懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我先生叫我搵定 私家 生既資料, 因為我身體比較弱, 差同埋易暈, 到時情況急可以入私家快D處理 (佢係咁諗), 但上網見人話事實係相反, 私家唔收急事, 唔收早產 (touch wood), 就算比左訂臨尾都唔收症, 私家多數都係收D 穩穩陣陣既case。

網上搵唔到咁specific 既資料, 想請問有冇過來人可以解答我? 多謝

複式洋房

回覆 Hungpo 的帖子

多謝解答, 本身我一心諗住廣華, 不過我先生佢既擔心又唔係無道理, 而家係私家診所(唔係醫院)做產檢, 都有去公家做, 遲D開通埋醫健通等2邊資料互通。
網上話通常27週去BOOK 私家都仲OK, 我住九龍區, 考慮緊仁安(私家診所個醫生建議) OR 浸會....

複式洋房

回覆 joanna333 的帖子

多謝回覆。
而家暫時未有咩問題出現, 係擔心到時痛得仔會暈左去 (以前試過)。
所以如果講緊急狀況的話, 公家即時處理同收case 既機會性係高過私家喎....

複式洋房

回覆 awless 的帖子

多謝回覆。我先生係擔心到時有咩事touch wood 私家會「快D, 即時」處理, (因為我以前試過痛得仔暈左無知覺) 所以叫我搵定資料。但如果私家做唔到「快D, 即時」接收處理我既話, 咁好似BOOK 私家都係徒然。

複式洋房

回覆 Hungpo 的帖子

多謝回覆。
順順利利既話應該係龍年出世, 我理想係順產。
遲D試下打去問下仁安價...

複式洋房

回覆 玢兒 的帖子

多謝回覆。
政府同私人診所我都有2邊睇同留record, 穩陣D。

複式洋房

回覆 joanna333 的帖子

30週再睇情況係咪唔算遲? THANKS!!

複式洋房

回覆 awless 的帖子

多謝, 你分析得好好。細既而家定期有去私人診所照, 公家都有去check。我諗住順, 所以剔除左私家開刀依個option。純粹係貪私家可能接收症會快過公家, 但如果公家對大肚婆都係急切照顧, 咁就公家都無壞處。

複式洋房

回覆 super_cat 的帖子

多謝回覆。
所以其實媽媽大人有咩急事, 小朋友又有咩急事, 其實公家收症都快? 都會即時接收, 唔會比私家慢, 可唔可以咁理解?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊