親子旅遊

跳至

首頁
23456...18

尾頁

珍珠宮

lestat 發表於 11-4-12 16:50
已經知C LA... 初初訂機票時就興高采烈... 都係布吉易攪D... 酒店就算經濟既都有好多唔差選擇, LGK稍稍平 ...

難得一家人開開心心去玩 ... 大家張就 d 啦 .....

珍珠宮

lestat 發表於 11-4-12 17:12
明既.... 其實我BOOK乜嘢佢哋都會接受, 一定唔會投訴, 係我自己想儘量滿足各人要求啫.
...

你真係好家姊 ~~~ 細佬妹好幸福呀 ~~~

加油 ~~~

珍珠宮

jcy 發表於 11-4-13 08:59
yes...一家3口去...亞ma+亞女用撩草賤喇...完全無事無印無紅...亞ba要執亞女之前支懷疑過期防晒lotion... ...

poor baba ... mouth:mouth:" />

but 呢個 test 做得好好, 咁我下次去玩都買撩草啦 ...

用埋面都得 ?

珍珠宮

有印象係到見過到有人話 m 前幾日開始食 d xx 藥就 ok (好似唔係避震, 係 for 延遲黎的) ....
but 詳情唔記得, 我通常由佢 ... 撞到就用棉x ...

珍珠宮

聽講食左避震都黎架 wor ... 只係小 d .......

珍珠宮

jcy 發表於 11-4-13 10:56
棉x試過...好驚...唔想玩得唔安心...

明 ... 你去藥房問下 smypig 講果 d 藥啦 ...

珍珠宮

jcy 發表於 11-4-13 11:12
係...仲要係串串貢果d男人

屈記係咪有女藥劑 c 架 ....

珍珠宮

jcy 發表於 11-4-13 11:26
問過無藥名唔配

o....

珍珠宮

lestat 發表於 11-4-13 13:00
佳景樂園有冇link

http://the-sun.on.cc/channels/fea/20080807/20080806234231_0000.html

:)

珍珠宮

LongRyan 發表於 11-4-13 12:49
day 1去佳景樂園打bowling, chai冰,聽人講好似冒x樂園又有遊戲機,day2諗住番dau童夢天地,可以放阿仔係 ...

去完返黎報告下, 唔該 ... :p
我第 1 日 3:xxpm 去, 去到食 d 野, 8pm 睇水舞間 ...
第 2 日未諗, baba 只諗到想去賽車博物館 66 ... 如果我 friend 得閒可能又去過滑草 ... or 去下交通安全城 (上次去到唔啱時間, 踩唔到 3 輪車) ... um ... 似乎佳景都啱玩 ...

珍珠宮

jcy 發表於 11-4-13 13:58
好抵玩wor

留意篇野係 2008 年的, 應該加左價 ...

珍珠宮

jcy 發表於 11-4-13 14:04
1213...你講ge滑草同科學館...可唔可以比個地步我呀

滑草場有 2 個 : 大潭山郊野公園
地點: 氹仔天文台斜路
面積: 約49.31公頃
交通: 巴士AP1、21、26 號到機場轉往
開放時間: 全日

http://nature.iacm.gov.mo/2/2_detail.aspx?page=2.2&id=c99c9ff6-2531-46ea-b093-4a44616b7a28

我去過果個係 :
黑沙水庫郊野公園內的小型真草滑草場佔地約400m2,位於公園內清風亭下方的斜坡上。是一個以3至14歲兒童為使用對象的真草滑草場。

滑草場以柔軟的日本結縷草鋪植而成,場裏設有兩條滑草道。為了保障兒童的使用安全,在滑道未端加設緩衝區及防撞欄網,並改善了滑草場的原有地型,使更適合兒童使用。

逢週六、日的9:00至17:00對外開放使用。而為了確保持場內草坪的生機,兩條滑草道將以輪替方式開放使用。

科學館係舊碼頭果邊 :
http://www.msc.org.mo/ch/pr_20101217-1.php

珍珠宮

剛見到呢個 post ... 俾將去 macau 的大家參考 :
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2802001

珍珠宮

LongRyan 發表於 11-4-13 14:06
我都係得呢條link同埋search左呢d..

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!JRWWynyRGBaoLN2Z2ssOpMQ4aZlH/arti ...

我條 link 係上次你俾, 我 save 底的 ... :p

珍珠宮

lestat 發表於 11-4-13 14:07
交通安全城咩黎架? 似唔似HK果D?

交通安全城我 blog 有寫 ... 唔大, but 好近 tum 仔碼頭, 我上次就係走前去一去, but 遲左一步 ... 要等下一轉先可以入指定地方跟交通燈踩 3 輪車, 趕唔切坐船, so 我地冇踩到 ... 去前 ck 清楚, 好似係 sun 先開放俾公眾 ...

珍珠宮

LongRyan 發表於 11-4-13 14:25
你買到水舞間, 幾錢? 我公c有人前日睇完返黎話幾好!

買 $680 先有 ... 重要位唔靚 ... 坐第 4 定 5 行 ... 後 $380 2 行咋 ....

珍珠宮

LongRyan 發表於 11-4-13 14:31
http://www.msc.org.mo/ch/openinghours.php

科學館好值得去, 經濟又好玩, 幾拾蚊可以消磨一日.

有 3d 戲睇, 啱時間可以睇埋 ... :)
http://www.msc.org.mo/ch/schedules.php

珍珠宮

jcy 發表於 11-4-13 14:33
睇下叔嬸想唔想去先...btw...5.2...都驚勁多人

可能 d 大6人去晒賭場 ... 科學館呢 d 唔係佢地目標 ...

珍珠宮

LongRyan 發表於 11-4-13 14:35
4個人咪成3K!!!!

小童票平 $200 的 ......

珍珠宮

lestat 發表於 11-4-13 15:00
你哋之前咪買過游水保暖著果件嘢, 係咪真係保到暖

游水保暖衣 .... 得架 ... 頂得下 ... 我上次去 pattaya d 水凍到冰咁佢地都頂到陣 ... 我水都落唔到 ... @@

首頁
23456...18

尾頁

跳至