以想想放長線。。。

今次聽講工商銀行經營要受國家限制,不知是否適合長線。$50!是否中國銀行網上買,我未試過網上認購新股的,是否跟買股票一樣方便呢?

自從迪迪無上來之後(上來都沒大問題介紹),已經好耐無買股了,無收入!!

kammyman 寫道:
我係網上申請,兩分鐘攪掂,不過要俾50蚊手續費!
上次招行抽到1手都有1000蚊賺,所以今次又試下囉!

大宅

終於申請左工商銀行。原來用eIPO很方面,一次過在網上攪掂曬。仲唔駛手續費tim。我是剛好到pps交費時才發現的。可以用pps交款。有興趣的可以去下面睇下:
https://www.eipo.com.hk/default.aspx?bhjs=1&fla=0&bn=ie&bv=6.0&bo=winxp&lang=zh-cn

網上認購在11:30前止。因為都要花d時間去做,所以如果想用這個方法的話,最好11時之前好做lar。

大宅

迪迪仔,

2889依家$1.4X,明天可以入嗎?

大宅

入了2889 @1.37

大宅

今次我都抽唔到!我同事就抽到一手。

上次中行因為人人有份,所以有兩手。

大宅

CICISASA 寫道:
[quote]
busymami 寫道:
今次我都抽唔到!我同事就抽到一手。

上次中行因為人人有份,所以有兩手。

I HAVE ONE HAND [/quote]

哈哈!原來我都抽到一手呀!早上check時打小左身份証()內的數字,所以以為抽唔到,後來收到email至知道。yeah!希望唔好好似中行咁,企左向樹唔識陏

大宅

我今日做左世紀大笨蛋。

今日同亞女去健康院,經過銀行一看,見2889升到$1.47, 見個交投好大,但是又見昨天迪迪叫我地放,所以心大心細,跟住同個女一邊在銀行上股票網,一邊說笑話set高個價去$1.52,如果出到就算再升都無激氣。當我按左確認之後再返check下。。。依!點解會全部交易完成

大宅

[quote]
迪迪仔 寫道:
[quote]
我今日做左世紀大笨蛋。

今日同亞女去健康院,經過銀行一看,見2889升到$1.47, 見個交投好大,但是又見昨天迪迪叫我地放,所以心大心細,跟住同個女一邊在銀行上股票網,一邊說笑話set高個價去$1.52,如果出到就算再升都無激氣。當我按左確認之後再返check下。。。依!點解會全部交易完成

大宅

Erniema 寫道:
係lor!本來有10%落袋gama,一時大意就無曬 :-(

即時俾個女一個活生生的教材,等佢知道不小心小時會很累事!

不過算啦!可能破財擋災呢!你快d俾多隻我補返數啦^^

唔緊要啦...你入多左,咪可以賺多d.. [/quote]

無呀!我唔敢keep咁多,所以即時以$1.47出返。今日check過,好彩真的以$1.48入,不是我set的$1.52。現在連手續費,即蝕大約$600,算是不幸中之大幸!

大宅

busymami,

咪喊啦........呢d烏龍野我周不時都有,下次小心d 囉!
正所謂經一事長一智,唔駛揼喎!

係啦!真是長一智ga,因為當時立即很不開心,仲嚇親個女time。因為是她不斷催我快d帶她過隔離的書局看書,所以我至無check清楚。她覺得很內疚,仲喊tim,倒轉頭要我安慰返佢轉頭。這時才發覺,女兒才是最重要的

大宅

迪迪仔,乜你染左髮呀!好cool 啊!差d唔認得你

今日掛住睇#2889同埋#384,唔知放唔放好,改來改去,終於兩隻都無沽到。你有留意$384嗎?最近唔知做乜急升,是否應該獲利先??

依家至看見你的推介,希望明天可以趕上車。

大宅

CICISASA 寫道:
望左成朝,下晝都要買貴野,執少少走左lu

你邊隻有得執呀?有時見你地買果d,我都唔知

大宅

[quote]

我今日下晝唔喺屋企,所以都未入,天日吼機會上車先得!:mrgreen: [/quote]

希望明天有機會上網入。今日係幾時宣告減息的呢?如果是收市之後宣告,明天不是會大升

大宅

迪迪仔 寫道:
[quote]
迪迪仔,乜你染左髮呀!好cool 啊!差d唔認得你

今日掛住睇#2889同埋#384,唔知放唔放好,改來改去,終於兩隻都無沽到。你有留意$384嗎?最近唔知做乜急升,是否應該獲利先??

好野喎,384都俾妳買到!
今日呢類股都升得幾勁,俾我都會hold住先,定個止賺位就ok! [/quote]

收到!咁我唔駛咁急放lu。

依隻野擺左好耐gala,$1。24入。最近至有d氣息咋

大宅

HiHi! 好耐無浮出來跟大家chat lar^^

Erniema, Kammyman,CICISASA,你地好乖呀,幾乎日日來上堂^^不過我都有入來ga,不過打中文字慢,所以小留言lor!

今次因為#1104,所以浮出來加把口!

今日向公司好得閒,成日睇住佢,佢就向$3.5至$3.6之間唔多陏wor,悶得制咪轉睇#4441 lor(很想入,但又有點怕,不過明天再回一點的話,可能會入小小)。

差不多收市時,再睇一下#1104,哇發生咩野事,$4.2!仲以為自己打錯號碼tim呀!Yeah!迪迪仔好野!!

順便哭下股衰。我對迪迪的推介一向不急於放,所以買左之後,除非有錢拾,否則好多時都死攬住,佢叫放,我都唔會放ga。所以我的之前買落的#2889一直keep到上個星期。見去到$1。67,雖然覺得應該仲有得上(因為每天的成交額非常大),但是又怕自己衰貪心,所以終於放左。點知才一放完,不到五分鐘,即刻再上10%。依家仲上到兩個幾lar!!當時真是很無奈!!

不過老公話齋,唔好用賺唔到的不開心來遮蓋了賺到的開心wor!

個C6今次講d野又好似幾有道理咁,唯有叫自己開心d啦!

大宅

迪迪仔
我都知自己咁樣唔得,但是死性難改。不過依家會選來攬lor,見有中國概念的都應該唔怕攬!哈哈!是我個人意見!

我老公,唏!佢剩係識得叫我抽,叫我買,佢自己都未買個,所以佢根本唔知道我們一買就跌,一賣就升的感受!所以咪口向lor ^^

哈哈!老眼昏花tim!$4.2呀$4.2呀,大家都希望啦!哈哈!

好想買#4441呀!因為#5落後大市,佢始終是名股,應該會有人追落後,不過#4441又真是升了太多,很危險,但是認購價才$143左右,6月到期,應該ok掛!你認為可以一博嗎?

大宅

Hi! CICISASA

哈哈!我們都是讀夜校的

見你地成日換畫換得咁過癮,等我搵日整返張大頭相來襯下熱鬧先:lol:

我用緊的快樂輸入法,其實都算快gala,不過自己懶打字,咪搵個借口lor!呵呵!見迪迪唔向樹至話你知咋!呵呵!

我依家要下落堂去洗白白。陣間回來,看看你是否還在上堂啦^^

大宅

kammyman
你又好啦!今日我伏左好耐,跌又驚佢開始回,升又覺得貴,所以終於都無買到。

你點選輪ga,點解買#6122?咁多隻,我都唔知有乜分別。#4441是在這裡的媽咪提過,所以就看依隻。

無買都唔緊要啦,下次再來過,我都是觀察好耐至入貨,所以是貴入的($0.37)。依家買野真是很高風險!

祝大家都好運過肥年

busymami,

long time no see!
咁啱,我又係想買5號輪,今日見佢回,吾理3721,入左隻#6122,祝我好運喇!

迪迪隻1104我都冇買呀! :-(
中交又冇買呀! :-(

首頁
12345...8

尾頁

跳至