家庭理財

跳至

首頁
45678...24

尾頁

子爵府

原帖由 lazypig 於 09-3-16 10:07 發表
386 上啦, 我 $4.14入, 今日希望放到啦! 油價點睇 ?

lau, 你真係好勁, 8180 又中, 3 月會唔會破記錄? 恭喜
今個月真係多左收入, 可能有得升市, 上個月就等市, 有時佢唔跌點入到平貨, 沽8180, 入2778 @1.67, 20/4除淨, 27/5派息, 14仙, 上次上過1.8, 所以可以入定先, 唔知係咪較高息, 好多人買貨~~

子爵府

入#197亨泰@0.38

子爵府

今日沽部份#2778 & #1114 執5千, 再努力

子爵府

原帖由 SY_YAU 於 09-3-24 13:19 發表
有冇人留意開?
SY_YAU你又睇緊呢隻546, 呢隻由1.0X睇到而家, 卒之今早1.22買第一注, 可能又係派高息, 一野彈上咁多, 上次隻2868已經錯過左, 而家1.4X, 希望呢隻似佢, 以佢為目標, 如果市況落, 就入第二注, 唔會高追.

子爵府

原帖由 SY_YAU 於 09-3-25 00:41 發表

市況落, 就入第二注
波動市,小心d(越溝越淡)

546...我就越溝越貴>___<
寧買當頭起莫買當頭跌!!
高位跌穿12% 我就止走曬!!
就派息既股反而唔係好怕溝淡, 呢隻我會睇幾日先決定, 反而明天想再增持197, 近排最低0.34, 儲定糧等佢一野彈起~~

子爵府

原帖由 c-wong 於 09-3-25 10:41 發表

hi lau, want to folo u to buy 197 ah, what is a good starting price to buy? it's now btw 0.375-0.38.
我set0.37未買到, 本身已經有0.38, 諗住再低D買多少少, 你大約3.7-3.8左右, 主席&基金佬持有~~

子爵府

原帖由 0906 於 09-3-25 11:07 發表
then what is your target price ka?
0.4X

子爵府

原帖由 c-wong 於 09-3-25 11:47 發表

aiya, missed the chance la, at first queued up for 0.375, then chged to 0.38, now rose to 0.4. next time better set the same price as bid price.
可能回一回氣有機會入呢! 有時D股一口氣沖上去高位, 之後就會回返, 所以睇定先好入~~

重有2778既貨, 打C都唔放住.

子爵府

原帖由 建男媽咪 於 09-3-25 16:22 發表
多謝你哋安慰我啊, 我今年未賺過錢呀, 呢幾個月輸咗$6,000呀, 我要再等12000點先出擊, 真係要忍手
再來過, 唔好灰心, 好多財演睇16000~~

12000同16000爭持, 其實我都好想跌返轉頭再執平貨, 最好等我沽晒D貨先好跌~~

子爵府

沽左546執千幾蚊, 買隻968小肥羊@2.89玩下先

子爵府

原帖由 qtt 於 09-4-9 11:07 發表
隻#2628 n #941, 唔貪心今日執返小小~4K n ~1k, 放假要好好什息下, 祝大家過一個開開心心Easter
個個有斬獲, 我都沽緊D股先..
2778 部份 6K
2313 昨日買,今日有胡食 4K

不過轉頭入346 @0.72
入578 5送4紅股, 會入返D

子爵府

原帖由 why-123 於 09-4-9 14:24 發表
lau, #2 你沽左未呀, 我跟你入左的呀, 你睇幾多先走呀?

#346同#578 我想入, 邊隻好啲呀.

不過轉頭入346 @0.72
入578 5送4紅股, 會入返D
[/quote]原來你add左我做好友, 如果add左有咩用..

2仔昨日沽左執1千, 雖然快派息, 但我厭佢太少,所以將舊錢臨尾加碼買左2313, 今日賺到那幾千蚊重好過派息..
兩隻選346好玩D, 0.71好多買盤, 定左形郁都唔郁, 有人吸緊貨...
578未知幾時派, 不過可以遂少入D..

子爵府

原帖由 0906 於 09-4-9 15:41 發表
346/0.71 OK? what the target price?
原來你add左我做好友, 如果add左有咩用..

2仔昨日沽左執1千, 雖然快派息, 但我厭佢太少,所以將舊錢臨尾加碼買左2313, 今日賺到那幾千蚊重好過派息..
兩隻選346好玩D, 0.71好多 ...
你又跟買, 0.76以上..
剛放埋832 執多2K
543都升左, 不過呢隻唔放住, 等下先...因為派高息

子爵府

原帖由 why-123 於 09-4-9 15:5吸 ... [/qu ...
私人傳信顯示有新訊息, 我還以為D sales 攪攪震..

子爵府

原帖由 c-wong 於 09-4-9 16:54 發表

followed u bot 40000 goo 346 at 0.72. did not win money these days as no stock on hand, missed all the rally. but hubby won some money again bought 813 2days ago at 0.72x sold at 0.77 the same day, ...
你hubby win錢, 你同囡囡駛錢, 佢先有動力再win多D, 唔好同佢慳, 買多D玩具靚衫比BB~~
其實我好鐘意玩1,2蚊以下既股, 可以控制成本和升幾個價位走得, 大價股資金大有排等, 除非大升市就升得多, 唔升時升個幾毫子點走, 困住筆資金有得震無得目川...呢種係我個人玩法, 不是人人岩..總之大家win多D..

子爵府

原帖由 0906 於 09-4-9 15:54 發表
you so good luck lau...

I bought 308 at 1.38 yesterday and sell this morning 1.46... i always only have few hundred profit...
如果我買呢D細股, 最少買2萬股, 睇好既話會再加碼, 幾百蚊好過無~~

子爵府

原帖由 @bear 於 09-4-9 17:35 發表

你都好勁喎!好多時都見你賺錢,真係羨慕死我喇!你有冇計過每月平均win都幾多錢呀?
最低幾千-1萬, 呢排市好3月win over 20k, 今個月4月9日止7日時間暫win 20K, 我也落左好多心機去研究D股, 我唔鐘意聽理論, 你叫我聽六叔講股, 我都唔知佢up 乜, 可能無心機聽, 最好比隻股去實戰, 明碼實價, 係win 就win, 係lost就lost, 係人玩股也想win錢, 點解我會選快派息既高息股, 不是貪佢既息, 而係呢段時間會有人追捧入貨, 博佢有得升, 今日沽3隻股就係快派息, 2778, 832,2313, 其實呢幾隻係高息股, 除左346短炒, 或者有得再上, 不過我唔貪止賺先, 還有好多機會再發掘新股, 長玩長有..

子爵府

原帖由 c-wong 於 09-4-14 20:50 發表

who taught u to buy 2nd-3rd tier stocks? i only know how to buy 1st tier stock like 941, 386 ja. all stock prices are very high now, so will have to buy 2-3rd tier stocks to gain money.

Lau, what ...
昨日沽左D股, 而家分段入3339中龍工@5.94, 一送一紅股, 德銀持有, 呢隻隨時有爆炸力..

子爵府

原帖由 c-wong 於 09-4-15 11:31 發表

what does it mean by 一送一紅股? is it by 一股送一股? thanks!
Yes

子爵府

原帖由 lazypig 於 09-4-15 11:43 發表
lau, 543 睇幾多$

1093 我都排左走, 希望走到
sorry, 下午去左行街, 543昨日沽左部份, 暫時等下先, 我都唔知會升到幾高, 如果你唔貪息, 想賺左先就沽~~

首頁
45678...24

尾頁

跳至