嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

最近成日睇好多嬰幼兒既醫護文章, 好多文章都係張傑兒科專科醫生撰文.
唔知呢到多唔多媽咪搵張醫生睇症? 覺得張醫生好唔好? 想睇症會唔會好FULL?

岩岩開刀生完BB, 想搵定個好既兒科醫生, 如果大家都有好醫生, 請可以介紹一下.

各位靚靚姐姐, 大家好.

WingsBobo    發表於 21-12-4 19:40
浪漫滿天星    發表於 21-7-29 16:37
cocomama428    發表於 20-12-5 19:15
Misspipipi    發表於 20-12-4 17:18
我愛我的家    發表於 20-9-11 15:44
ada0708    發表於 20-1-20 17:34
Yuk_Lam    發表於 19-12-19 14:41
做左媽咪先知道, 世上只有媽媽好

複式洋房

桃花島 發表於 19-11-20 19:47
係呀,銅鑼灣嗰個,診金450,藥費另計,但多數下午先翻診所

https://www.edr.hk/doctor/info/tsui-kit

係唔係呢個? 平時睇一次收幾多錢? 平時多唔多人睇症? 多數下午先可以睇?

浪漫滿天星    發表於 21-7-29 16:42

複式洋房

桃花島 發表於 19-11-17 22:26
我覺得徐傑兒科專科醫生好呀…我女由10個月睇到依家7歲喇,斷症真係好犀利架,睇一次就攪掂,好少要翻chec ...

謝謝介紹.

複式洋房

hachan 發表於 19-12-6 22:10
BB好可愛呀.

我小朋友之前濕疹皮膚都係張傑醫生睇好架, 佢真係好細心, 問症好詳細.

謝謝分享~

你小朋友D濕疹都好勁, 而家好返曬啦?
我都擔心BB日後有機會有濕疹, 因為我老公都有濕疹皮膚.

複式洋房

浪漫滿天星 發表於 21-7-29 16:40
有無邊個網頁係集中睇嬰幼兒既醫護文章?

之前都係一些網頁見到有些幼兒健康及醫護專欄.

healthyd.com

或者可以上網Search.

如:
小朋友尿道炎8大疑問|醫生:嬰兒尿道炎徵狀易忽視 文章版權為新傳媒集團所擁有,原文請按: [url]https://www.sundaykiss.com/244692/?utm_campaign=Kiss_ContentCopy&utm_source=Web-inventory&utm_medium=Content-Copy_Kiss[/url]

複式洋房

WingsBobo 發表於 21-12-4 19:42
BB好可愛 次次見到咁細個既BB真係好想抱抱.

我小朋友都有濕疹同敏感皮膚, 一轉天氣或者身體抵抗力 ...

個個BB都可愛, 而家大左就..... 我都好懷念佢岩岩出黎個陣時, 細細粒.

複式洋房

WingsBobo 發表於 21-12-4 19:54
張傑醫生真係幾好, 我都推薦.

張醫生個度有無得Check敏感源? 大約要幾多錢? 係唔係抽血驗定有其他檢查?

我小朋友久唔久會突然敏感起粒粒, 另外佢有輕微濕疹, 平時都係同佢又查保濕的.

複式洋房

baby_candy 發表於 22-3-31 04:47
我都分享一下, 中環張傑兒科真係值得介紹.

濕疹真係好大改善左, 而家仲有無返發? 仲有無濕疹印?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊