家庭理財

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章

DBS Wealth Account (MAX.3個月$7,838+$100 coupon)
$1200 new and investment account
$2750 interest, 1% for 3 months or $2688 till May 2
$100 Parknshop coupon
$800 referral
$688 or $888 red packet till Feb 28
$200 八達通2個月增值$500 or IBANKING交費1次
$2000 standing instruction for $50,000 for 3 months

請問呢個做 50萬得唔得? 謝謝呀!

公爵府

2024年龍年勳章

2017BKM 發表於 17-2-10 12:11
$1m 開始先有、$50萬可考慮citibank, citi priority
Thanks a lot!

公爵府

2024年龍年勳章

Citibank City Priority-$500k- $1M (定期至30/6$5,925 or $7,050+$300 惠康)
+$1125 or $2250 0.9% for 3個月定期
+$1000 New Account
+$1600 Referral
+$300 wellcome coupon- Cheque transaction at mongkok,TST, Causeway Bay and Central Branch
+$800/$1000/$1200 常行指示for salary account $30000/$50000/$80000 (1 year)
+$1000 ($100,000 股票 (於網上理財完成「投資風險評估」,並維持證券及/或外幣存款產品總結存達HK$100,000,Statement shown the transaction at the end of June)
+Rebate will be bank in at July

請問, 如果定呢個 50萬, 在旺角分行做, 用 cheque 開支票 50萬, 介紹人及我各有多少 referral 金額呢? 謝謝.

公爵府

2024年龍年勳章

2017BKM 發表於 17-2-11 17:55
referrer $1400, 妳$200
thanks ar.

公爵府

2024年龍年勳章

2017BKM 發表於 17-2-14 13:23
如果夠quota就會少左利率,永隆交通變得最快,渣打dbs citibank ncb 就好少轉,通常一個月什至一季轉一次p ...
係呀! 你唔問多幾句, 佢就俾少 offer 你. 我做左 citibank 50萬既定期, 佢初頭話介紹人 $1200, 我自己無既. 好彩我睇返你既資料, 話網上唔係咁, 佢就話你睇左就有, 變為介紹人 $1400, 自己$200. 順便係度多謝你既資料, 好有用呀!

公爵府

2024年龍年勳章

2017BKM 發表於 17-2-18 23:40
如citipriority, $50萬要放到6月30日可攞走,如做哂所有野有$5xxx應該算高,回贈7月先入户口
...
我想請教一下, 2月份做左 50萬定期. citipriority 有冇戶口最底存款規定? 如我 7月1日取走 50萬, 有冇什麼罰款架? 謝謝.

公爵府

2024年龍年勳章

TV8 發表於 17-2-25 18:42
我也想開,可以教路嗎?many thanks
無特別呀! 你記得樓主所提的 offer, 如果佢俾少左你, 你就話上網睇左有. 仲有, 你要打去預約開戶, 才有樓主所提的 referral fee (樓主有提的).

公爵府

2024年龍年勳章

請問我今年2月係 Citi 做了50萬家期, 佢話戶口要 hold 到 30/6 才有介紹人費用.

另外, 有1K 現金回增. 但好似要31/7 才有.

咁樣, 如果我宜家取消 account, 個現金回增點樣俾我呢?

謝謝.

公爵府

2024年龍年勳章

2017BKM 發表於 17-7-2 17:45
要開户半年先可取消户口,唔係要收$500,錢可轉走,户口keep $0 至推薦人回贈都收埋先取消
...
Thanks ar. 請問 Citi 有無什麼最低存款額要求, 如戶口結存得 0, 會唔會有什麼行政費呢? 謝謝.

公爵府

2024年龍年勳章

vivian0919 發表於 17-7-2 17:13
你可以拎走哂d錢,但唔可以取消戶口,要出哂回贈先可取消戶口

我問左 Citibank, 當初2月開呢個50萬定期既戶口係要有50萬元既最低存款. 如果宜家取走呢筆錢, 係要俾 $120/month 既費用. 其實佢既利息只係最初那 3個月, 之後又要擺係度無息3個月. 真係完全無著數! 早知去中信做定期好過, 無咁麻煩, 簡單直接.

公爵府

2024年龍年勳章

vivian0919 發表於 17-7-3 11:32

2月開,放到5月。
原來如此, 謝謝. 等我即刻搵返個 sales 先.

公爵府

2024年龍年勳章

2017BKM 發表於 17-7-3 11:44

priority account 1年內都可waive $120, 你問銀行佢一定要甘 ...
我問那個 CS 真係好求其, 佢話唔夠50萬就要俾 $120/m. 之後問返開戶的 sales, 佢話要連續3個月唔夠才開始扣, 咁我一夠半年就取消戶口, 就唔使俾佢扣錢了. 本身都無打算繼續 keep 呢個戶口.

首頁

尾頁

跳至