1-3歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

阿仔21個月'82cm'9.4kg'。
幾乎咩奶粉都試過,宜家holle+保兒加營素,都係飲60~100cm,一日2次。飯就每日2次,小半碗,如果未便便就幾啖。
便秘,3日一次,食生果,飲水,乳酪,開奶茶,益生菌,益力多,但都係得1~2啖就吾食。
夜晚11~12點訓到8~9點'nap14點~17點。
講野得5個左右,聽的明,就係吾肯講。
精力無限,成日要出街,無咩病痛,最多間中感冒,都好快好返。

別墅

引用:我個仔(16個月大,大約18,19磅)又係好瘦

原帖由 MeMeMi2011 於 12-06-20 發表
我個仔(16個月大,大約18,19磅)又係好瘦,由細到大都厭奶厭食。係呢半年突然肯食嘢,呢個月仲有啲為食添 ...
請問你bb飲幾多奶?咩牌子?

別墅

回覆:瘦bb入來交流下啦

發覺都係男仔吾肯食野?

別墅

引用:我囝囝13個半月大得18磅,細碼BB,由2個半月

原帖由 Moleex 於 12-06-21 發表
我囝囝13個半月大得18磅,細碼BB,由2個半月開始厭奶,一見奶樽就喊打走佢,要瞓左先肯啜,所以阿囝一瞓左屋 ...
宜家食咩牌子奶粉?

別墅

回覆:MeMeMi2011 的帖子

好恨人地bb肥肥白白,唉,都吾知係點做先可以肥小小呢?

別墅

回覆:Moleex 的帖子

thanks 謝謝分享

別墅

回覆:Sienna419 的帖子

大家有冇去醫院check過?阿仔去驗過血等都話正常wo

別墅

回覆:yori_yori 的帖子

thx'我都試下落滴油

別墅

回覆:ms.coffee 的帖子

我都係針筒一族,開住部跳舞機先肯飲

別墅

引用:我發覺唔喜歡飲奶bb,講野會比人慢開始,唔

原帖由 ms.coffee 於 12-06-24 發表
我發覺唔喜歡飲奶bb,講野會比人慢開始,唔知你地有無同感。
係好慢,依家見任何人都叫''媽媽'',冇進步到

別墅

回覆:ta__ta 的帖子

我個仔係拆蛋專家'周圍係雞蛋碎'下次試下鵪鶉蛋

別墅

回覆:星洲炒米 的帖子

thx'吾中意食野'吾鍾意訓'''''''''精力旺盛

別墅

而家轉左日本雪X+X生至尊開胃消積茶(沖涼後口渴比亞仔飲),食飯嚇到我啊''''''自己食狼吞虎嚥幾下就搞定,有d驚添!平時又胃食左比咩都會試幾啖!又開心又擔心'''''''便便又真係改善左!隔日一次吾會有血兼狂喊'希望d中藥對距冇害啦'keep住肥到體重合格就停'靠藥始終都吾係梗好啦

別墅

引用:想問下幾大可以飲得開胃茶?一星期飲幾多次

原帖由 Moleex 於 12-07-19 發表
想問下幾大可以飲得開胃茶?一星期飲幾多次呢?Thx~~~~
盒上冇寫到幾歲飲得wo,亞仔就來2歲,每日2次,每次半包(飯前半個鐘左右飲),開好少水,驚距飲吾晒,個名叫至尊七星茶,比普通果只貴d,普通開奶茶對亞仔冇咩用,最好問下醫生幾大先飲得穩陣d

別墅

引用:本人仔仔都係偏瘦,而且大便每天都很多次,請

原帖由 vc123456 於 12-07-26 發表
本人仔仔都係偏瘦,而且大便每天都很多次,請問有無仔仔或女女是這樣,有什麼方法改變呢?請回覆!
...
轉奶粉?

別墅

引用:我都想,但不知道轉那隻牌子好,請問有無人可

原帖由 vc123456 於 12-07-30 發表
我都想,但不知道轉那隻牌子好,請問有無人可以提供一些資料??請回覆!
我試過a+等歐洲奶粉會難便便d,日本奶粉好便便d,吾知你bb腸胃適合什麼,可能要試過先知

別墅

引用:Quote:原帖由+mmding+於+12-07-19+發表而家

原帖由 ELSA927 於 12-08-28 發表
開胃茶系邊買架?
藥房,萬0,屈人寺都有

別墅

引用:Quote:原帖由+mmding+於+12-08-28+發表藥房

原帖由 ELSA927 於 12-08-28 發表
唔該。呢隻上次我睇到你講買左,好彩冇買錯。
吾晒客氣'希望對你bb有用啊'我個b依家仲未達到生長線'但比以前離條線近左d啦'算有小小安慰

別墅

仔仔呢排停左開胃茶啦'都可以20分鐘內食完半碗~1碗飯'但多數都要喂'大便隔日到吾辛苦'我都ok滿意啦'希望keep住啦'唯一係語言發展慢好多'依家講的單字淨係得幾個'好擔心

首頁

尾頁

跳至