嬰兒醫護

跳至

首頁
34567...10

尾頁

子爵府

Re: BB就兩歲的媽媽入來傾下[part 9] old title (5個月....from shirleylee)

[quote]
LongBMa 寫道:
shan,woman,
Me too,
我都想同朗朗去睇呀,但我都同你地一樣驚佢驚.真係15/16,唔睇唔舒服.[quote]

子爵府

Re: BB就兩歲的媽媽入來傾下[part 9] old title (5個月....from shirleylee)

milka, 見你話貓貓好 d 真係好呀!!! 你呢段日子都辛苦喇, 有時間就要好好地休息下喇, 要好好地迎接新工呀!!!! 你睇下幾時得閒搵我食晏丫!!!

子爵府

milka 寫道:
Woman & Shan,
If both of u really go together....call me & tell me when & where.........I will stand by & wait outside for the free tickets :mrgreen:

子爵府

Re: BB兩歲的媽媽入來傾下[part 9] old title (5個月....from shirleylee)

小心女人 寫道:
我而家開始覺得比工人既 bb會比較曳, 唔知係咪d工人平時為免麻煩, 都盡量就d bb/寵佢地. 跟本同我既教導方式唔統一, 最慘d工人對佢地既時間長d, 所以愈學愈曳.

完全同意呀!!!!

子爵府

Re: BB兩歲的媽媽入來傾下[part 9] old title (5個月....from shirleylee)

女人, 係呀, 所以比工人湊都好煩, 佢地識湊唔識教....近排卓 b 放暑假我都比佢激 c 我, 唔知係咪之前卓 b 返學佢懶慣左, 短短放左暑假一個星期, 卓 b 已經整壞左我把風扇, 畫花晒我張梳化, 我問佢點解會咁, 佢話佢入左廚房煮飯比卓卓食, 佢睇唔到佢喎..... 我張梳化就o係廚房門對出咋, 有望佢的話都唔會畫到咁傷..... :-( :-( 我話佢知, 佢整壞我 d 野雖然都心痛, 但都唔緊要, 我至怕佢唔睇住佢, 搞到卓卓受傷咋!

子爵府

女人, 我都覺得係呀, 自從卓卓返左學之後佢真係懶左好多, 我真係相像唔到遲 d 佢返左全日之後會點....

我依家無用到個 webcam 呀, 自從上次拆左就無再裝返, 最近我都想裝呀, 但我換左電腦, 又唔知點樣整佢, 所以都要 d 時間等我問下人先得呀! 我真係好想知道佢到底平時點湊卓卓!

子爵府

tp, 係哩, 你明白點解我o個晚話睇完呢本書之後, 第二日成日對眼都仲腫晒啦!!! 見到佢 d 相真係見到好多o既神蹟, 好多o既恩典, 佢地真係可以靠著神去堅強咁去面對, 就連佢兩個仔仔都可以咁堅強, 真係令人好感動...... :-( :-(

子爵府

tp, 嘻...obi 都返學咯...你依家先黎裝眼仔?

子爵府

女人, 其實見到我依家個工人咁, 我地都好怕下一個會點呀!! 呢個呢, 就一定無得留低, 但用唔用呢個問題....唔....都係唔知呀! 心想唔用, 但事實又唔得.....搵人接放學又難, 之前搵過 d 都唔肯夜晚湊, 就算我唔再讀書自己湊返, 佢病又唔知點算, 展覽會時我又夜放, 有時仲要返埋星期六日, 所以真係好難唔用工人.....

子爵府

kyy, 你工人識唔識買餸煮飯?? 如果識到時叫佢做啦!! 係呀, 我都覺得你應該要搵返份 pt 做呀, 唔使咁無聊嘛, 又可以幫補下....

子爵府

[quote]
小心女人 寫道:
Shan, TP,
千奇唔好比我睇 :cry: [quote]

哈...唔睇書...咁我比隻碟你丫!

子爵府

[quote]
小心女人 寫道:
Shan,
我同你一樣, 工作性質問題, 都無可能唔用工人, 除非你有親人住得近你又可以幫下手啦.[quote]

就係最弊我無呢, 阿媽都算住得近,但佢要返工, 加上佢都無乜心機湊仔...所以睇怕我都係要博多次架喇! :-( :-(

子爵府

kyy, 咁就好喇, 到時佢就無 excuse 啦!!! 希望到時佢真係可以將 d 家務做得妥妥當當啦!
我工人就唔識喇, 所以下一個一定要請個識煮飯o既!

子爵府

個個都出晒去食飯喇???

子爵府

christine, 吓?? 咁咪好浪費, 你交左學費, 又買埋校服同書架咯喎!!!! 學校o個邊覆左你未呀? 幫唔幫到你搵其他保母車呢?

子爵府

sweet2004 寫道:
呢2日yy開始自己除/穿褲都伙識啦.....我地話佢叻, 佢就笑, 好自豪話yy識著

yy 好叻呀!!

子爵府

女人, 哈...咁到時cyrus 咪越黎越大隻... 你有無諗過比佢返全日?

子爵府

女人, 咁又真係幾頭痛喎!!!

子爵府

milka, 我又唔識人做鐘點呀, 不過如果佢咁急, 應該家務通先可以咁快搵到人幫佢手, 因為如果貼紙仔o係百佳惠康o個 d, 都唔係即時同你貼架!

子爵府

sweet, 我應該會帶佢出去影, 因為學校比左張 coupon, $10/打, 費事自己影喇, 因為我幫佢影親相都走黎走去, 見 $10/打就費事辛苦咯.....

首頁
34567...10

尾頁

跳至