家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 有無人買 窩輪 架, 傾

busymami,

沽貨記得叫我?我又係昨天好想入隻3479,見佢跌到得0.18,想住入5萬股都唔洗1皮野,最後都係因為只有10天多d既壽命唔夠入!之前我試過隻3478,就係係到期前2天,每天升100%,不過我呢隻係止蝕左唔夠再入!

我都希望明天會更好!!

大宅

迪迪仔,

我無跟到8276,而家唔夠入?次次都係咁樣,跟個隻又唔郁(163及64)唔跟個隻升到阿媽都唔認得?本來想話新一年唔再自命黑仔,但實在忍唔住!

我而家想入2357(你好似有post過)好唔好? :-(

大宅

迪迪仔,

近來你好似好手風順(隻8276買左幾日就升40%,雖然我無跟到,聽到都開心),連post內既相睇上去都好似特別有神氣!快d 過d財氣黎,比我黐少少都好。我今年又犯太歲!

大宅

lamlamabc 於 2007-02-07 10:12:41

隻8120我昨天排0.42入唔到呀 ,諗住今日再排0.43的 ,点知佢今日就開車啦

--------------我昨天又係排0.41入唔到?不過呢隻野好奇怪,出入價拆到好開,想入想出都唔知要排物野價好,有D似632那時,好驚!

大宅

busymami,

我都無發財好耐啦,老實講我年年買黎買去,始終都係要效d 匯豐輪黎番本,所以隻4441我唔多驚,過完年開紅盤都要效佢!過往幾年我次次買5號仔輪,都會有50%以上既利潤,2006年我就無買過匯豐輪,走左去買建行及交行輪,蝕到變扒地熊!4441我都好重鎚下,所以無物$ 跟迪迪仔買咁多隻貨,衰在買左那些就唔郁,剛剛仲睇緊那些都未想到買唔買(8276及8120)就無端端升左上去!真激死!而家望隻4441 郁下,我成本價係0.35,真係食之無味棄之可惜!

希望今年個個都有金豬在手,個個發大財!

大宅

busymami,

買匯豐輪比其他輪都安全,好似上星期大市跌成幾百點,佢都係跌得唔多,無其他輪上落咁大,我自己本人十幾年前一開始買股票,就係買匯豐,所以對佢情有觸鐘,但係而家匯豐買貴唔買得咁多,所以轉為買匯豐輪!只要仲有日子剩,我就唔怕佢唔升!匯豐既地位真係無其他股票可以代替,佢始終係國際性大企業,每年派利息又好,唔同d中資股,永世都唔派息!所以我自己就唔多驚,當然想過年前放晒,因為過年放假十天八天,我要湊仔就無時間睇股票,平時番工就半小時都會check下價!
總之祝大家都好運!!!

大宅

delete

大宅

迪迪仔,

我好可憐,見你呢排d tips 既正都無錢買,d錢留黎過年去旅行用!好想死,記得等我過完年回來,有彈藥時再醒多d 料比我! :-(

大宅

迪迪仔,

我昨天排了一整天:終於入到[email protected] 不過入唔到163(排1.91)今日如果隻163在1.93左右可不可以再入!(之前那些2.00放左)

大宅

Erniema ,

望係咁望啦!近來蝕4隻賺1隻,都好過無!希望快d過新既一年,有新既希望! :lol: ........明天會更好.......

大宅

busymami ,

你之前講既2357 我一直都有望,上星期仲係0.86至0.90,今日就升左30%,你好勁!可惜我無彈藥跟唔到咁多!不過你有賺到都dun你開心,你講那些股我都會留意,要等明天出bonus,年後計好數再戰江湖,所以要收爐啦!祝各位弟兄姊妹-----橫財就手、財源滾滾來,當然係迪迪仔要醒醒目目,比多d堅料我地班fans!

大宅

各位早晨:今日返工先有機會追番十頁八頁post,64你地咁快就收成,(我最後入唔到)聽到都開心!我手上而家只有155,我都唔想話自己黑仔(無跟既就升得咁快,跟到既就跌)

busymami,
之前你推介既506及200,我抄在係公司,所以放隻在屋企都無望過,原來都收割左啦!仲有物野堅料記得通知我!

迪迪仔,

8120 係咪你推介?(今早仲未好醒)番到公司睇番record,之前推介時係0.425,而家0.78 仲可以入嗎?

另外155 可以加注?係物野位加注會好d?

我過完年通常荷包都幾滿,所以而家你推介我會可以跟得貼d!(之前因為彈藥不足,跟d唔跟d,點知次次都係跟邊隻就跌邊隻)

我今年由年二十九打麻雀開始到年初七,場場都有賺錢,已經好多年未試過---逢賭必勝!不過那些始終係細錢,最緊要今年係魚缸賺到大錢,我去年結算結果係蝕左差不多7餅!想起都心傷,過年去拜年,d阿毛(d親戚朋友)個個都話賺錢,只有我唔敢出聲,真係啞子吃黃蓮!希望今年有好既開始,我d希望效晒你----迪迪仔!

祝各位今年賺到開巷,個個日日有錢收!!!

大宅

又跌四百幾點,有無野可以買?

8120------0.78
1125----------0.355
155---------0.89

迪迪仔,

入唔入得?

大宅

busymami,

多謝你d 料,不過今日好似大跌市,都未見過咁黑仔,一開始撲入市又話全球股災,美國那邊仲係在911之後都未試過咁樣大跌!呢排都係要睇定d!大家小心!另外有關停牌事,我以前97年都試過停到無影?隻104 亦試過停足5年才復牌,仲要20合一,又要供股,本來2.00/1 share,20合一後都只餘下0.8,還要供股不然又要拆細,其實即是無晒一樣囉!所以你有點點心理準備,市一好d 衰人就開始搞野略水!

迪迪仔,
我想在$134左右入5號仔,我在2005年初入5號仔都要$133,而家睇落好似好底買,你點睇??如果工行在$4.00左右我都想入d,我老細在國內同d 銀行財團傾緊收購,佢話工行d大班好有信心要在2-3年間成為國內銀行一哥,仲私下以share左d股比我老細!話明益佢??你又點睇?
另外有無物野指示?

大宅

係囉!唔見迪迪仔既?

大宅

tracylam,

唔好咁樣啦!想賺錢唔多唔少都要自己承擔風險,我估D人都唔會你一提下就撲入去買?點都自己分析一下,而且呢隻都唔跌好多,昨天入0.365 而家都仲有0.34,都未有跌10%!唔好唔開心啦!

總之有錢大家一起賺、有料大家一起聽,唔會有人會因此要怨人!

大宅

今朝見到開市跌左700幾點,我想衝入去買野:
8120 今早見 0.73
155 今早見 0.83
1125 今早見0.325

最後都係乖乖地聽d基金經理話,已睇定d先尋底!所以一直睇、一直睇、一直睇住d 愛股升上去,最後好似跌左3百幾點咋!

大宅

busymami ,

hi!見到你真好,想問你前幾天你提過既:1205,你有無入貨?而家3.24 入唔入得呢?你姑拉點睇?或者你姑拉對而家個市點睇?

另外我桌上有抄底隻:[email protected],唔知係咪你提過?

而家好想找野買?迪迪仔, 有無物野好介紹?你地既163、64、8120 我全部都無買,本來前幾天好想入[email protected](你有提到可以加注)點知有急事上左東莞2天,今天番來又升左,而家有無物野我可以拾下?

大宅

busymami,

多謝你的回應!如果之前有錢賺就係囉!我去年總結蝕到入左肉,現在過完年派左幾個月bonus,所以想報仇,不過照你話齋,而家入貨都好小心,唔會大大注!

唯有大家互相照應!

大宅

早!又幾點百點,跌近19000,迪迪仔, 有無物野可以執平貨?成個月無買賣,有d身痕!只係抽左隻三林,希望7/3上市那天不要又大跌市

首頁

尾頁

跳至