爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 「少男痾尿射過街,老來痾尿滴濕鞋。」- 你聽過未?

markli,

多謝你的信任,我已回應Raymond的澄清聲明。

Thank You.
:-DAMAN藥堂 :wave:

複式洋房

[size=medium]多謝啟事

betty妹妹,

我先多謝你的發言及支持,對於Raymond兄的澄清聲明,我是非常理解,我相信他不是小心眼之人,他只是小心行事,以免有人用心不良而已。

我極之同意妳說:「我們每天工作之餘,極希望在王國舒緩,鬆弛及交流為人夫,妻及子女之心得。」大家發言一定不要拘謹,應盡量以輕鬆的心情、發自內心、言之有物,真情地分享,那怕是寫錯字、寫白字、言不達意呢!

我願望雞年大家在王國裡「雞啄唔斷」,自己開開心心分享同時又祝福到自己和Chat友的家人。

在此亦多謝一直支持本題目的好友,你們的分享令我十分恩惠!

複式洋房

ChunChun_Daddy,

多謝你的發表及支持!我希望澄清事件巳成為過去了!

各位人兄:

過年、春節晚宴、情人節……,實在太多事忙碌,因此少了分享。

另外,小弟近期還有一個困擾,近這一兩個星期,小弟夜尿非常多,一晚三次四次,弄得自己很疲累,起床又很辛苦,唔起床又很難忍!其實日間上廁所的次數也非常頻密。點算好???是否有毛病?要否找醫生?你們有同樣問題嗎?

複式洋房

ChunChun_Daddy 及各位網友,

如果好似ChunChun_Daddy咁講,中年男士是否一定 = ‘無奈’?

Anyway, 我巳預約我的家庭醫生星期三 check check body. 有新消息將通知大家。

複式洋房

ChunChun_Daddy,

Thank you.

複式洋房

markli,

Thank you for your kindness.

複式洋房

鬍鬚Daddy 寫道:
Markli,Chun Chun Daddy,fpun及各位爸爸,
講起運動,我都有做Gym o架。唔到我地唔認,中年男士很易發福,在過去的冬季我不經不覺地增了7磅!真的要節制飲食和做運動,哈哈!
:mrgreen:

各位男士,

其實大家都一至認同運動的重要及好處;只是立志由得我,但行出來由不得我!

小弟都同樣有上述毛病,但在去年十二月初,經朋友鼓勵下參加了‘渣打馬拉松’活動,因為要備戰,迫使自己要練跑,這也是一個不錯的推動力。此活動將在星期日27/02舉行,你們有可能在電視上見到我的風采呢!請為我打氣。Thank you.

另剛剛見到爸爸專區內有人發動行山活動,有意思!我巳報名,你呢?

複式洋房

Little-Swallow 寫道:
Dear 鬍鬚Daddy, Markli,Chun Chun Daddy,fpun及各位爸爸,

真係好高興見到有o甘多爸爸發言, 從你地o既發表, 令我係獲益良多, 多謝分享.

我係個 working-mum, 放工返到屋企時候都唔早, 搞掂亞女"目訓"覺後, 都無乜時間同老公傾計 (事實上我覺得男人比較鐘意將心事放o係個心度, 唔太鐘意"傾計"), 所以有時真係唔係太知男人點諗; 依家見o甘多爸爸o係度 chat, 真係開心

Little-Swallow,

歡迎你和我們一班男人(相信係好男人)一起chat. 我認為男人唔係唔鐘意"傾計", 而是無對手又或者以為無人明白自己而已,有機會叫他不防chat兩句;無人認識佢,因此沒有壓力。

複式洋房

波波的Daddy,

Thank You. 我巳有充足準備,不知C-PA如何。

另我巳看過醫生,他說我的尿頻不算大問題,只要多做運動、多吃蔬果就可以。Thanks God.

[quote]
波波的Daddy 寫道:
各位跑馬拉松的 Daddy, 你們準備成點?

現時的天氣乍暖還寒,好易中招

複式洋房

C-PA,

恭喜!以超水準完成,真了不起!
你是否跑公開組?點解唔見到你?哈哈…
我也約在一小時左右完成,感覺很好。你呢?可否分享一些感受?明天我才有空分享我的感受,明天再講。

C-PA 寫道:
好開心可以喺1小時內完成, 比練習時快了! :mrgreen:

複式洋房

C-PA,

我都有同感。
另外,原本希望在50min內完成,但因為初段太‘塞人’,沒有機會發力;Anyway,我非常滿足,最後以59min完成。

波波的Daddy,

多謝你的祝賀。你的提意很有創意,其實我們可以在BK內發動所有爸爸媽媽在下年

複式洋房

鬍鬚Daddy,

「吾男吾女」棟篤笑會唔會講夫婦關係呢?地鐵裡實在太多「吾男吾女」Poster。很吸引。現在成為城中熱話。

複式洋房

係 YEAH SHOW 呀!
波波的Daddy 寫道:
鬍鬚Daddy & FPun

吾男吾女係唔係 YEAH SHOW 呀?

首頁

尾頁

跳至