3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

別墅

yukilum3838 發表於 22-11-17 18:42
K1近兩個星期開始起身唔想番放,唔肯著校服,勁扭計,成日搞到爭啲遲到,你哋小朋友有冇呢啲情況?你地會點 ...

我仔頭都搞到我99一頭大汗。有次我放假(平日),我終於見識到我仔係咩情況。我仔失控大叫唔返學,狂喊,我無鬧佢,都無同佢換校服,推車仔佢一路喊住返學,沿路試過有兩個街坊走過來問我使唔使睇下小朋友。去到學校門口,我無即刻俾佢入學校,我抱起佢企係一邊,等佢喊到收聲,俾佢望住其他小朋友入學校,我都無講野。等佢唔喊先同佢講返道理,老師先抱走,個豬仔每日都話唔換校服,唔鍾意返學,其實開頭小朋友都係適應期,可以將校服鞋仔帶返學校俾老師處理。我都同我仔講豬仔要返學,媽咪都要返工,豬隻乖媽咪放假帶你去玩。一個月後我仔就話鍾意返學,我仔話好鍾意老師。

別墅

Rainnie2020 發表於 22-11-24 15:58
我仔頭都搞到我99一頭大汗。有次我放假(平日),我終於見識到我仔係咩情況。我仔失控大叫唔返學,狂喊, ...

我99話我好狠得心佢喊,其實第二日雖然佢都唔著校服,但無抗拒返學,放學之後買小小野氹下佢,一星期後佢肯著咗校服先返學。我都每日同佢講每個小朋友都要返學,媽咪都要返工。果日係學校門口企住,老師都見到我仔情況,可能係學校都有特別照顧到我仔,呢樣野我幾滿意學校。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊