婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

mcdullyiu 發表於 17-10-10 17:14
咁如果掉轉想, 那個唔係99係你既BB,又係得你一個照顧, 晚上放工接返來仲要未戒夜奶半夜都要餵,
你老公又唔 ...
bb同99兩件事啦...
只可以講, 我好唔想同99住,
我老公係一個裙腳仔我知道佢係有問題./

別墅

louisa_hk 發表於 17-10-10 17:15
其實佢之所以有呢種情緒,皆因抑壓咗好耐,佢打出來,只是想發洩下情緖,也並不是你想這様咁嚴重,講真如 ...
thank you, 只有經暦過的人先能體會, 你當是我其中一個願望吧..

別墅

sharonazzz03 發表於 17-10-10 17:18
希望佢離世,咁都唔係咒??
最叻真係你啦!
咁你覺得係咒就咒啦...反正講下就會死, 就好了 :)

別墅

sharonazzz03 發表於 17-10-10 17:22
你冇得救架喇!!!
當發生係你身上, 你會有不一樣的體會

別墅

sharonazzz03 發表於 17-10-10 17:31

吓,當年我一打六,99,99老母,姑9,C6,我女(BB), ...
佩服你!

別墅

leecnine 發表於 17-10-11 01:39
我有2個仔,都好驚將來有咁樣㗎新抱。孝順或愚孝自己父母,天經地義,犯不著用咀咒人。當然,共同生活唔開 ...
你咪就係將會伙個D野蠻奶奶....
希望你個仔唔好娶老婆害人...

別墅

愛輕如空氣 發表於 17-10-11 10:43
感同身受~
就好像99鬧我,話我唔俾枕頭佢仔訓教,搞到佢仔跌落床(四呎床,三個人訓同一邊,所以只能用一 ...
就係咁,.自己個仔就係仔..人地個女唔係女...
我明白的....
有得揀真係唔好一齊住

別墅

leecnine 發表於 17-10-11 11:07
回覆 sharonazzz03 的帖子

唉! 由得佢啦, 佢無仔女, 佢唔明, 我用詞客氣, 佢都鬧返人轉頭, 可想而知.... ...
我無鬧番你轉頭, 係你話怕我呢D人..咁我都好怕你呢種"未來奶奶"...
希望你第日真係千其唔好同新抱住..
都係放過自己放過別人...

別墅

WXLING 發表於 17-10-12 03:03
說得太好了我都有個仔,我只希望佢將來孝順,唔需要愚孝,愚孝可恥!將來都不要同住,仔大仔世界嘛 ...
同意...多謝你都係正常諗法

別墅

THX大家的回覆, 可能我個TITLE係想99死係激動式者用字唔太好, 所有令到有人批評我, 我意思其實係真係無哂方法, 除左佢唔係到, 真係無解決方法。
佢唔係一個身體健康的99, 佢樣樣野都要人服侍, 我有時都好壓力好辛苦,
你話佢, 又唔得..(因為唔係自己呀媽), 淨係講食野..成日食到通地呀梳化都係...
你話佢咩???我有同我老公講....佢求其回覆我就算一係..一係就話佢呀媽都唔想..但佢又唔做, 我知道佢絕對係有問題, 我唔離開原來係因為除左佢"過份孝順"之外, 佢其他野其實無咩, 但我就偏偏真係未接到佢"過份孝順"。有時會想改收自己心態,但每當見到99當個仔係老公咁, 真係頂唔順, 問心..我真係100個唔想同99住..但真係無得揀, 有病母親加單親獨仔, 婚前我都以為我OK, 但真係唔得, 好辛苦..我有提過請鐘點, 但我老公話呢D野可以自己做...等等..就BAN左我...
我其實都好唔開心...我老公都真係好有問題...佢真係睇到自己呀媽睇到非常非常重要, 基本上99講半句..佢已經做足100分, 可以返轉頭我都唔嫁..
但婚姻真係因為一個99而分開值得嗎?
我自己都好迷茫, 只係真係好唔想好唔想同99住............
我成日覺得自己搶左人地老公咁款...唉...

別墅

Helllokitty 發表於 17-10-12 14:10
睇哂留言,你呢個最有建設性
樓主出去工作米吾洗日日對住99囉,
可以日間請鐘點。你都是吾想又做家 ...
我係有工作!
以前無住過, 婚後佢要搬黎一齊

別墅

藍田譚C奶 發表於 17-10-12 12:16
你估佢唔想走.走得去邊,咁鬼陰毒邊有人要,
有人要一早走咗啦⋯⋯
...
你唔係我又點知我諗咩呢?
我睇你都係d變態99...
話人陰毒之前, 諗下d99對自己有幾好先啦

別墅

wing514 發表於 17-10-13 13:57