家庭理財

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

如果市況唔逆轉, 隻939起碼過$5至考慮set止賺, 但市況轉差會即走, 因入貨價唔靚,

返而$11.x和$13入既招商會有信心長揸!

我今天放咗隻2月入既590, 1.76入, 2.44出, 隻野無mug成交, 上次排隊只買到$7xxx, 哈哈,勁賺38% 都只賺得2千幾!

原帖由 @bear 於 09-4-15 20:19 發表

哦,咁你睇幾多錢先放呀?我今日又忍唔住入咗隻#606中糧,諗住升少少都走喇.

琥珀宮

普通既股票延遲報價都有show成交,如果你有網上即時報價,就會睇到有幾多人排隊買幾多,

通常成交少既股票買賣差價比較大,有事隨時無人接貨走唔到,但你有耐性排隊有時都會汁到幾好價

原帖由 @bear 於 09-4-15 20:52 發表

都好丫,起碼有錢落袋先啦,我想問點睇佢有幾多成交,點睇有幾多人買入呢?

琥珀宮

我今日8.96放咗隻大蟹#1199, 跟著8.4買番, 賺4千幾.

d蟹貨唔捨得蝕, 唯有做吓呢d賺差價, 好過眼白白睇著佢上上落落

琥珀宮

bought 823 @14.28 last week and sold yesterday @14.98

bought 1398 @4.15 on Monday and sold today @4.3. 其實唔係好捨得賣, 但最近已加碼建行同招行 , 唔敢長假期hold太多貨, 怕隻豬流感發威

琥珀宮

3968四月中$14.92入完就勁潟, 跟著上星期四$14再入, 今朝見人升佢唔升好唔開心, 下午無睇一陣竟然升成咁 !

原帖由 @bear 於 09-5-4 15:36 發表
激死我啦!今朝14.16入咗3968,下晏14.62沽咗,點知沽咗之後愈升愈有呀,你地話係咪激死我丫

琥珀宮

#3968 我一路入緊黎儲 (有11.x及13), 14.9個轉係sold咗#1398 而入, 但1398之後表現比3968好好多

李寧同安踏我都無貨, 相信無mug機會入番. 今日揀咗隻落後消費股#1832 @1.67入咗

原帖由 @bear 於 09-5-4 21:29 發表

嘩!你第一轉都幾高追喎!咁你放咗未呀?呢隻我會睇定d再入多轉,李寧呢排都升幾好,你仲有冇貨?我仲有2000股抽返嚟未放,見今日$17收都好開心

琥珀宮

#1832 今日最高1.9, 可以惜我升到1.77就走, 雖然賺少一半, 但兩日賺到3k都好開心.

今早走咗幾隻貨, 好想搵d平貨入(真係心理唔平衡), 最後入咗隻836華潤電力

原帖由 木土土 於 09-5-4 21:38 發表
...
李寧同安踏我都無貨, 相信無mug機會入番. 今日揀咗隻落後消費股#1832 @1.67入咗

...

琥珀宮

我俾呢排個升市攪到個人唸野亂晒,昨日15.54放咗1/3 #3968招商, 今日尾市竟然15.44入番, 我覺得自己好似short咗, 無晒理智.

原帖由 c-wong 於 09-5-6 22:07 發表

可惜 i missed your post...i m the only person who gained the least here :( i must add oil!

琥珀宮

我都係 , 昨日137.5放咗四月中入既揸打, 雖然賺到12k, 但同今日收市價計賺少8k .

而 昨日入既836華潤電力今日就

我決定暫時mug都唔做住

原帖由 GB 於 09-5-7 10:49 發表
買左個d就跌, 放左個d就升...

琥珀宮

我都等緊隻836華潤電力入到恆指, 就有望番身 .

原帖由 Hei3705 於 09-5-7 19:22 發表

OK, Thanks

另外你有冇留意#1109呀, 如果佢有機上到籃籌, 有冇得繼續上呢。

琥珀宮

其實傳入恆指就好多時都會升, 唔知點解我隻836而家係炒落唔係炒上

原帖由 Hei3705 於 09-5-7 20:40 發表

係咪明天就知呀, 我都好心急呀, 吾知係咪入到恆指就一定會升呢?

琥珀宮

今日3.63入咗297, 只係入少少: 1 萬股

博大霧, 下午開會前排17.4出#3968招商, 雖然出唔到, 但之後見收市升咗咁多都嚇一跳!

首頁

尾頁

跳至