親子旅遊

跳至

首頁
23456...18

尾頁

大宅

Re: 星加坡旅遊日記!

我番嚟啦!~~~~

summama, babyjerry, kristymum
小朋友開心嗎?好耐無玩水啦!...你地有無咩收穫呀!

summama, babyjerry
你地有伴真係very good!係咪天氣好好呢!就算落雨濕身都怕會淋病!

kristymum
星搭的士係吾貴,不過最吾抵係街等會少d車,如果call車要收2蚊,即搭10蚊比多2蚊,所以長途先好搭! mrt張卡係比本地人用,所以去幾日最好次次買,因為最方便係用卡搭巴士!

vkzone
星期一出發啦!....吾駛帶太多衫去,記住帶錢同吊帶背心仔! 記得你好似係去睇醫生嘅,祝你一切順利!

大宅

你好!好高興認識你!你仲係果邊呀?....星加坡真係令我好懷念! 我都好鍾意買英文書仔o架!...上次12月去都買o左8本,係"hougang mall"買o架!...4-6蚊一本咋...抵!

大宅

KristyMum
因為星呢2年經濟好差,香港有自由行,果邊無!...所以d人難免心情吾好....仲有星有5份一係回教徒,呢排仲咁緊張添! :-(

大宅

Summama
有時由凍地方去熱地方,係會有少少燒o架,好似叫暑燒,我女果時都成日係咁!.....係咩!我又吾覺好COOL喎,可能我係自己人啦! 我都好miss日本呀!不過真係好

大宅

vkzone
恭喜你手術成功!
係o架坐的士好多雜費,所以星d人大部份都會揸車!
四色益力多都比你發現到,果然好利害下!
果時我妹勁鍾意,一次掃清人地個雪柜仔添呀! 買十排當手信喎!

大宅

bebe_c
不如你比你想玩咩同想住邊間酒店!...我先比意見你啦!

vkzone
果時我見到孔雀咋!...d人係咁了佢"開屏"...不過最後都係影到背隻咋! 星果度住係好過玩o架!最鍾意間屋,實用都有千2尺!

大宅

吾該晒babyjerry幫我解答!

bebe_c
新加坡一年有十個月都係雷雨,但真正雨季係4-7月,不過都吾駛太擔心,即使係落雨,都只會落一陣,點都吾會好似hk,要落2-3咁多!你最緊要帶多件風褸仔,萬一落起雨嚟都吾會濕身! 同埋最緊要帶錢,因為係果度買o野好方便,有錢咩都可以買到!

babyjerry
sorry!....因為我無得扣稅,所以一時唸吾起添!:-(
果5%tax要係大間shop同百貨買先可以扣o架(例如LV)!而且仲要係間shop挍埋,因為張form要有公司印先可以扣o架!.....係咪你樣太似星洲人,所以間shop d人一時唸吾到無題你呢!

大宅

bb12345
首先.....恭喜晒你先,小心保重身體!
你有成5個月bb,你係咪可以搭飛機先,因為由hk去星果程,5月係雷雨時候,好多時都會有氣流,如果你真係要飛,記住全程盡量吾好"除安全帶扣",去廁所可免則免! .....講番行程!有bb最好吾好太辛苦,係島內行下睇下,以經吾錯(我果時有o左7個月bb都住過2day)如果太熱太晒,可以坐專巴到"烏節路"行下街,悶悶地可以搭地鐵去埋"唐人街(牛車水)同"新達城"(財富之泉)買下食下,好快又4天啦!
如果你決定去,需要嘅話!我可以pm我tel比你,萬一你到時有咩急事,我可以call朋友幫你,此終你有bb....要事事小心!

大宅

Haemon
我有小朋友,係星會無咁悶嘅,加上我仔將來要服兵役,吾番都吾得啦!...好高興認識你!

大宅

Haemon
本BNO Keep嚟把鬼咩!到期又吾知點換,而且我拎S'pore passport去好多地方都吾駛簽證,都好方便!更何況只能keep住一本passport,本BNO一早係英國領事館取消o左啦!其實我吾係好討厭做中國人,只係想小朋友有多一個選擇o者!去新加坡就好似食榴槤,喜歡的會好喜歡,好怕的會怕到死!係咪!

大宅

matthew_mama
你好!之前有朋友都題過有關書店資料,你睇番之前果d啦!
再吾係,你上yahoo s'pore check下,應該都搵到你想要的書店網址!

大宅

Elim_mama & JChan
多謝你地報料,聽講上次CX一出990,3日以經無晒飛啦,真係好利害,我要年尾先再飛,希望到時仲有平飛啦!

大宅

CCM
你好!我都係每年12月會番星o架!因為好鍾意係果邊過聖誕,順便去埋馬拉村買平o野!最開心當然係大減價啦! 我今年十月maybe會挍一團去台灣先,所以可能要龍曆新年啦!不如你挍我跟團啦!

大宅

CCM
如果一齊番星,我地去NgeeAnn上面果間飲酒呀!最鍾意果味"海鮮灌湯餃!.....正! 去台灣會係十月之後,不過仲係籌備當中,十劃都無有一點!

大宅

dominne
其實買衫講平就一定係hk平啦!不過襟著就新加坡果d會耐著d!

jenniferpl
Allson 係中心區,位於"city hall"同"bugis" MRT中間,地點適中不過就舊D!...但如果價錢ok都可以唸下!酒店鄰近星另中最熱泡點"bugis junction"!
[size=medium]Allson Hotal

大宅

QQTT
你好!如果十位全部大人,則一定要3架的士,因為一般的士載4個大人,不過如果你有小朋友,應該可以2位小朋友計一位,咁2架的士都ok!....即3大2細坐一架!
Marina Square位於中西部,離地鐵站步行十至15分鐘,所以如果你有行李,一定吾可以搭地鐵再行去,星加坡酒店一般係沒有免費接載,不過你都可以問下,如果佢地介紹你租用"benz"的士,咁就自己搭車好過啦!

大宅

TingWai
民丹島由星加坡搭船大概一個鐘船程,架船係好似去澳門果d差吾多大,風浪都可以接受,不過如果你有bb仲帶埋一位1歲半小朋友去,我便不見議你去啦!因為此終要出境入境,行上行落你有bb吾太方便!
如果你只要求有陽光海灘,不如我推介另一地方比你!..佬沃
佬沃位於菲律賓南部,由香港搭飛機大概一個小時,島內只有一間四公頃大渡假酒店,不過對於只想晒下行下嘅你同bb,一定好啱!而且果間酒店有3大泳池,小朋友池都有3米闊,最緊要係玩足3-4日只需千幾蚊,實在抵去!我去過2次啦,風景真係一流,亦很安全!希望你都會鍾意!
濱城係馬來西亞第2大城市,酒店泳池都會有,不過吾近海灘,通常都係去食o野同shopping!..不過我未去過!

大宅

TingWai
你都好快手!
果間四公頃大酒店,以紅磚設計,2層高一排排地由草地一直到海邊,果度有好多花好靚,仲有一個9洞高爾夫球場和一個練習場,向住無敵海景打波,真係好爽!
如果跟團,"康x"&"新x"都有挍,佢地會有半日戶外團仲包埋酒店自助午餐,而晚餐可以係對面一間,有菲律賓人唱歌嘅露天餐廳食BBQ魚鮮,都好有風味!

大宅

TingWai
其實佢地有晒一般水上活動,仲有騎馬,實彈射擊,沙灘電單車,連賭場,打機打庥雀都有,你有o左bb你想玩d咩?....而且佢地面向大海,有小路行去沙灘,夜晚吹下海風,都好正!
最緊要係一小時機,你去到先下午,由機場入酒店都係20分鐘車程,比起去馬拉要搭3小時半機,再乘車去酒店,最少都差半日啦,如果你bb第一次搭飛機,短途機咪最啱o罹!

大宅

TingWai.....check pm!

首頁
23456...18

尾頁

跳至