網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

打算買電腦機箱,一睇運費……$0,慢慢揀下先。。。

大宅

拿了30羊券,謝謝告知。

大宅

你地有無發現自提點選擇少了?平時見開用開的都消失了。。。。。。。

大宅

kerotan 發表於 23-7-10 07:37
印象中京東是用神州的
那麼即是神州的自提點少了?

是的。

而家最近果間消失了,要行到老練咁遠。。。。,想買重少少野都唔得。。。。。

大宅

imkc1127 發表於 23-7-9 23:01
你地有無發現自提點選擇少了?平時見開用開的都消失了。。。。。。。

我區只剩三間自提,昨日去電郵投訴,今天就變成六個(神州網頁其實total應該有十個)。。

(pk客服夠膽回覆說“他們測試是六個”。。。,真係厚顏無恥

大宅

kenyuen 發表於 23-7-17 19:14
之前買嘅洗衣粉冇運費,依家又要收運費,洗潔精之前換購貨品不用運費,依家加換購貨品要運費,剔除換購單 ...

技術故障。。。。

唔識在bk貼圖。。自己點開。

大宅

kerotan 發表於 23-7-18 09:39
改咗活動規則
自營商品只「部分」免運費

好狗。。。。

大宅

gdybxx123 發表於 23-7-21 20:13
想問下各位 自提碼要系邊度搵到 貨品已到自提點 但手機信息冇比到自提碼 自提點職員話要自提碼點可以貨你
...

神州漏咗無send sms俾你,這間覆街嘢已不是第一次,最近我都奶過野,搵京東客服搞咗幾日。。。

大宅

gdybxx123 發表於 23-7-22 11:28
有send到短信比我 但係就只顯示個單號尾4個號碼 然後取件電話就顯示我手機number 唔同之前淘寶果d系有個自 ...

Day 0 - 剛到貨日(自提點)。我等得唔耐煩check京東app,竟然到了貨!但,奇怪無收短訊,唔理住。
Day 1 - 下午見唔對路…,搵人工客服,竟然話“自提點沒入庫”,會再通知。同日晚上(!)神州終於出sms。
Day 2 - global jd回電郵,求其剪貼一堆物流資料hea我,我再回電郵問超期費,遲遲無覆,我又搵線上人工,又耍我走。同日黃昏global jd終於覆,叫我去自提,超期費jd負責。。。
Day 3 - global jd又來電郵,夠膽死話“貨是Day 2(!!!???)到自提點,所以當天(Day3)取貨不會有超期費”。

結果我Day 3去收貨,無倉租要俾。

貨是Day 0到的,免倉期1天,你無睇錯我無打錯,係1天!那個場只有1天!最遲Day 1必須要取貨。

如果我由頭到尾都無行入jd app去check貨到未咁點算?我咪要硬食N日倉租!!??你地(jd+神州)痴戀線架?

收貨後我第一時間寫大段野詳列過程投訴呢班覆街。

大宅

kittylam 發表於 23-7-23 00:10
經驗話我知京東物流唔準,經常半夜0晨話到咗自提點,我試過幾次見貨到自提點,但自提點當日係關門冇開,不 ...

我件貨個盒上寫了日期,明明係寫day 0,然後用另一支筆overwrite寫上day2,所以今次一定係神州漏做嘢,一定係,除非唔係。。。

大宅

kittylam 發表於 23-7-23 00:12
冇sms過期係京東負責,我試過咗5日,我係京東app check先知到咗但冇收貨短訊,客服幫我聯絡自提點處理講明 ...

我相信唔係次次咁好彩,亦唔係個個人咁好彩。

jd的客服仲hea過“腥港公墓完”。。。

如果(全港計)神州一日漏十單八單sms唔記得發,jd硬食倉租都好襟計。。。。。

大宅

kittylam 發表於 23-7-23 00:56
咁多年我都係試過一次過期5日,我問過客服sms係自提點發出嘅,而家就多咗個京東WhatsApp通知,去自提點攞 ...

我問過自提點職員,sms係神州發的。

你信近在迟尺的自提點職員,還是山高皇帝遠的jd客服?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊