夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

做完4個小時家務,腦裡面又再現離婚的諗頭

樓主,你當初點識呢個人,點樣開始拍拖,點解嫁俾佢?係你追佢?係你求婚?
我見你只講佢未婚前欠債,失業,佢有咩吸引你同佢一齊,結婚又要自己一個出錢,整理/修理個"家"又係得你一個,見唔到佢有咩建樹,佢有咩可愛嘅地方足以令你咁盲目?
bb? 佢已經係一個令你做到透不到氣嘅"bb",再加一個,你還捱得到嗎?

Nancy20090615  樓主話佢 c6 白淨又靚仔.  發表於 13-2-26 23:51
My little Son

男爵府

引用:回覆 k-k-mummy 的帖子 其實當初開始拍拖

原帖由 angelababy0808 於 13-02-27 發表
回覆 k-k-mummy 的帖子

其實當初開始拍拖我係對佢一見鍾情的, 而之後佢追我所以一齊
原來你是被"一見終情"蒙蔽了十年,係時候要清醒了。其實你老公唔係今天變成咁,佢係一向如是,婚前嘅不忠,仍留在你身邊,係因為你金錢上完全support到佢,而家佢唔需要你support, 所以佢認為自己專一是做凸咗,而唔係丈夫應有嘅責任,所謂有屋有車有狗、唔洗你返工,在佢心目中真係蝕底哂,所以佢要在你身上攞番盡,愛?我真看不出他對你的愛。
唔止你要醒,你老公都要。你要揾番自己,做番真正嘅你。我唔會叫你離婚,我只鼓勵你要尋回失去嘅自己,要過得舒服愜意,不要做無謂嘅犧牲,如果冇咗昔日無條件付出嘅你,你老公都唔去反省,改變自己去珍惜你,這個人一丁點也不值得留戀。我當然希望你做回自己後,佢真係得到教訓,醒覺"還是你最好",兩口子好好生活,你要時時提醒自己不要再為佢又迷失,你一迷失,佢又會故態復萌
講到錢,佢係欠你的,以前你幫佢還嘅債,連本帶利,我諗佢到而家都未還得哂俾你,你唔應該話唔要佢嘅錢,相反係淘空佢,呢個人冇錢就唔會咁得戚,一日有錢佢都唔會反省,佢再同你講專一,你問番佢你何常不是對佢專一,呢樣係夫婦互相應份嘅,什麼有車有樓有狗,你冷靜逐點反駁,車可以不用,賣咗去,樓有咩咁巴閉,只是租嘅,狗係要花時間照顧,問佢有冇花過時間去照顧,淨呢3樣都不是什麼大不了,叫佢慳啲,數來數去3幅被,問番佢你有工作時,家裏你所做的一切,係咪佢都可以做,係一年365日,日日做,一年入面佢可以做幾多日,而家你冇工作,冇洗凸佢一分一毫,叫佢唔好咁大聲話養你。你唔好在佢數埋啲歪理時就嬲到唔出聲,你唔出聲佢會以為自己好合理而令你冇聲出,咁佢係唔會知錯。

sayubemine  你好勁!  發表於 13-6-19 00:27
mykh    發表於 13-3-17 01:17
JasmineCheung    贊成  發表於 13-2-27 18:39
pinky30312    發表於 13-2-27 14:52
Chun32    發表於 13-2-27 13:01

男爵府

引用:我今日好返好多了,多謝妳們各jm的關心。

原帖由 angelababy0808 於 13-03-07 發表
我今日好返好多了,多謝妳們各jm的關心。

我update返事情發展,由於我一直不肯回覆c6和99的電話,他們今日 ...
樓主,你丈夫真係好幼稚,抄一千次對唔住?!咁無聊都諗到?以為小學生做錯事被老師罰?叫佢表起佢放當眼處警惕以後應該點對身邊嘅人。佢似從來都沒有長大,根本唔知咩亦唔識咩係愛,佢真係以為自己所做已經係,不過好明顯,佢係做錯哂。
佢係一個點樣嘅人,你比這裏每個人都清楚,我們只以你描述嘅去給意見,一切都是從表面看,表面成立,至現時為止,這個人仍然不值得嘗試再跟他走在一起。但你要從心底問自已。我一開始已經勸你要揾番自己,做回真正嘅你,值唔值給予機會俾佢成長,俾佢學識愛你,你要自己想清楚,路是你的,人生是你的,如何選擇都是自己承擔,所以無論是選擇A or B,忠於自己的心吧,祝福你。
你問佢點解忽然知錯,唔好話你知係信咗主,如果佢真係話因為信咗主,咁。。。你會點?

男爵府

做完4個小時家務,腦裡面又再現離婚的諗頭

還有什麼好傾呢?上回咪已經單獨在房傾咗囉,問佢要想傾啲咩,佢唔係想問清楚返工對襪放咗邊、件恤衫襯邊條呔、個搖控點㩒、錄影點set呱、定要問按摩哪裏學叫佢媽去學……,想傾咩就list 出來send email 俾你,email答到就答,見就無謂了
既然安全回去取東西,應該一次過取回要的,留下的就預咗放棄。今次可順利取回自己的東西,下次未必可以了。個notebook, 算吧!

首頁

尾頁

跳至