家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

upup I bought in $1.26 ar.
Target over $2:lol :lol :lol

大宅

貪心..今早$1.48又入多12000股.
Hope up to $1.6--1.7 la.
Now --$1.45 jar

大宅

好彩我3:00左右要開會.
set $1.46走哂.24000股.
有$1800 gain..過holiday
最衰今早$1.48入..........

大宅

Wa is crazy again $1.61 la...?-(

大宅

原帖由 hung23hk 於 09-9-7 16:34 發表
我年頭叫個朋友買,剛剛來電報喜話要請我去日本食魚生,帳面賺咗五佰幾................................萬呀!嚇我一跳

都有成over$4億成交...真係分分鐘都過百萬.......
唉!今朝1516想再追入...見佢係咁升..又唔敢入.

hung 23..再入幾時好呢?
係咪long term o.k 呢?

大宅

Wa..蝕成千萬都升...?

$1.71 la..半日3億成交...
勁過好多地產股:idea:

大宅

原帖由 hung23hk 於 09-10-12 12:36 發表
升到咩位真係天文數字,答唔到你

經濟通通訊社12日專訊》市場消息

香港時間1212(道瓊斯)--今早停牌的第一視頻(0082.HK)傳出配股﹐折讓明顯﹔若屬實﹐對
復牌後的股價難免有所拖累。市場消息指﹐第一視頻正透過中銀國際﹐以先舊後新方式﹐配
售8000萬股份(連1200萬股超額配售權)﹐每股作價1.43港元﹐較停牌前折讓15%﹐集資作一般
營運。該公司是因涉及影響股價消息而停牌﹐前收1.68港元。﹝道瓊斯通訊社/香港記者 伍
宗仁﹞

Is more safety bought around $1.4 ar.

大宅

http://www.881903.com/blog/front ... =3073&blogid=31

火燎森 再暴升的第一視頻 0 0

2009/10/27 下午 12:43:46

原本想寫樓市, 但大家似乎對第一視頻較著急, 所以今日再討論一下吧!

自從在snb、節目同報章提過第一視頻之後, 都有唔少人問几時應該買, 由$1 問到今日升穿$2 , 我都認為係最好嘅買入時機, 業務有潛力爆炸性增長, 股價亦當然識爆炸性上升,

合理嘅情况下, 等佢公布同邊間電信公司合作就太遲, 所以上星期增持左一次,

呢隻係一隻炒股(所以自己唔會買得多), 配股之後, 貨源唔响散户度, 重倉嘅大户唔係賺少少就走, 想炒幾倍至10倍都唔出奇,

筆者會睇情况再增持, 亦會立即用snb blog 紀錄, 同大家即時交換意見~~~~~~

Out $2.06.today
想入返....會唔會見番$1.9左右呢??

大宅

(經濟通)2009年11月9日 星期一 18:37
《經濟通通訊社9日專訊》根據聯交所資料顯示,OZ Management於上周三(4日)減持第一視頻(00082)813萬股或0﹒36%,每股作價2﹒205元,總值1792﹒7萬元,持股量降至6﹒65%。(cy)

大宅

Sold out @$3.17
Wanna buy back under $3 ar

大宅

Can see $3 next week ?
Hung 23

首頁

尾頁

跳至