夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

(知bk啲jm唔中意國內人,但係我係香港都已經生活咗十幾年家都係哩渡啦,只係傾訴 或者有人出主意,我已經好累啦會好長好長)我同老公結婚14年 ,有1女2仔,老公大我7歲,我哋係廣州展銷會認識,果陣時老公係一名打工仔,佢同佢老細過來參展認識 ,之後同佢拍拖2年結婚,結婚時無車無樓.係深圳租樓住,我係深圳返工,老公原本人工得7000幾,我有3000幾,十幾年前萬幾蚊都算好夠用,之後老公辭咗份工打算自己創業,我都好支持佢辭咗自己份工來香港同佢一起,創業邊有咁易呀!失敗一次我哋用嗮全部積蓄,果陣時同99 ,62同住,好細單位6個人住,我要料理全家哋餸,佢屋企人對我好好,之後有試過要用佢細個儲既碎銀,無嗮錢,要同娘家借,之後老公出去做嘢幾年又自己開公司,哩次非常成功,岩岩開始公司得我兩個,我負責大陸開會傾工程,老公主要負責香港同外國,之後工程越來越多,生意越來越好,跟住公司請人,開始2個之後5個7個10個到依傢20幾人的中小企業,我在公司請人之後就懷孕了,所以安安心心係屋企做全職太太,果時我哋已經買咗層700幾尺既單位,老公寫我名,第二年我哋既寶貝女出世,老公非常愛佢,跟住第四年我哋既孖仔出世,老公又買咗層千幾尺既大單位同車,依然寫我名,這時我是所有人羨慕的對象,用(苦盡甘來)來形容我一啲錯都無 在懷孕時老公怕我辛苦就已經請工人照顧 生女時請陪月調養 話我以前陪佢挨苦 現在要我好好享福 之後生孖仔又請多個工人,老公對我真係好好 我唔開心老公幾忙都要停下來哄我開心 出國一定會買好多禮物俾我哋四個 會陪我行街 陪我返老家 對我屋企超好,如果我話唔中意佢做咩 佢就唔會做,有時佢需要去廣州應酬 幾夜都要返來,有試過早上機去北京 晚上無機返來 我叫佢第二日返來佢都唔肯話掛住我哋 非要夜晚飛深圳半夜回家 佢真係個好老公,我以爲我既人生就會咁幸福美滿,點知今年卻是噩夢的開始,這個女人幾乎燬咗我幸福的家。

去年尾 佢全公司吃飯我年年都有去,我同老公到咗酒店 佢公司同事大部分都來咗 我一入去就發覺有一個女仔睇我既眼光好唔同,女人既感覺話我知 好唔尋常,到吃飯時都發覺佢不停望過來,我就轉頭睇住老公講哩個女仔幾時請架?老公就問我咩事,我話無事 就係覺得奇怪 ,老公就笑笑話有咩好奇怪呀?我都對自己講可能多心 其實唔係多心 就係太信任我老公 佢辜負咗我既信任 我睇老公個樣又無咩唔妥,對我又係同以前一樣關懷備至,所以無多想 直到今年5月老公要去外國出差話去3日返來,老公出差第二晚我收到哩個女人既whatsapp 照片 我一打開睇到就差點暈咗。 明天再寫 好纍

pomanlife    發表於 13-12-6 17:55
Yang81  你一定要堅持冇離婚,睇只雞一定唔夠你長命  發表於 13-11-27 14:19
brainmum  樓主:小心, 香港小三都係bkmember, 改下個主題, 另外唔好太白比你仇家知晒  發表於 13-11-26 21:33
rosemimi22  要振作,加油,唔好放棄。  發表於 13-11-24 18:51
BBJOJO    發表於 13-11-23 13:51
lina9316  等妳  發表於 13-11-23 09:52
bettylam  我未追,係咪SEND情慾照比你  發表於 13-11-22 20:29

別墅

回覆 kikyou1101 的帖子

多謝你中肯支持

別墅

回覆 一世做兵 的帖子

哩個世界無話邊個離唔開邊個,只有邊個唔捨得邊個,男人出去滾就天經地義,女人就係下賤,我哋十幾年風風雨雨咁過來,如果當初唔係愛呢個男人都唔會嫁 佢唔愛我都唔會娶,你講到好似有兩層樓揸手要唔要個家都無乜所謂,將心比心你會嗎?唔單我需要個老公,啲仔女都需要爸爸,我唔拜金。

璃璃'  講得好岩呀!!!  發表於 13-11-29 16:50
babymama07  Support!  發表於 13-11-26 07:48
rachel815  支持你~  發表於 13-11-22 17:42
Cutemom0808  so true  發表於 13-11-22 10:13

別墅

繼續:我打開睇到係佢同我老公既床照,老公仲係渡訓,佢照張相老公應該唔知 都係大頭像 但係一睇就知係床上,我覺得天暈地轉血脈沖頭,想死既心都有啦我一直喊 喊到手腳無嗮知覺 我唔知喊咗幾多時間,我已經唔知道應該點算,我唔敢去碰個電話,驚見到張相,眼淚好像開水喉咁,我顫抖咗雙手把張相轉發俾老公,我唔知道隔咗幾內,老公send whatsapp過來話 等我 我即刻返來。第二日我只係覺得雙眼好痛 好似水蜜桃咁 驚嚇親三個仔女 就同兩個姐姐話今日接咗個女放學就送係嫲嫲同爺爺渡 仔仔現在就送過去,打電話同99講今日我有事叫姐姐帶佢哋過去玩,,跟住下午老公就返咗來同我交代,原來佢帶咗個女仔一起去 出差偷情一把抓,影果張相佢真係唔知,(我都覺得奇怪了,佢哋點搞埋一起,老公出差近年越來越少,如果係大陸基本都即日返來 ,日日都6:30返屋企,假期都係同我哋一起,返到屋企又唔見佢打咩電話,電話擺係張檯隨便我哋玩,咁都可以搞得埋?)我望住老公問你偷食都遠哋啦,點會係公司搞!你依傢係唔係嫌棄日子過得好呀,你就咁對我既我陀大細孖時有啲唔好到生完果年幾 我哋無同過房,你話你就係咁寡無出去食我唔信咯,你冇當我死架,你依傢居然感情都出軌 我寧願你肉體既背叛好過精神既背叛咯,我一直係咁講 係咁喊 佢都無出聲,等我講到好纍 眼淚都流唔出啦,佢突然抱住我唔俾我掙扎,就係咁抱住我流淚 不停講sorry 等到我兩個都精疲力盡 佢先開始同我講,個女仔係舊年入公司 做嘢經常出錯日日俾佢同事話 但係好努力,又後生 話又多日日都笑得好開心 活力四射 唔知幾時開始佢哋有種曖昧感覺 係個女仔主動 有咗一次后佢就好像打咗興奮劑一樣,覺得同個女仔一起後生咗,插足電咁,佢話會處理好,叫我冇難過,係佢錯 以後唔會咁了 ,我信佢,之後聽講個女仔已經辭咗職,我以爲到此為止...

別墅

回覆 MCEsc 的帖子

係 你講得岩 大家需要既係尊重,有啲土豪的確無教養,大陸一樣有好多人有素質,只不過影衰大陸既係多數,有時自己都覺得汗顏

別墅

回覆 fungcandy 的帖子

哩個算咩呀,後尾更過分都有呀

別墅

kangaroowong 發表於 13-11-22 12:19
睇完心都實埋。
其實依傢先係開始

別墅

circle119 發表於 13-11-22 12:15
離婚咪益左條女....唔好牙.
我之前都係咁唸,但係真係好纍

別墅

其實佢都好緊張,返來時眼都紅嗮,應該係未訓過,佢都喊得好犀利,不停叫我原諒佢 apple_alice 發表於 13-11-22 12:07
哇,真係好PK!我係妳都真係會好傷心,仲會嬲爆lor!!!
妳老公睇落好冷靜,好像預左有呢一日咁,唉!
睇 ...

別墅

仔仔訓咗 繼續:之後老公對我更加殷勤 我知佢係有負罪感,知我仲難過日日返來同個女哄我開心(個女超中意爸爸,晚上要爸爸哄先訓覺,如果爸爸未返都要打電話聽住爸爸講嘢來訓,大細孖睇到爸爸返來就好興奮,如果老公放假係屋企個女就好像隻樹熊咁抱住爸爸唔放手) 其實邊有老公出面有女人可以當無事發生過呀,但係我既然選擇原諒佢就冇再把件事時時囉出來講,只有時自己在內心深處哭泣,難過,之後老公有提議我去公司返工多野做就唔會亂唸嘢,但係兩公婆係間公司日見晚見更加影響感情,何況孖仔仲細食咁母乳,雖然有姐姐幫手湊 屋企一直係我煮飯俾女同老公食,我唔想好似監視佢咁咯,我話等大細孖返學我再出來做野,現在只想好好湊仔女同你之後個女仔仲有打電話來 老公好唔客氣同佢講叫佢冇再打來騷擾佢la,都有返屋企關過一排電話 驚佢再打來,事件慢慢平淡到9月,真真正正折磨我既痛苦開始,有日個女仔send幾張相來,全部係啲名牌手錶同手袋,我覺得佢好莫名其妙咯,你有你既事,炫耀俾我睇做咩姐?跟住又send咗段話:你以爲咁A(以A來稱呼老公)就唔來揾我呀,佢中意我,愛我,哄我開心,我中意咩就買咩,你數哈有幾多 亞嬸...我只覺得頭快裂開,佢哋仲係一起?

yeungws2  睇到這點.小三會否扮野,其實扮係你老公送玩分離?  發表於 13-11-24 18:49

別墅

回覆 poohbb_hk 的帖子

唔係好清楚 應該25上下啲

別墅

回覆 fanny3315 的帖子

固定資產以前買時老公就寫我名既,哩點我好感動咯,但係公司都需要流動資金所以有幾多錢我根本就唔知

別墅

回覆 回頭浪子 的帖子

好多謝你既支持同鼓勵,之後仲有好多問題所以我先話纍,多謝你

別墅

好多謝咁多jm幫我出主意,如果我一開始就來求救就唔會搞到依傢咁樣,好多謝 衷心多謝香港既jm 現在要睇住小朋友 唔可以講咁多嘢 晚上小朋友訓著再繼續講之後發生既嘢

hungjaima  你老公一睇相 即時番黎 咁緊張 即係仲有人性  發表於 13-11-22 21:37

別墅

繼續:我帶住憤怒的心打電話比老公,電話飛去留言,我又打電話去公司,話咗去開會,我真係好嫐,跟住我就復返過去話:你冇太過分,我無惹過你,你黎搞我老公,我無話過你咩,我只可以睇住自己老公 請你無再騷擾我哋..
佢:你仲話無惹我 你霸住A破壞我哋感情,未見過你咁陰毒既人,佢都唔愛你咯,你仲霸來做咩姐,過主啦!
我:你真係好笑la,你是否應該睇醫生呀?我破壞你哋?好像我先係佢老婆,行出去人哋叫我聲A太 去到公司叫我聲老闆娘 你係邊位呀?
佢:A同我講遲早同你離婚,你唔睇哈你個衰樣,果日唔話你係佢老婆 我仲以爲你係清潔呀姐 你同佢行出去都唔覺影衰佢咩?
我:我帶住我三個仔女同佢行出去佢只會自豪幸福
佢:死虔婆,你哋班蝗蟲搶嘢唔夠,仲搶男人,你無人要呀,你啲大陸女人見到我哋香港有錢佬就粢身來,睇哈你既樣唔夠班la!
我:你話你呀...
講真我真係唔夠佢鬧,佢諸如此類講咗好多本末倒置 我鬧唔過佢 就留message比老公叫佢聽到即刻回來 我唔明明明係佢破壞我家庭,講到我好像小三咁,一啲愧疚心都無 仲理直氣壯,咩世界呀?

fra924wong  係!!  發表於 13-11-25 00:14
許c9  一於post佢張相去各大討論區,等佢知道send相比大婆既代價  發表於 13-11-23 02:34

別墅

回覆 Freedomfish 的帖子

係呀,香港女仔,大約23 25 左右,我老公45

別墅

繼續:下午老公打黎問我咩事,我好嫐咁話你仲問我咩事 即刻返來呀(我用嗮全身既力嗌出來)老公返來我喊住比佢睇相同對話,你話你會處理好件事就係咁處理既咩?你係咪承諾咗啲咩俾佢,仲係講咗啲咩比佢呀!仲係佢有啲咩依據另到佢有恃無恐,大大聲,囂張跋扈,唔係你比信心佢 比膽佢,佢會咁一再二欺到我頭上,你買野比佢都幾大手筆哦hermes我都唔捨得買 你買來餸佢 你無話我知係佢自己買呀!老公既面色超難睇,佢話啲嘢係以前買 已經斷咗,叫我冇彩佢,換咗電話,費事騷擾我,或者返老家散散心,或者出去旅行,我話依傢係佢唔見得光呀 我做咩要避佢呀 應該係佢躲我呀,點解你做錯嘢要我來承擔呀!你依傢就想趕我走呀,你做咩叫我去旅行呀,比空間你哋偷情呀!姦夫淫婦 ,洗唔洗讓張大床比你滾呀!啊啊~~我大聲咁嗌 大聲咁喊,好像要把我既所有委屈叫嗮出來,我真係好唔應該,我俾憤怒遮嗮所有理智與雙眼,我睇唔到仔女就係我面前,我好像癲婆咁跪係地下痛哭,我好唔應該,我依傢唸起心都好痛,我嚇親我咁寶貝 嚇到個女企係渡瀨尿,我唔係個好母親,我好錯,女女抱住爸爸喊住話 對唔住媽媽 我乖 你無鬧爸爸 你哋無鬧交啦 我同細老都乖,孖仔係渡喊到全身都抖嗮,果時我先清醒過來,我同老公都抱住仔仔女女話唔鬧交,我到依傢都好憎自己點解會咁不能自控,仔女無辜,一直以來我哋都係好溫馨既家庭相親相愛,好怕給他們留下童年陰影

wingyan008  睇到想喊  發表於 13-12-27 17:42
maggie625    發表於 13-12-2 17:40
chunsamyuen    發表於 13-11-30 12:00
monsterbebebe    發表於 13-11-28 10:13
April_B  點解一個人既錯,變成咁,我好傷心  發表於 13-11-27 22:49
Mrmrschiu    發表於 13-11-27 11:54
Maymaymammy    發表於 13-11-26 18:44
丫雅    發表於 13-11-26 15:39
三角朱古力  你要支持住呀  發表於 13-11-25 23:52
Jackyy410  我都忍唔住  發表於 13-11-25 23:11
Jackyy410    發表於 13-11-25 23:10
abcabc181818    發表於 13-11-25 17:34
xonng  Me too  發表於 13-11-25 04:25
Betsy_Lam  睇到呢度,我...  發表於 13-11-23 21:15

別墅

繼續:在我大吵大鬧之後見到老公悔恨交加既樣,我都相信佢已經返來,唔會再出去攪攪陣,我唔知道老公對我仲有冇愛 但我就一定相信老公非常愛啲仔女,第二日就有人送花上來 好大札玫瑰花,要雙手先抱得嗮,果時幸福的感覺又從心底悄然升起(女人真係好易哄)之後老公返來就係個廳渡單膝跪地從個袋渡拿出個盒打開係隻好靚既戒指,問xx你願意嫁比xxx爲妻嗎?,不論貧窮,急病.........個女好開心係屋企跳來跳去話結婚 結婚 我都要呀爸爸 我要同媽媽一起結婚(尋晚嚇親佢哋,所以無返幼稚園) 孖仔可能感受到氣氛都係渡手腳不停咁動,大聲嗌,我熱淚盈眶,有咩唔願意呀,咁幸福既家~我不停點頭話願意,老公起身抱住我幫我戴上戒指,果一刻我係全世界最幸福既女人,咩唔愉快都雲消霧散,跟住老公話:我都安排好嗮啦,我哋出去旅行,就我哋兩個,我同媽咪講咗哩排佢哋會幫手睇住哩幾隻馬騮,我從來都無離開過啲仔女,我好唔放心,老公話:爺爺,嫲嫲 姐姐咁多個一定會照顧好,我啲都應該輕鬆哈,以後再帶佢哋好嗎我同意咗,第二日飛馬爾代夫,果幾日我過得好開心好幸福,返咗來之後我都想好好改善我哋既關係,有日帶住女女去接爸爸收工,到咗公司樓下我係個車渡就見個女仔揸住個電話係渡一邊講一邊喊,我即刻揾位泊車,等我泊好車帶住個女行到公司樓下又唔見佢,我即刻上公司又唔見老公,我知大禍,一定俾個女叫走咗,我即刻打老公電話

別墅

fhh 發表於 13-11-23 16:04
你應該同小三講:「我老公對我坦白左,佢認佢去左叫雞,叫完一次又一次,搞完就俾手袋你做肉金。佢知我湊住 ...
之后都有咁講過

TaiLoBo    發表於 13-11-23 17:57

別墅

多謝你一直以來既鼓勵同幫我出主意,好多謝soso1227 發表於 13-11-23 16:07
睇到我個心好沉重,
因為你老公對你還有情,
所以支持你爭返佢,

首頁

尾頁

跳至