婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我有D懷疑, @@其實志不在只幫公主媽移民, 而係ALL佢地個派大官家屬

疑點:
1. 如果只是公主媽, 並唔需要咁大陣勢, 只係一個人或者一家人好容易, 點解搞到要用香港公司? 學你講, 中文報紙有一堆待價而沽嘅空殼公司, 求其搵間, @@又唔需要煩, 又唔需要同你晒口水

2. 亦唔關Y皇后事, 因為
a. @@根本當Y皇后NOTHING, Y皇后絕對唔係佢今次出手嘅目的
b. @@深知就算Y皇后移到民, 佢都唔可以永遠避不見面或離婚
c. Y皇后已經係AU, 無足夠動力去引發@@做呢件事

3. 亦唔關公司賺唔賺錢, 因為@@根本唔志在; 佢咁做基本會蝕本

夾硬要入股你間公司, 而唔買空殼公司, 理由就只有一個: 間公司將來做嘅, 係需要保密, 而@@知道你就算幾嬲, 都做唔出舉報自己@@嘅事

咁點解要保密+使一大筆錢, 而且涉及移民, 好有可能@@會以"先入股後移民AU"當做禮物送俾"有需要人士", US同楓葉國已經過時, 而且楓葉國又有賴昌星做前科, 未必安全
搞掂之後, 你@@SHOW俾"有需要人士":
1. AU有自己個仔新抱
2. 公主同公主媽呢家成功前科,
3. 仲有一間公司, 可按時分紅, 唔使憂BIG6查到要丟官
到時, 公主一家可能只佔公司極少%, 其他就按時斬件俾"有需要人士"

alicemic  Yin,唔好再成日諗住自己係大股東,佢哋唔跟常理架!  發表於 12-7-19 23:59
A.Yin  如果到時商人不停搵人加入,假設係買ABC股份而他又肯,他股份一路減持,就冇咗話事權  發表於 12-7-19 15:17
A.Yin  但係我哋依然係大股東,公主媽係細喎  發表於 12-7-19 15:14
hima  同意  發表於 12-7-19 12:09

首頁

尾頁

跳至