夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 和老公有趣o既對話

當日係星期日, 個日我瞓到成十二點幾, 點知食完 lunch 後, 我又覺得好眼瞓喎, 咁米再瞓囉

我老公終於出聲啦

老公 : " 睇下你, 前世都唔知係米貓來嫁, 成隻貓咁, 咁懶.. "
我 : " 如果我前世係貓, 咁你係咩呀?"
老公 : " 係人囉!"
我 : " 我係貓, 你係人? 咁我地係咩關係呀"
老公 : " 我係你主人, 養你嫁囉... "
我 : " 哈哈, 今世我唔係貓, 但係你都養我喎 ~~ 哈哈 .."
有始不有終 能受百樣痛 從沒有合約合同 但卻跨時空 這滔滔不息的愛 我贈給你用 這一生 和下世 有幾多全奉送 --------------------------- 呀仔 2006 年 4 月 24 日 出世啦

別墅

老公老婆行百佳, 去到蔬菜部

老公 : 不如買九菜花返屋企整
老婆 : 是但啦, 唔知 d 九菜花老唔老呢?
(老公啪一啪九菜花個尾, 見佢有好多根 chi 住, 拍唔斷)
老婆 : 嘩, 好老呀 ...唔好買啦
(老公拿着我的頭, 然後向左面膊頭啪一啪, )
老公 : 嘩, 呢個都好老呀....
老婆 : :evil: :evil:
有始不有終 能受百樣痛 從沒有合約合同 但卻跨時空 這滔滔不息的愛 我贈給你用 這一生 和下世 有幾多全奉送 --------------------------- 呀仔 2006 年 4 月 24 日 出世啦

別墅

老公見到黎明的新手提電話廣告

老公: 嘩, 好似幾好咁, 等我上網睇下幾錢先.
老婆: 你唔好買呀, 呢幾個月要慳 d
老公: 我都無話買, 睇下之 ma
老婆: 上次你夠話睇相機啦, 日日上網睇, 睇睇下最後米係買左, 成萬蚊呀 >.<
老公: 唔係呀... 無呀... 唔睇囉, 我睇你... 我睇.. 睇... 睇...
老婆: 你米就係睇我, 睇睇下就買左返屋企囉, 都話你嫁啦
老公: 係 bor~~ 蠢左 tim

別墅

行完街, 去搭巴士
老公: 你洗唔洗去小便
我(因為嬲緊): 小便就無啦, 小你就得~~
老公: 我係呀便
我(學個廣告): 唔好掂到 d 便便, 亦都唔好比 d 便便掂
老公: 哈哈..
跟住我走得好快, 老公就捉返我 :lol:

首頁

尾頁

跳至